Algemeen

Streamingdienst Disney+ maakt het aantal films en series bekend waarmee het gaat starten

De concurrentiestrijd barst in november los.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Eind 2018 bevestigde Disney dat het zou komen met een eigen streamingdienst, en liet het weten dat die Disney Plus zou heten. De streamingdienst kost straks 6,99 dollar per maand en lanceert op 12 november in de Verenigde Staten. Nu horen we eindelijk wat we daarvoor terugkrijgen.

Als Disney Plus gelanceerd wordt, staan er meer dan 300 films en 7.000 afleveringen van televisieseries op. De bedoeling is om eind 2020 meer dan 400 films op de dienst te hebben staan en 7.500 afleveringen van televisieseries. Daarbij gaat het zowel om materiaal dat al van Disney en al zijn dochters is, als om volledig nieuw materiaal.

Heel veel nieuws
Disney pompt flink wat geld in zijn streamingdienst. Zo maken zowel Lucasfilm als Marvel Studios peperdure live-action series voor de streamingdienst, allemaal met naar verluidt een budget van meer dan honderd miljoen dollar. En het is de bedoeling dat uiteindelijk al het materiaal van die studio's, evenals van alle andere dochters van Disney, op de streamingdienst komen te staan.

Daarnaast maakt Disney reboots van Fox-franchises Night at the Museum, Home Alone, Diary of a Wimpy Kid en Cheaper by the Dozen. Er staat ons dus een boel te wachten op de streamingdienst, die de volgende in een steeds drukker speelveld wordt. Waar Netflix ooit begon, hebben we nu ook Videoland, Amazon Prime Video en krijgen we diensten als HBO Max en nog iets van Universal Studios erbij.

33 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Duidelijk dus

Maac

Avatar

Daarnaast maakt Disney reboots van Fox-franchises Night at the Museum, Home Alone, Diary of a Wimpy Kid en Cheaper by the Dozen.
Een lidmaatschap op deze rampzalige streamingsdienst nemen betekent dat je onderdeel van het probleem bent. Schrijnend dat Disney zoveel van het landschap heeft bemachtigd.

SplashySleet20

Avatar

Disney gaat denk ik die streaming oorlog winnen. Netflix 2e. Amzone prime 3e en Hbo Max 4e.

MaffiaHAHA

Avatar

Ben benieuwd wat Apple gaat doen. Disney op 1, daarna strijden Apple en Netflix voor de 2e plek.

Sparrow_LW

Avatar

Naast Netflix neem ik er binnenkort maar een Amazon abonnement bij... is niet al te duur.... The Expanse, Picard en Lord of the rings serie zijn redenen voldoende.... zodra Disney+ in NL beschikbaar komt, maar eens kijken wat ik dan doe.... Gaat of Netflix of Amazon eruit.... dat wordt streamingdiensthoppen komende jaren.

SplashySleet20

Avatar

@Sparrow ga je terug naar Netflix zodra de Live Action Avatar serie op Netflix komt?

ntt

Avatar

Wanneer gaat het in NL online??
Heb hier wel intresse in Smiley face

Devenace

Avatar

Ben erg benieuwd naar the Mandalorian,
naar wat ik zag past dat wel in mijn straatje mits het niet te kiddy is.
Netflix is toch al ver opgeheven vind ik, met zn budget bak spul.

Parisan

Avatar

Die Fox reboots laten me koud. Alleen Night at the Museum vind ik leuk en die is helemaal niet oud genoeg voor een reboot. Maar ik neem Disney Plus wel voor de animatie classics en Star Wars.

Arnold_FF7

Avatar

Waar halen ze dit vandaan? Laatste keer dat ik de lijst zag van wat er direct er op stond viel het tegen. Alleen de pixar gedeelte staat er direct op. Live action ,marvel en animatie films vondt ik niet zo goed.

Over de series was ik nog minder te spreken

Master Of Films

Avatar

Zo zie ik het. Tot nu toe is Amazon de beste concurrent van Netflix, maar met The Expanse, Picard en LOTR red dat je niet eens tegen Disney+. Netflix gaat dat wellicht ook voelen indien er maar 1 streamingdienst in huis komt. Zijn het er twee dan zal wel Disney+ en Netflix worden.

en krijgen we diensten als HBO Max

Zal wel een tijdje duren. Ziggo heeft de exclusieve rechten van HBO.
Dus in feite is HBO Max in Nederland gewoon een Ziggo pakket.

