Algemeen

'Sherlock Holmes 3' is een GO met behulp van miljoenen dollars uit Californië

Daar kunnen ze het salaris van Robert Downey Jr. wel van betalen.

door Corneel Vanfleteren om 09:45 in Algemeen
Het staat al een tijdje op de planning: een derde deel van de Sherlock Holmes-films met Robert Downey Jr. en Jude Law in de hoofdrollen. Nu wordt de pre-productie op gang getrokken, en een paar miljoen dollar van de staat Californië helpt daar zeker bij.

Nieuw is het niet: landen, staten of steden die films wat extra budget toestoppen zolang de film daar opgenomen wordt, wat voor de plaats in kwestie voor werkgelegenheid zorgt. Maar dat de staat Californië maar liefst 20,8 miljoen dollar aan belastingvoordeel over heeft voor Sherlock Holmes 3, is toch opmerkelijk: het gaat hier om een behoorlijk groot bedrag voor een film die allicht wel wat zal opleveren, maar geen gegarandeerd kassucces is. Door dit duwtje in de rug kan de productie van start.

Voor wat, hoort wat
Maar in Californië zijn ze niet dom, natuurlijk. Men heeft daar uitgerekend dat als Sherlock Holmes 3 neerstrijkt in de staat, het productieteam vermoedelijk rond de 106,8 miljoen dollar uitgeeft. En dat zou in Californië het tweede grootste bedrag ooit zijn, nadat Captain Marvel 118 miljoen dollar uitgaf aan dingen als catering en salarissen voor lokale werknemers. Een bewijs dat het in Hollywood vaak draait om geld.

Over de film zelf is maar weinig bekend: we hebben geen plot, enkel de belofte dat Downey Jr. en Law weer respectievelijk Sherlock Holmes en Dr. Watson gaan vertolken, en Rachel McAdams lijkt ook terug te keren als Irene Adler. De twee voorgaande delen werden geregisseerd door Guy Ritchie, maar dit derde deel liet hij schieten. Zijn plaats wordt overgenomen door Dexter Fletcher (Rocketman). De film heeft een kerstmis-release van 23 december 2021 meegekregen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

118 dollar honorarium?

mofo83

Avatar

Irene Adler (Rachel McAdams) ging toch de pijp uit in Game of Shadows?

NieuwsFilm

meest populair