'Hobbs and Shaw' maakt wel heel grote fout met leeftijden

'Hobbs and Shaw' maakt wel heel grote fout met leeftijden

Jason Statham en Vanessa Kirby zijn familie. Maar kan dat wel?

Het leeftijdsverschil tussen de personages Hattie (Vanessa Kirby) en Ian Shaw (Jason Statham) is wel heel belachelijk. In Hobbs and Shaw zijn de twee familie van elkaar. Maar de leeftijden kloppen bepaald niet, wat weer eens laat zien dat dit soort films echt niet gemaakt zijn om bij na te denken.

Vooropgesteld is Kirby 31 jaar oud en Statham 52. De twee verschillen dus 21 jaar. Hun andere broer, Owen Shaw (Luke Evans) is 40 jaar oud. En dan is er nog de matriarch van de familie, Magdalene (Helen Mirren), die 74 is. In principe kan ze deze kinderen inderdaad van deze leeftijden gekregen hebben. Dan zou ze 22 zijn geweest toen ze haar oudste kind kreeg, 34 voor het middelste en 43 voor de laatste.

Flashbacks verpesten heb
Tot dusverre geen probleem. Tot je de flashbacks meeweegt en dat is iets minder handig. In een flashback zien we in eerste instantie dat de 23-jarige Shaw zijn 2-jarige zusje Hattie meeneemt voor een wandeling door de buurt. Maar hun gelukkigste moment is als de twee rond hun tiende, als ze ongeveer even oud zijn, samen avonturen beleven en grappen uithalen met andere kinderen in de buurt. Daar gaat het dus mis...

Toch horen dit soort zaken een beetje bij de franchise. Zo zagen we al auto's door de ruimte vliegen, redde de crew de wereld, reed men over een landingsbaan van dik 40 kilometer lang en eindigt geen enkel gevecht met een winnaar of verliezer.

NieuwsFilm

meest populair