Jennifer Lawrence gaat bij de maffia in nieuwe film 'Mob Girl'

Jennifer Lawrence gaat bij de maffia in nieuwe film 'Mob Girl'

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Na voor de laatste keer Mystique te hebben gespeeld in Dark Phoenix, kijkt Jennifer Lawrence uit naar een nieuw project. Dat wordt de film Mob Girl, over een maffiabende, gebaseerd op een boek van Teresa Carpenter.

Het boek is op zijn beurt weer geïnspireerd door een waargebeurd verhaal. Mob Girl draait om Arlyne Brickman, een vrouw die oproeit tussen de oplichters en bendeleden in het zuidoosten van New York City. Door te daten met de slimme jongens en boodschappen voor hen over te brengen klimt ze op tot 'vriendin van de bende'. Uiteindelijk wil ze zelf ook wat actie zien, en wordt ze informant bij de politie en een belangrijke getuige in de rechtszaak tegen de maffiafamilie Colombo.

Verfrissende benadering
Paolo Sorrentino zal Mob Girl gaan regisseren. Hij is vooral bekend als regisseur van de tv-serie The Young Pope met Jude Law. Ook scenariste Angelina Burnett komt uit de tv-wereld, zij heeft onder andere The Americans op haar naam staan. Jennifer Lawrence zal de film mee produceren.

De studio achter Mob Girl is Makeready, met acteur Brad Weston als oprichter. In een reactie laat hij weten: "Het is een verfrissende en spannende benadering om een klassiek bendeverhaal te zien vanuit het perspectief van een vrouw." Wanneer Mob Girl in de bioscopen verschijnt is echter nog niet geweten.

NieuwsFilm

meest populair