Algemeen

Is dit de nieuwe superschurk voor na 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Straks zijn de Sith en Jedi klaar, maar wat wordt dan een nieuwe bedreiging?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Langzaamaan onthult Star Wars een nieuwe bedreiging die na Star Wars: The Rise of Skywalker wel eens een rol kan gaan krijgen in de franchise. J.J. Abrams maakt straks een einde aan de strijd tussen de Jedi en de Sith, maar zet mogelijk ook meer op.

Al sinds The Force Awakens weten we dat er zich dingen af hebben gespeeld in de Unknown Regions, waar delen van het gevallen Keizerrijk naartoe vluchtten nadat zij de noodlottige strijd om Jakku verloren hadden. Daar werd de First Order opgericht. En nu lijkt het erop dat er ook een gevaarlijk ras ontdekt is.

Gevaarlijke wezens
Mogelijk zet Lucasfilm nu een nieuwe dreiging op voor als de hoofdreeks rond de Skywalkers afgerond is. Het gaat daarbij om de Grysk, een ras van buitenaardse wezens die aan ons voorgesteld zijn in het boek Thrawn: Alliances, geschreven door Timothy Zahn. De wezens hebben al tweemaal geprobeerd het sterrenstelsel over te nemen; eenmaal door de Jedi te ondermijnen in de Clone Wars en eenmaal door tijdens de heerschappij van het Keizerrijk een kolonie te vestigen op de planeet Batuu.

In het boek Thrawn: Treason onthult Zahn dat de wezens echt een bedreiging zijn. Ze zijn goed in het brainwashen van hun slachtoffers en zijn daar zo goed in dat een slachtoffer zijn leven zou geven voor een Frysk. Drie Grysks zouden wel genoeg kunnen zijn om een volledige planeet over te nemen. Nu de oorlog tussen de rebellen en de First Order tot een einde komt, lijkt er genoeg ruimte te zijn voor de Grysk om aan te vallen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

En uiteindelijk blijkt achter de Grysk een Sith te zitten?
Star Wars is voor mij een strijd tussen Jedi en Sith.

Devenace

Avatar

Allemaal sperma nakomelingen van Darth Plagues the wise.

Chris23

Avatar

Frysk? wel ja geef de Friezen maar weer de schuld.

Monojaxx

Avatar

Duidelijk een plaatsvervanger voor de Yuuzang Vong, de grote bedreiging in het geschrapte canon.

Molemanski

Avatar

Het kan me eigenlijk niet veel meer schelen. Van mij hadden ze dit eerder moeten introduceren om te spanning op te bouwen en een emotionele waarde aan ze te hechten. Nu worden ze opeens voorgeschoteld in het laatste deel.

horizon

Avatar

Hmmm. Eens. Eigenlijk moet je niet iets belangrijks willen introduceren in een laatste film. Je moet iets afronden.

Goku32

Avatar

Laten we eerst dit deel maar af wachten na de prut van de vorige star wars deel. Ze moeten echt met iets geweldige uit de hoek komen anders is het allemaal poep

Spider-fan

Avatar

Maar het gaat nu toch al niet meer over de Sith? De laatste twee Sith lords, waren Darth Vader en Darth Sidious, en die zijn beide al dood gegaan in The Return of the Jedi. Kylo Ren idoliseert Darth Vader wel, maar hij is zelf geen Sith.

Remi dubois

Avatar

Waarom geen yuuzang ving

Lurch

Avatar

Ik vraag me toch echt af wie die Grysk zouden moeten verslaan. Weer een ongetrainde force-user die binnen kort tijd net zo sterk is als een Jedi?
Pfff, ik heb er totaal geen vertrouwen dat dit een interessant verhaal wordt.

Jlin

Avatar

Dit klinkt redelijk als Yuuzang Vong uit legends. Die willen ze nu ook canon maken dus

NieuwsFilm

meest populair