Blu-ray review 'Cold Pursuit' - Liam Neeson blijft maar wraak nemen!

Blu-ray review 'Cold Pursuit' - Liam Neeson blijft maar wraak nemen!

Dit keer gaat hij als sneeuwruimer achter de moordenaars van zijn zoon aan.

Bekijk de afbeeldingRegie: Hans Petter Moland | Cast: Liam Neeson (Nels Coxman), Tom Bateman (Trevor 'Viking' Calcote), Laura Dern (Grace Coxman), Emmy Rossum (Kim Dash), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Bioscooprelease: 21.02.2019 | FilmTotaal Recensie: 2,5 ster

Alweer even geleden beloofde acteur Liam Neeson (Taken) afscheid te nemen van het actiefilm-genre. Dit blijkt hij voorlopig niet na te komen. Hij duikt namelijk doorlopend op in allerlei actiethrillers, vaak met een tintje wraak. Eerder dit jaar ging zijn personage achter de moordenaars van zijn zoon aan in Cold Pursuit. Duidelijk weer een dertien-in-een-dozijn Neeson-film, maar vermakelijk blijven ze zeker! Onlangs bracht Remain the Light de film uit op Blu-ray.

In het maar liefst $60 miljoen kostende Cold Pursuit, goed voor $72,6 miljoen wereldwijd, is de lokale politie niet veel actie gewend. Hier komt verandering in als de zoon van hardwerkende sneeuwruimer Nels Coxman vermoord wordt door de flamboyante drugsbaron Viking. Gedreven door wraak en tot de tanden gewapend, gaat Nels de strijd aan met het gehele drugskartel en verandert hij van een eerlijke burger in een ijskoude burgerwacht.

Bekijk de afbeeldingDiscs 1 x Blu-ray | Release: juli 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461876195 | Met dank aan: Remain the Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Cold Pursuit zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant van de uitgave staat de sneeuwruimer van Neeson en drie in basis minder vriendelijke mannen. De achterkant laat geen extra's zien. De leeftijd: 16 jaar.

Met een mooie beeldverhouding van 2.39 : 1 laat deze HD-transfer van Remain the Light een prachtig mooie weergave zien. De kleur oogt fraai en natuurlijk en de scherpte is bovengemiddeld. De omgevingen in het fraaie Rocky Mountains pakken goed uit, terwijl het beeld doorlopend voldoende filmisch blijft. Remain the Light heeft voor een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack gekozen en had hier misschien beter voor een wat moderne track kunnen gaan, aangezien er veel actie in de buitenlucht is, met de nodige geluidseffecten. Desondanks blijft het genieten met een meer standaard 5.1-opstelling.

Bonusmateriaal

Remain the Light laat de schijf van Cold Pursuit als gebruikelijk starten met de taalkeuze; Nederlands of Frans. Als de keuze eenmaal wordt gemaakt start vrij snel de hoofdfilm. Er is dus geen hoofdmenu aanwezig en daarmee kan de hoop op wat leuke featurettes opgegeven worden. Hieronder zie je een online interview met Neeson, via Screenslam.


Heb jij Cold Pursuit gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?



NieuwsFilm

meest populair