Jon Favreau bekent: er zit één echt shot in 'The Lion King'

De regisseur wou een punt maken.

De marketing voor The Lion King was duidelijk: dit waren de meest realistische computereffecten, leeuwen en landschappen ooit. En allemaal perfect nagemaakt. Op één shot na, bekent regisseur Jon Favreau nu. Hij wou een theorie bewijzen.

En die theorie is simpel: de beelden in The Lion King zijn niet van echt te onderscheiden, zo haarscherp is het computerwerk. Dus, dacht Favreau, het valt dan ook niet op bij het publiek als er één shot in de film zit dat wél echt is. Als het publiek het echte shot niet kan onderscheiden van de computershots, had hij zijn punt gemaakt.

The circle of life
Maar over welk shot gaat het nu? Misschien is het wat flauw van Favreau, want het is het allereerste shot in de film. "Ik glipte één enkel shot de film binnen dat we werkelijk zijn gaan filmen in Afrika om te kijken of iemand het op zou merken. Het is het eerste shot in de film, dat The Circle of Life begint.", legt de regisseur uit op Instagram.



Was het jou al opgevallen? Waarschijnlijk niet, en daarmee heeft Favreau z'n theorie bewezen. Of dat ook iets goeds is, laten we maar in het midden, omdat recensenten aanhaalden dat de film juist té realistisch is en daarmee aan emotie inboet. Maar dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken. The Lion King, met de stemmen van o.a. Beyoncé en Donald Glover, speelt nu in de zalen.



NieuwsFilm

meest populair