'Deadpool' niet meer R-rated in MCU?

'Deadpool' niet meer R-rated in MCU?

David Leitch wil grijs verbied verkennen.

Deadpool staat bekend als grofgebekte hofnar. Zijn films zitten ook vol met bloederige actie en rondvliegende lichaamsdelen. Heerlijk, voor de volwassen fans. Toch lijkt de kans steeds groter dat de makers in Deadpool 3 een stap terug moeten doen om tegemoet te komen aan de kindvriendelijkere merkeisen van Disney.

In maart was de overnamedeal van Fox rond. Daarmee kreeg Disney de rechten van een hoop Marvel-helden weer in handen. Deadpool (gespeeld door Ryan Reynolds) is de enige franchise die meeverhuist naar het Marvel Cinematic Universe, al is zijn toekomst nog wat onzeker, omdat Marvel zijn derde film nog niet officieel heeft aangekondigd. Volgens David Leitch, de regisseur van Deadpool 2, moet Disney eerst nog een hoop uitvogelen.

Het grootste probleem met Deadpool is zijn R-rating. Disney releaset in principe alleen content die ook te bekijken is door kinderen jonger dan achttien. Leitch heeft de oplossing. "De volgende film hoeft niet per sé R-rated te zijn en Disney hoeft ook niet alleen PG-13-films te maken", begint hij. "Het is prima mogelijk om het gebied tussen die twee kijkwijzers te verkennen".

Weet hij soms meer over de plannen van Marvel? "Er is nog steeds veel onduidelijkheid over wat ze precies willen doen met Deadpool in Marvels wereld, maar ik heb een paar discussies meegekregen en daarin hoorde ik alleen maar positieve geluiden", verklapt hij. "Ze zijn het [de introductie van Deadpool, red.] nog aan het uitvogelen. Dat is geen gemakkelijke opgave", aldus Leitch.

NieuwsFilm

meest populair