Komt er dan toch nog een vervolg op 'Eastern Promises'?

Schrijver Steven Knight zegt van wel!

Eastern Promises was een van dé films van 2007. De film, die geregisseerd werd door David Cronenberg, waarin o.a. Viggo Mortensen, Naomi Watts en Vincent Cassel spelen, werd toen erg goed onthaald. Er werd dan ook verwacht dat een vervolg niet lang op zich zou laten wachten, maar 12 jaar later wachten we nog steeds. Toch zou het kunnen dat er nu eindelijk weer wat schot in de zaak komt!

Het vervolg heeft heel wat tegenslagen gekend, waardoor een groot deel van de crew en cast afhaakte. De schrijver van Eastern Promises, Steven Knight (die ook al het script heeft klaarliggen voor het vervolg) bleef echter in het project geloven. Het script voor het tweede deel, dat op dit moment de titel Body Cross draagt, is recentelijk door Knight aangepast.

Wat te verwachten?
Onlangs zei Knight: ''Ik heb wat aan het script gesleuteld. Ik had er een lange tijd geleden al aan gewerkt, maar ik wilde de nodige veranderingen in aanbrengen en het aanpassen aan alles wat momenteel op de wereld gebeurt''. Ook zei hij dat de opnames nog dit jaar zouden moeten beginnen.

Helaas zijn Cronenberg en Mortensen niet meer aan het tweede deel verbonden, al is het natuurlijk alsnog mogelijk dat ze terugkeren. De woorden van Knight zijn in ieder geval wel veelbelovend.

NieuwsFilm

meest populair