Blu-ray review 'Arctic' - IJzige overleving met Mads Mikkelsen!

Blu-ray review 'Arctic' - IJzige overleving met Mads Mikkelsen!

Fraaie overlevingsfilm met Mads Mikkelsen in topvorm.

Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Penna | Cast: Mads Mikkelsen (Overgård), Maria Thelma Smáradóttir (jonge vrouw), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: 14.03.2019 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

Wil je goed acteerwerk zien, dan zit je altijd goed bij een acteur als Mads Mikkelsen. Je kent hem mogelijk nog van zijn rol in Casino Royale uit 2006 of anders uit de films Jagten (2012) en Doctor Strange (2016) en de serie Hannibal. Afgelopen jaar spande hij samen met debuterend regisseur Joe Penna en leverde de overlevingsfilm Arctic af. De film leek een soort van Oscarfilm te worden, maar wist uiteindelijk toch niet helemaal te overtuigen. Desondanks is het een film om te zien!

In het $2 miljoen kostende Arctic, goed voor $4,1 miljoen wereldwijd, strandt een man na een vliegtuigcrash als enige overlevende op de Noordpool. Hij wordt geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering. In de hoop zijn afgrijselijke omstandigheden te overleven besluit hij zijn geïmproviseerde kamp te verlaten en de levensgevaarlijke reis door onbekend terrein te maken.

Bekijk de afbeeldingDiscs 1 x Blu-ray | Release: juli 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372008089 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Arctic zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant van de uitgave staat het verbeten gezicht van Mads Mikkelsen en het gestande vliegtuig. De achterkant lijkt te verklappen dat we te maken hebben met een erg kale uitgave. De leeftijd: 12 jaar.

Deze Blu-ray uitgave pakt prima uit. De kleur lijkt iets grauwer te zijn aangezet om een meer sobere sfeer neer te kunnen zetten. Ook lijkt er een opzettelijke lichte korrel aanwezig. De scherpte is verder netjes en laat het ijskoude landschap prima zien, met de mooie 2 : 39-beeldverhouding. Ook de nodige close-ups pakken prima uit. Veel geluid heeft de film niet te bieden en daarom is het logisch dat deze uitgave het houdt bij een standaard DTS-HD 5.1 track.

Bonusmateriaal

Naast trailer voor de films The Quake, Dragged Across Concrete en The Professor and the Madman heeft Dutch FilmWorks helaas geen aanvullende featurettes of andere extra's op de schijf geperst. Er is enkel een voormenu voor de taalselectie (Nederlands of Frans). Hieronder de online featurette 'Official Mads Mikkelsen Featurette':


Heb jij Arctic gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?



NieuwsFilm

meest populair