Is dit de nieuwe superschurk voor na 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Is dit de nieuwe superschurk voor na 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Straks zijn de Sith en Jedi klaar, maar wat wordt dan een nieuwe bedreiging?

Langzaamaan onthult Star Wars een nieuwe bedreiging die na Star Wars: The Rise of Skywalker wel eens een rol kan gaan krijgen in de franchise. J.J. Abrams maakt straks een einde aan de strijd tussen de Jedi en de Sith, maar zet mogelijk ook meer op.

Al sinds The Force Awakens weten we dat er zich dingen af hebben gespeeld in de Unknown Regions, waar delen van het gevallen Keizerrijk naartoe vluchtten nadat zij de noodlottige strijd om Jakku verloren hadden. Daar werd de First Order opgericht. En nu lijkt het erop dat er ook een gevaarlijk ras ontdekt is.

Gevaarlijke wezens
Mogelijk zet Lucasfilm nu een nieuwe dreiging op voor als de hoofdreeks rond de Skywalkers afgerond is. Het gaat daarbij om de Grysk, een ras van buitenaardse wezens die aan ons voorgesteld zijn in het boek Thrawn: Alliances, geschreven door Timothy Zahn. De wezens hebben al tweemaal geprobeerd het sterrenstelsel over te nemen; eenmaal door de Jedi te ondermijnen in de Clone Wars en eenmaal door tijdens de heerschappij van het Keizerrijk een kolonie te vestigen op de planeet Batuu.

In het boek Thrawn: Treason onthult Zahn dat de wezens echt een bedreiging zijn. Ze zijn goed in het brainwashen van hun slachtoffers en zijn daar zo goed in dat een slachtoffer zijn leven zou geven voor een Frysk. Drie Grysks zouden wel genoeg kunnen zijn om een volledige planeet over te nemen. Nu de oorlog tussen de rebellen en de First Order tot een einde komt, lijkt er genoeg ruimte te zijn voor de Grysk om aan te vallen.

NieuwsFilm

meest populair