Blu-ray

Blu-ray review 'Us' - Bijzonder creepy freakshow-horrorfilm!

Jordan Peele levert een tweede topper af!

door Bram de Groot om 10:43 in Blu-ray
Regie: Jordan Peele | Cast: Lupita Nyong'o (Adelaide Wilson / Red), Winston Duke (Gabe Wilson / Abraham), Elisabeth Moss (Kitty Tyler / Dahlia), Shahadi Wright Joseph (Zora Wilson / Umbrae), Evan Alex (Jason Wilson / Pluto), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Bioscooprelease: 21.03.2019 | FilmTotaal Recensie: 4,5 ster

De trailers voor Us lieten al zien dat we waarschijnlijk te maken zouden gaan krijgen met een verrassende, enge maar toch ook vermakelijke tweede film van regisseur Jordan Peele, die een paar jaar eerder verraste met Get Out. En verrassend bleek het horrormysterie zeker, inclusief sterke rollen van onder meer Lupita Nyong'o en Winston Duke. De freakshow is sinds kort op schijf te bemachtigen!

In het $20 miljoen kostende Us, goed voor ruim $250 miljoen wereldwijd, vertrekken een moeder en vader met hun kinderen naar een strandhuis om lekker te kunnen ontspannen met vrienden. Wanneer de avond valt, krijgen ze bezoek van onuitgenodigde gasten. De rust die heerste verandert al snel in een hoop spanning en chaos.

Discs 1 x Blu-ray | 1 x 4K Blu-ray | Release: juli 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083187194 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijven van deze 4K Blu-ray uitgave van Us zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we de gezichten van Lupita Nyong'o en de achterkant onthult dat de gewone Blu-ray uitgave een mooie reeks extra's biedt. De leeftijd: 16 jaar.

Zoals gewoonlijk bevat de 4K-schijf alleen de hoofdfilm en die start gelijk al met prachtig beeld als we de voorgeschiedenis krijgen over het verhaal in de film. Het beeld heeft een iets wat grauwe, lichte donkere uitstraling om sfeer aan te zetten, maar dit neemt niet weg dat de film doorgaans filmisch aandoet en de kleuren er mooi uitspringen. De scherpte die daarbij gepaard gaat is uiteraard sterk en ondanks dat het beeld in 4K soms wat te "realistisch" oogt, weet Us je doorlopend bezig te houden.

Dit komt ook door de prima geluidstrack (Dolby Atmos / Dolby TrueHD 7.1) die continu aanwezig is door de nodige opzwepende en opvallende muziek van Michael Abels (Get Out). Al met al een uitstekende 4K-schijf. Ook de Blu-ray schijf laat een fraai beeld zien, dus met die schijf zit je ook helemaal goed!

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal op de Blu-ray schijf is uitgebreid, met een flinke reeks kortere featurettes over uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard wordt er - in The Monsters Within Us - gekeken naar de hoofdfiguren uit de film. In de video Becoming Red wordt er dieper ingezoomd op de rol van Nyong'o.

Regisseur Peele en zijn werk komt in beeld in de twee featurettes Redefining a Genre: Jordan Peele's Brand of Horror en The Duality of Us en Tethered Together: Making Us Twice zoomt in op de uitdaging om bepaalde scènes dubbel op te nemen.

En dan wordt er ook nog ingezoomd op een aantal scènes. Zo kun je via Scene Explorations de scènes 'Seven Second Massacre', 'It's a Trap' en 'I Just Want My Little Girl Back' uitpluizen middels aanwijzingen van Peele en de acteurs. In We're All Dying wordt er gekeken naar de strandscène en As Above, So Below: Grand Pas de Deux kijkt naar de dansactie tussen Zora en Umbrae.

Ook zijn er zes verwijderde scènes, met I Am Not Even Near You, Rabbit Season, That's Badass, Driftwood, The P Is Silent en I Wanna Go Home.

Heb jij Us gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Nou dat viel ook wel weer mee, et waren wel een paar lachende momenten in deze horror film

Maac

Avatar

Eerste 20 minuten waren top, daarna belachelijk slecht. Helaas!

Master Of Films

Avatar

Het gegeven mag dan niet orgineel zijn (denkend aan Moon & Oblivion als voorbeelden), maar het was wel een aangename film.

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, ik vond de film goed t/m die familie die zo creepy in hun tuin stond en we nog niet wisten wat er aan de hand was. Daarna idd slecht maar die hoofdrolspeelster(met 2 rollen) verdiend complimenten.

Maac

Avatar

^We zijn het 100% eens Smiley face

lamoteg

Avatar

Wel eentje die blijft hangen

Brein8998

Avatar

Mijn favo film van t jaar

NieuwsFilm

meest populair