Streamingdienst Disney+ maakt het aantal films en series bekend waarmee het gaat starten

De concurrentiestrijd barst in november los.

Eind 2018 bevestigde Disney dat het zou komen met een eigen streamingdienst, en liet het weten dat die Disney Plus zou heten. De streamingdienst kost straks 6,99 dollar per maand en lanceert op 12 november in de Verenigde Staten. Nu horen we eindelijk wat we daarvoor terugkrijgen.

Als Disney Plus gelanceerd wordt, staan er meer dan 300 films en 7.000 afleveringen van televisieseries op. De bedoeling is om eind 2020 meer dan 400 films op de dienst te hebben staan en 7.500 afleveringen van televisieseries. Daarbij gaat het zowel om materiaal dat al van Disney en al zijn dochters is, als om volledig nieuw materiaal.

Heel veel nieuws
Disney pompt flink wat geld in zijn streamingdienst. Zo maken zowel Lucasfilm als Marvel Studios peperdure live-action series voor de streamingdienst, allemaal met naar verluidt een budget van meer dan honderd miljoen dollar. En het is de bedoeling dat uiteindelijk al het materiaal van die studio's, evenals van alle andere dochters van Disney, op de streamingdienst komen te staan.

Daarnaast maakt Disney reboots van Fox-franchises Night at the Museum, Home Alone, Diary of a Wimpy Kid en Cheaper by the Dozen. Er staat ons dus een boel te wachten op de streamingdienst, die de volgende in een steeds drukker speelveld wordt. Waar Netflix ooit begon, hebben we nu ook Videoland, Amazon Prime Video en krijgen we diensten als HBO Max en nog iets van Universal Studios erbij.

NieuwsFilm

meest populair