Bruce Lee's dochter zeer teleurgesteld over haar vaders 'idiote' rol in 'Once Upon a Time in Hollywood'

Bruce Lee's dochter zeer teleurgesteld over haar vaders 'idiote' rol in 'Once Upon a Time in Hollywood'

Volgens Shannon Lee was haar vader héél anders.

Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood mag dan erg sterk onthaald zijn, toch is niet iedereen even tevreden met de film. Zo liet de dierenrechtenorganisatie PETA zich onlangs nog negatief uit over de pitbullterrier in de film, die de regisseur bij een beruchte fokker zou hebben gehaald. Nu laat ook de dochter van icoon Bruce Lee, Shannon Lee, van zich horen.

Zij vindt namelijk dat haar vader totaal niet goed wordt neergezet in de film. Acteur Mike Moh speelt Bruce Lee. Ondanks het feit dat hij niet heel veel in de film te zien is, gaat hij wel op een gegeven moment op de vuist met Brad Pitt's Cliff Booth, een gevecht dat Lee verliest. Shannon reageerde hierop: ''Ik kan nog begrijpen dat hij dit gevecht 'moet' verliezen. Ik kan eveneens begrijpen dat Brad Pitt's personage moet overkomen als de ultieme badass die Bruce Lee kan verslaan. Maar ze hadden mijn vader niet hoeven te behandelen zoals het witte Hollywood dat destijds ook al deed''.

Van icoon naar sukkel
Zo gaat Shannon verder: ''Natuurlijk is het zoals in vele Tarantino-films allemaal wat over de top, dat is nu eenmaal zo. En ik snap ook dat Tarantino duidelijk wil maken dat mijn vader gestereotypeerd werd in de filmindustrie, dit vanwege zijn afkomst. Maar in deze film komt hij over als een arrogante lul, die altijd geïrriteerd was. Dat hij drie keer zo hard heeft moeten werken als andere acteurs om de top te bereiken, daar wordt nooit over gesproken''.

''Ik vond het lastig om dit aan te zien in de bioscoop. Mensen lachten 'mijn vader' uit. Hij komt over als een vervelende vechtersbaas, die met iedereen op de vuist wil gaan, maar niets is minder waar. Hij was degene die werd uitgedaagd door anderen, mijn vader wilde de gevechten juist altijd uit de weg gaan. Maar nee, hier zien we hem als een showmannetje dat Brad Pitt uitdaagt. Zo zat hij helemaal niet in elkaar. Wat ik zou willen is dat we zien wie Bruce Lee echt was, dat zijn menselijkheid getoond wordt en hoe hij zijn leven leidde. Dit wordt allemaal door de wc gespoeld. I.p.v. de echte Bruce Lee is mijn vader omgetoverd tot een arrogante boksbal''.

NieuwsFilm

meest populair