Rocky Balboa

Rocky Balboa (2006)

It ain't over 'til it's over.

Eindelijk kunnen we samen met Sly het Rocky-hoofdstuk afsluiten.
play

6,8 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Sport
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

In 1976 schreef Rocky al geschiedenis. Nu, 30 jaar later heeft Rocky Balboa (Sylvester Stallone) de bokssport voorgoed afgezworen. Toch duikt hij nog eenmaal de ring in. De meest legendarische boxer aller tijden gaat een bikkelhard gevecht aan....

Regie
Sylvester Stallone
Cast
Burt Young, Sylvester Stallone, Henry G. Sanders, Tony Burton, Talia Shire, Geraldine Hughes, A.J. Benza, Milo Ventimiglia, Antonio Tarver, James Francis Kelly III, Lou DiBella, Mike Tyson, Pedro Lovell, Ana Gerena, Angela Boyd.
Budget
$ 24.000.000
Opbrengst
$ 155.721.132
Release
20.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Sylvester Stallone | Cast: Sylvester Stallone (Rocky), Burt Young (Paulie), Geraldine Hughes (Marie) e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2006

Met deze vijfde sequel breit schrijver-acteur-regisseur Sylvester Stallone een seriewaardig einde aan het personage dat hem roem bracht. Sly is Rocky, en Rocky is Sly, daar komt de inmiddels zestigjarige ster niet meer van af. Bokser Rocky Balboa spreekt als goeiige underdog veel meer tot de verbeelding dan Rambo, die te cartoonesk was om echt uit te groeien tot de status van de Italian Stallion. De eieren, het liedje, de training in de straten van Philadelphia, de romance met Adrian, haar broer Paulie met de raspende stem: nog eenmaal en dan is het echt voorbij.

In het leven moet je altijd proberen om je rug recht te houden, en als je ergens voor gaat, dan ga je ervoor. Als het meisje uit je dromen je bijvoorbeeld niet ziet staan, dan geef je niet op, maar loop je op haar af en vraag je haar mee uit. En sta je in de boksring tegenover ‘mean machine’ Mr. T., dan vlucht je niet, maar vecht je tot de laatste snik. Rocky heeft ons belangrijke levenslessen meegegeven, waar je op moeilijke momenten altijd op kan terugvallen omdat ze zo basaal zijn. Dat was dé reden van het succes van de eerste Rocky uit 1976: de fundamentele aantrekkingskracht van een eenvoudige arbeider die de knop omzet en zijn rug recht houdt, waarna hij krijgt wat hij verdient.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

Rocky Balboa Nieuwsberichten