Maac "Een lidmaatschap op deze rampzalige streamingsdienst nemen betekent dat je onderdeel van het probleem bent"
And here's the thing. Men komt/kwam als vliegen op de The Lion King, Aladdin en Beauty & The Beast copy/paste remakes af.

Als je niet genoeg elitair bent dan is The Lion King copy/paste remake het beste, naast gesneden brood, wat men ooit is overkomen. Niet dat je dat zou verwachten op Filmtotaal.

In feite komt het op neer dat Disney+ sterke merken in haar portfolio heeft. Disney, Marvel, Star Wars, National Geographic & bepaalde (familie) franchises van 20th Century Fox. Kortom. Het zal voor de meeste personen een worst wezen dat ze onderdeel zijn wat Disney aan het uitspoken is met 20th Century Fox. Of dat Disney hun eigen Classics letterlijk kopieert en wordt ingezet als een nieuwe CGI speeltje.

Arnold_FF7

Avatar

@sparrow

Eerst eens afwachten of al die streaming diensten hier wel komen. Die 30 % content die uit de EU moet komen is nog al een struikelblok gebleken

Civilian Supreme

Avatar

Op elke streamingdienst staat wel iets wat ik leuk vind, wordt dus inderdaad een gevalletje streamingdiensthoppen.
Allemaal is geen optie, en anders maximaal 2 en het overige maar weer downloaden.
Kan natuurlijk ook gewoon Ziggo opzeggen en ergens een goedkoop internetabonnementje afsluiten. Kijk toch nooit live tv. (Op af en toe een voetbalwedstrijd na)

Guyon2002

Avatar

@Arnold_FF7 Dat is dan ook gewoon echt een kutregel. Waarom zou dat persé moeten? 99% van de Nederlandse films en series zijn toch pauper slecht

Da Villain

Avatar

Poeh, dit is toch wel een zeer aantrekkelijk aanbod. Ik vraag me af hoe snel de nieuwere Disney producties op de dienst zullen verschijnen en hoelang de prijs zo laag zal blijven.

Da Villain

Avatar

Alle diensten hebben trouwens wel IETS wat aantrekkelijk is. Netflix heeft series Stranger Things en OITNB, Amazon zal het goed gaan doen met LOTR en HBO heeft natuurlijk een aantal topseries op z'n naam staan. Apple weet ik niet wat die gaat doen, ik verwacht niet dat die dienst het goed gaat doen met enkel kindvriendelijke content. Ik denk dat Disney uiteindelijk aan het Edit: langste eind zal trekken, gezien de grote belangstelling voor franchises als Star Wars, Marvel en de live action remakes én de voorlopige lage prijs.

Chrisselshizzel

Avatar

Ze hebben star wars.....dus .... take my money !! . F*** yeah

Goku32

Avatar

Ik hou het lekker op nedflix, dat is altijd goed geweest. En ik hoor hierzo wel of ik disney er bij kan nemen ja of nee

Arnold_FF7

Avatar

@guyon

Ik zei 30 procent content uit de EU. De EU is groter dan nederland

Master Of Films

Avatar

Arnold_FF7 "Die 30 % content die uit de EU moet komen is nog al een struikelblok gebleken"
Iig niet zo zeer voor Netflix. Die poepen (ism diverse EU omroepen) series uit zoals Dark (Duitsland), Undercover (BE/NL), Afterlife (UK) en La casa de papel (Spanje). Volgens mij mag ik ook The Witcher op noemen (als deel EU productie). Daarbij moet ik Scandinavië ook niet vergeten. Zo zagen we The Bridge langs komen op Netflix.

Maar voor Disney+ heb je zeker een goed punt.

The new regulations, which take effect on Sept. 19, 2020, require video-streaming companies that operate in the EU to ensure that 30% of their catalog is made up of European works. However, what “30%” means isn’t yet clear—it could refer to hours of content, number of videos, or something else altogether. Clarifications will be made by the end of 2019, after which streaming companies will have less than a year to comply with the finalized rules.

Netflix has already invested in European content-creation hubs after opening a new production office in Spain earlier this year. Amazon also added British and German TV series in 2018.

Arnold_FF7

Avatar

@master of films

Voor Disney zal dit al niet zo snel een priblem zijn. Ze hebben 1 of 2 studios in Europa. Bedoel meer voor hulu (maakt niet uit die gaat toch op in disney plus in 2022) ,hbo ,apple ,universal en al die andere.

Is de reden dat alleen amazon en Netflix hier zijn. Netflix ging gelijk deals sluiten om exclusieve content van de bbc ,misdaad en drama van Scandinavisch studios en achter spanje aan.

