Halle Bailey trekt zich niets aan van kritiek op haar casting als de 'Kleine Zeemeermin'

Halle Bailey trekt zich niets aan van kritiek op haar casting als de 'Kleine Zeemeermin'

Er ontstond vorige maand een hoop controverse dat een donkere actrice de rol zou vertolken.

Uit de Disney-film De Kleine Zeemermin uit 1989 herinneren we ons het titelpersonage Ariel nog als een blank roodharig meisje. Of ja, meisje... Zeemeermin dus, een fictief wezen. Zoals reeds veel andere animatiefilms uit de kluis van 'het huis van de muis', krijgt ook deze tekenfilm een live-action remake. Toen men begin juli bekendmaakte dat een donkere actrice als Ariel te zien zou zijn, zorgde dit echter voor een hoop ophef.

Voor de rol werd de nog relatief onbekende Halle Bailey aangenomen. De 19-jarige actrice heeft tot dusver enkele kleine film- en televisierollen gehad en vormt met jaar zus samen een muziekgroep. Helaas konden veel fans zich niet vinden in deze castingkeuze, daar het een nieuw beeld zal schetsen dan dat ze kennen uit de originele tekenfilm. Anderen namen het al op voor de actrice, waaronder de originele stemactrice, maar nu reageert ze voor het eerst zelf.

Droom
Bailey is uiteraard nog altijd blij met haar casting, die allicht voor haar grote doorbraak kan zorgen. "Het voelt nog altijd alsof ik droom", laat ze tegenover Variety weten. "Ik ben gewoon ontzettend dankbaar voor deze kans, dus ik ga geen aandacht besteden aan al die negativiteit. Naar mijn gevoel is deze rol groter dan ik. Het gaat geweldig worden en ik ben gewoon blij hier onderdeel van uit te mogen maken", besluit Bailey.

NieuwsFilm

meest populair