Video

Eddie Murphy is terug in eerste trailer Netflix-film 'Dolemite Is My Name'

Na lang wachten lijkt de komiek eindelijk weer een rol op formaat te hebben bemachtigd.

door Zilko Tarici om 08:32 in Video
Netflix heeft de eerste trailer onthuld van Dolemite Is My Name, de nieuwe biopic waarin Eddie Murphy de rol speelt van komiek en blaxploitation-ster Rudy Ray Moore.

Moore werd in eerste instantie bekend wegens zijn vunzige stand-up comedy act. Daarna werd hij in Amerika uiterst populair door zijn rol als martial arts pooier Dolemite, die in 1975 zijn eigen film kreeg. Die film was een dusdanig grote hit dat twee officiële sequels volgden.

Ook Wesley Snipes terug in een grote film
Naast Murphy zijn er in de film ook rollen weggelegd voor Titus Burgess, Keegan-Michael Key, Craig Robinson, Mike Epps, Da'Vine Joy Randolph, Snoop Dogg en Wesley Snipes. Het script werd geschreven door Scott Alexander en Larry Karaszewski (Ed Wood, American Crime Story: The People v. O.J. Simpson). De regie is in handen van Craig Brewer (Black Snake Moan). Dolemite Is My Name zal voor het eerst worden vertoond tijdens het Toronto International Film Festival en later dit najaar beschikbaar worden gesteld door Netflix.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

Jaaaaa. Ik ben dol op Dolemite. Mijn vader keek dit altijd vroeger en ben er praktisch mee opgegroeid. 'You rat soup eating honkey mothaFUCKA'!!.

Gandolfini

Avatar

@Eddie, @Wesley ik hoop echt dat deze film de moeite waard is, jullie zijn al een tijdje de weg kwijt. Kreeg pas mijn (veel jongere) neefje op bezoek. Hij zei doodleuk dat Snipes de slechtste acteur ooit is. Toch wel jammer, vooral als je bedenkt in hoeveel toffe films (toch in een ver verleden) hij heeft gezeten.

Frietgezicht

Avatar

^ Ik neem aan dat jouw neefje doelt op die films uit het verleden want welke films hebben we nou gezien met hem de laatste 10 jaar. Een rolletje in The Expendables 3 alleen?

Het is doodzonde dat Murphy niet meer solo standup gedaan heeft. Delirious en Raw zijn mijn favo stand up acts. Ik lever al die films van hem zo in voor 1 of 2 meer.

Gandolfini

Avatar

Friet, ik bedoel het net andersom, hij heeft de oudere films van beide niet meegemaakt, en beweert daardoor dat vooral Snipes een waardeloze actuer is. En ja, de standup shows van Eddie waren fantastisch. Ik ben niet eens zo'n fan van beide acteurs, alleen jammer om te merken en zien dat het tegenwoordig b of c acteurs zijn.
Zo, dat gezegd hebbende, ik ga nu Demolition man kijken.

Frietgezicht

Avatar

^ Echte A-acteurs waren het nooit.
Wesley Snipes heeft mzzl met Blade wat zijn cv net wat meer glans geeft.
Murphy heeft wat geinige films gemaakt maar ook veel films die tegenwoordig gelijk in een 1 euro bak zouden verdwijnen.
Kevin Hart en Michael Jay White zijn dezelfde types van deze generatie.

Boer

Avatar

ziet er erg vermakelijk uit!

NieuwsFilm

meest populair