Animatie die komt uit frankrijk en duitsland en je bent er al

Master Of Films

Avatar

@Arnold_FF7
Ok duidelijk. Gezien dit een Disney+ topic, dacht ik dat je het specifiek op Disney doelde. Geen idee of Disney+ Euro content gaat vertonen, want op dit moment ligt de focus en nieuwsfeitjes op de US versie.

Wel is het zo dat er reden is gevonden, waarom Disney+ pas in 2020 begint in Europa. Dat heeft idd te maken met die Euro content van 30%. Overgens geld die regel niet in Noorwegen en Zwitserland. U.K. heeft die regel nog wel, maar dat kan weer veranderen met Brexit.

Frietgezicht

Avatar

@ Da Villain, Netflix heeft wel meer dan die 2 series. Van Breaking Bad tot Narcos en van Le Casa de Papel tot Gomorra. En Peaky Blinders, Sons of Anarchy, Mindhunter, Black Mirror, Fargo, When They See Us, Better Call Saul, Mad Men, enz enz.

Als HBO oude series die afgelopen zijn meetellen dan bij Netflix natuurlijk ook.
Ze hebben een enorm aanbod.

Je bedoeld met Disney trouwens langste eind neem ik aan.
Ach ja, ik hoor hier en daar dat mensen superhelden films wel moe worden tenzij het echt wat nieuws bied maar het kindvriendelijke Falcon & The Winter Soldier met 2 van de minst boeiende karakters moet opeens een publiekstrekker worden? We gaan het zien.

Frietgezicht

Avatar

Krijg uberhaubt het idee als ik de reacties lately lees dat de nieuwe Star Wars en LotR series gegarandeerd onmisbare topseries zullen worden waarvoor iedereen een abbo zal afsluiten.

En dat terwijl de laatste film(s) van beide aardig wat kritiek te verwerken kregen.

Arnold_FF7

Avatar

@master of film

Weet ik ook niet maar mazen in de wet zijn zo gevonden ,en ze hebben toch een kleine voorsprong door die twee studios. Kan ook maar 1 zijn

kokosnoot

Avatar

@ Arnold-FF7 @ Mof besef well 30% van je totale content. Laat Netflix nu wel even Heel wat minder Films hebben dan alles van Disney qua content. 30% van Disney, alle content op 1 hoop gegooid is echt nog een flinke kluif omdat allemaal in aantal Europees te krijgen en door minder content in aantal, voor Netflix wat makkelijker! Disney met al haar bezit aan studios produceert ook nog eens jaarlijks veel aan content ook daar moet dan weer 30% Europese content non stop jaarlijks tegenover staan.

Overigens vind ik die Eu regel absurd. 10% was een stuk gebruiksvriendelijker geweest naar de klanten toe van welke streamingsdienst dan ook op de Eu markt.

JIGSAW8

Avatar

niemand vraagt om die fox reboots

Artificialis

Avatar

Deze versplintering van streamingdiensten gaat hopelijk de redding zijn voor dvd's en blu-rays. Als je zoveel digitale kanalen nodig hebt om nog bij je favoriete films te kunnen komen wordt het vanzelf weer aantrekkelijker om gewoon een schijfje in huis te hebben.

eltorro

Avatar

@kokosnoot: Misschien lees ik je bericht verkeerd maar je weet neem ik aan wel dat Netflix heel veel meer content heeft dan Disney+.

TwinsA

Avatar

Als Disney alle films van Fox in hun aanbod zetten, dan hebben ze wel een paar klassiekers ... Alien, Predator, Die Hard, Deadpool, The revenant, Baby Driver, Braveheart, Black Hawk Down en nog vele andere, dan overweeg ik wel voor deze binnen te halen.

Arnold_FF7

Avatar

@kokusnoot

Disney heeft al film en tv studios in Europa. National Geographic maakt bijvoorbeeld al een hoop producties in europa.

Toen disney xd nog jetix was hebben ze ook een hoop eu animatie programma's die nu aan disney behoren.

Dus ze halen die 30 % makkelijk. Dus ga je nu echt klagen dat we waarschijnlijk niet een landschap gaan krijgen met 7 of 8 verschillende streaming diensten zoals in de vs

SunChaser

Avatar

Oramge is afgelopen, Stranger Things loopt naar S4 en na 3 seizoenen levert een serie geen nieuwe kijkers op

Wordt het bij Disney alles in 1x of per week?

kokosnoot

Avatar

@eltorro @Arnold_FF7 Nee, daar was ik niet van op de hoogte dat Disney zo veel Europese content al had. Bedankt voor de info!

NieuwsFilm

meest populair