Gerucht: Vervolg op Netflix-hit 'The Christmas Chronicles' in de maak?

Gerucht: Vervolg op Netflix-hit 'The Christmas Chronicles' in de maak?

Zowel producer Chris Columbus als hoofdrolspeler Kurt Russel zien het wel zitten.

Er doen verhalen de ronde dat streamingdienst Netflix momenteel bezig is om een sequel te ontwikkelen op het succesvolle The Christmas Chronicles van vorig jaar. Dit nieuws werd gevoed door Chris Columbus (Home Alone/Mrs. Doubtfire/Harry Potter).

De film, die een hit was op Netflix, had een modernere kijk op het eeuwenlange verhaal van de Kerstman en het Kerstfeest en werd (gepast) uitgezonden tijdens de feestdagen. Het verhaal gaf een 21-eeuwse draai aan aspecten zoals de Noordpool, de arreslee en bepaalde liedjes.

In The Christmas Chronicles spelen Judah Lewis en Darby Camp de rollen van Teddy en Kate, een kibbelende broer en zus die op Kerstavond besluiten om de Kerstman (Kurt Russel) op video vast te leggen. Maar dit mislukt en de oude man crasht met zijn slee. Uiteindelijk gaan de twee kinderen mee op zijn trektocht om zo Kerstmis te redden.

Van producer naar regisseur
Liet Columbus bij het eerste deel de regie nog aan nieuwkomer Clay Kaytis (Angry Birds), voor de sequel heeft hij al interesse getoond om het zelf te gaan doen. "We wilden een Santa Clause maken die het publiek nog nooit eerder had gezien, eentje die een beetje een stoere superheld is, maar nog steeds charmant en geobsedeerd door het idee van geschenken geven. Als het inderdaad 'werkt', dat wil zeggen als genoeg Netflix-abonnees weer zullen afstemmen, staan we ervoor open om de saga voort te zetten. Iedereen is verliefd op het potentieel om er meer te maken. Ook Kurt en ik zou graag weer met hem samenwerken".

De productie van The Christmas Chronicles II, met sowieso dus Columbus en Russel, zal naar verluid in september beginnen. Meer details volgen!

NieuwsFilm

meest populair