Algemeen

Jim Carrey skeptisch over betrokkenheid fans bij 'Sonic The Hedgehog'

De fans waren woest na de trailer, dus wordt de hele film aangepast.

door Wouter Drummen om 13:25 in Algemeen
Het gebeurt vandaag de dag wel vaker, dat mensen klagen over een bepaald project of een bekend persoon. Zo worden bijna alle bekendheden in de gaten gehouden en als ze een 'foutje' begaan, worden ze hier dan ook meteen op gewezen. Hetzelfde geldt voor films. Daar kreeg Sonic The Hedgehog laatst nog mee te maken. Er was, na de eerste trailer, namelijk gigantisch veel kritiek op het geliefde gamepersonage. Als gevolg hiervan wordt de hele film dan ook aangepast. Toch weet de grote ster van deze film, Jim Carrey, niet goed wat hij hiervan moet denken.

Hij liet zich er recentelijk over uit tijdens een interview: ''Het is een interessant onderwerp. Maar je wordt een beetje hun Frankenstein-monster, aangezien zij beslissen, snap je? Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. Ik vind het vreemd dat het publiek invloed heeft op onze creatie. Soms denk ik ook dat mensen er maar gewoon in meegaan, een soort van collectief bewustzijn. Zo van: ''Oké, ik wilde het misschien ook wel zien veranderen, maar feitelijk maakte het me weinig uit, ik liep gewoon achter de meerderheid aan''.''

Wat denkt Carrey?
Carrey werd er zelf ook naar gevraagd, maar hier ging hij niet echt op in: ''Ik hou me daar niet zo mee bezig. Ik doe gewoon mijn ding en mijn werk. Wie zien wel hoe het allemaal uitpakt, goed of slecht''. Vanwege de aanpassingen loopt de film ook heel wat vertraging op. Zo komt hij nu uit op 14 februari 2020 ipv 8 november dit jaar. Ook hier klinkt Carrey niet heel erg tevreden over.

''Wat ik weet is dat we het gevoel hebben dat we ons eigen project niet in eigen handen kunnen houden. We doen ons best met de technologie waarover we beschikken maar dan laten mensen ook van zich horen en willen zij het op hun manier doen. Hoe gaat het vanaf hier verder? Ik ben van mening dat de auteurs en makers over hun creaties moeten beslissen, zij moeten het doen. Maar met Sonic ligt het misschien iets anders, veel mensen hebben het gevoel dat hij een beetje hun eigendom is, omdat ze in hun jeugd naar hem keken. Dus natuurlijk laten zij dan ook van zich horen. We zullen wel zien hoe het allemaal uitpakt''.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Ik geef hem eigenlijk wel gelijk. Maar Sonic zag er echt te slecht uit dus het is goed dat ze die aanpassen.

DR. Robotnik zag wel goed uit. Sowieso een juiste keuze om hem er in ieder geval in het begin als een normaal mens uit te laten zien en pas later de overdreven look krijgt.

Master Of Films

Avatar

Ik vind het vreemd dat het publiek invloed heeft op onze creatie..... Wat ik weet is dat we het gevoel hebben dat we ons eigen project niet in eigen handen kunnen houden....Ik ben van mening dat de auteurs en makers over hun creaties moeten beslissen, zij moeten het doen.
Maar als je als filmmaker stront eigenwijs bent. De schepper van Sonic, Yuji Naka, leverde ook al kritiek op het uiterlijk van Sonic. Sterker nog, de filmmakers hebben meedere malen adviezen van Sega gewoon genegeerd.

Sonic behoort tot een franchise, waarvan bepaalde dingen al jaren vast staan. Zoals het uiterlijk van Sonic. De filmmakers hebben sowieso al minder creatieve keuzes mbt Sonic.

Sunspot

Avatar

Zo, zit Jim Carrey er in :D

RoberPaulsen

Avatar

Het publiek moet niet zo zeiken, ik vind dat Carey groot gelijk heeft. Het grootste gedeelte van de klagers heeft waarschijnlijk nog nooit van Sonia gehoord of was nooit van plan naar de film gegaan. Lekker mekkeren met de meute mee.

tk1989

Avatar

In theorie heeft Carey hier gelijk, behalve dat je hier met een al lang bestaande en geliefde (visuele) franchise te maken hebt. Het getuigt van weinig inzicht (respect is een iets te zwaar woord imho) dat daar zo’n ingrijpende visuele verandering op wordt losgelaten. Dan kun je de negatieve reacties wel verwachten.

Master Of Films

Avatar

RoberPaulsen "Het grootste gedeelte van de klagers heeft waarschijnlijk nog nooit van Sonia gehoord"
Volgens mij heeft niemand van Sonia gehoord Smiley face

Goku32

Avatar

Nee als het gewoon goed word gedaan. Dan hoor je de mensen niet Jim carrey, je krijgt dik betaald dus dan moet je helemaal niet lullen. De fans willen een goeie Sonic film, en ik was het eens met de fans want sonic zag er niet uit.

Goku32

Avatar

RobbertPaulsen, ik geef hem totaal geen gelijk, we willen een goeie Sonic film, met de juiste Sonic van de old school arcade games, en de sega, en niet de prut wat we voorgeschoten krijgen. Dus fans hebben gelijk en de regisseur heeft er goed naar geluisterd en het veranderd.

Frietgezicht

Avatar

Grappig dat dit ter sprake komt bij een Sonic film.
Who cares

centr1no

Avatar

Deze film ging sowieso geen grote hit worden en met de extra productiekosten wordt de kans dat dit gaat slagen alleen maar kleiner.
Ik ben het er mee eens dat een hoop mensen klagen om te klagen en mee blaten met de meute maar ik vind de kritiek hier wel terecht.
Sonic is als karakter lang niet zo geschikt voor een live action film als bijvoorbeeld Pokemon dat wel zijn.
De Sonic in de eerste beelden was eerder geschikt voor een slechte horrorfilm.

NieuwsFilm

meest populair