Algemeen

Jon Favreau bekent: er zit één echt shot in 'The Lion King'

De regisseur wou een punt maken.

door Corneel Vanfleteren om 22:30 in Algemeen
De marketing voor The Lion King was duidelijk: dit waren de meest realistische computereffecten, leeuwen en landschappen ooit. En allemaal perfect nagemaakt. Op één shot na, bekent regisseur Jon Favreau nu. Hij wou een theorie bewijzen.

En die theorie is simpel: de beelden in The Lion King zijn niet van echt te onderscheiden, zo haarscherp is het computerwerk. Dus, dacht Favreau, het valt dan ook niet op bij het publiek als er één shot in de film zit dat wél echt is. Als het publiek het echte shot niet kan onderscheiden van de computershots, had hij zijn punt gemaakt.

The circle of life
Maar over welk shot gaat het nu? Misschien is het wat flauw van Favreau, want het is het allereerste shot in de film. "Ik glipte één enkel shot de film binnen dat we werkelijk zijn gaan filmen in Afrika om te kijken of iemand het op zou merken. Het is het eerste shot in de film, dat The Circle of Life begint.", legt de regisseur uit op Instagram.Was het jou al opgevallen? Waarschijnlijk niet, en daarmee heeft Favreau z'n theorie bewezen. Of dat ook iets goeds is, laten we maar in het midden, omdat recensenten aanhaalden dat de film juist té realistisch is en daarmee aan emotie inboet. Maar dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken. The Lion King, met de stemmen van o.a. Beyoncé en Donald Glover, speelt nu in de zalen.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Ik heb de film gisteren gezien en ik was eerst bang dat de emoties plaats moesten maken voor de fotorealisme maar de fotorealisme versterkt de emoties alleen maar. De Stampede scène komt nu nog harder aan.

De gezichtsuitdrukkingen van de leeuwen, hyenas en antilopen etc. zijn echt top notch

Sunspot

Avatar

Nog niet gezien, missschien eens de tekenfilm kijken, kan me niet herinneren of ik het heb gezien, misschien vergeten, lijkt me wel dat ik het heb gezien

nooffencetaken

Avatar

Niks van mee gekregen.
Moet heel eerlijk zijn, ik heb de muur 3 keer moeten slaan om me weer man te voelen.
Feel good bagger of niet deze
film is gewoon geweldig gemaakt

Xenolicker

Avatar

Ik kreeg nou niet de indruk dat het er zo realistisch uitzag. Het is ook niet zo duidelijk wat het nou eigenlijk is; als 'animatie' beschouwd is het goed, maar als 'CGI' niks bijzonders. Kan ook gelegen hebben aan de kwaliteit van de vertoning die ik gezien heb natuurlijk, of misschien zijn pratende en zingende dieren met menselijke emoties toch een beetje teveel gevraagd voor een gevoel realisme. Ik heb me in ieder geval wel vermaakt met de film en kijk uit naar de Blu-ray 3D. O Ja - voor wat het waard is - ik wist dat er echt shot inzat dus heb ik er een beetje op gelet, en zelf had ik de indruk dat het de 'mestkever aan de rol' was. Waarschijnlijk is de keuze van de regisseur een betere...

Molemanski

Avatar

Nouja... 1 shot... ik noem dat niet een geslaagd experiment, het is maar 1 shot.

@Coola gek genoeg ben je een van de weinigen die juist niet klaagt over dat de emotie en de ziel van het origineel weg is in ruil voor goede CGI. Heb meer negatieve reviews dan positieve reviews gelezen en ze noemen het vrijwel allemaal emotieloos.

Asperientje

Avatar

Wat mij betreft 1 van de slechtste films van het jaar. Het is prachtig gemaakt, maar omdat het zo realistisch mogelijk gemaakt moest worden, komt geen enkele emotie over. Ook is dit de eerste live action remake van Disney die echt letterlijk niks veranderd aan het verhaal of aan de shots. Alles is precies hetzelfde maar dan vele malen slechter. Zonde.

Coola

Avatar

@Molemanski

Tja wat kan ik daar op zeggen. Ik ben niet een persoon die snel emotioneel is maar in Lion King (2019) zien de dieren er zo echt uit en zien de emoties die ze tonen er ook heel een goed uit. Ik moest in ieder geval een aantal tranen laten rollen

Xenolicker

Avatar

^ Het is zonder twijfel een film waarbij de emoties hoog oplopen!

Artificialis

Avatar

De negativiteit is onverdiend. Als liefhebber van het origineel vond ik dit een meesterwerk. Een prachtige 'real life' hervertelling van een prachtige animatiefilm. Het is bij terugkerende shots, dialogen en muziek moeilijk om niet een sterk gevoel van nostalgie te ervaren. Uiteraard was mij de 'echte' zonsopgang ook niet opgevallen, alles ziet er in deze film immers echt uit.

De nauwkeurigheid waarmee realisme is geprobeerd na te bootsen is echt ongelooflijk. De leeuwen doen fysiek niets wat in het echt onmogelijk zou zijn. Dit is het grootste CGI-evenement sinds Avatar.

NieuwsFilm

meest populair