Algemeen

King Kong breekt record

door Jesse op 04.04.2006 om 20:59 in Algemeen
De DVD-uitgave van King Kong heeft het verkooprecord van producent Universal Pictures gebroken. In de eerste week na de uitgave werden in de Verenigde Staten 6,5 miljoen dvd's van Peter Jackson's remake verkocht. De film bracht in de recordweek $100 miljoen op.

De film was al eerder succesvol in de Verenigde Staten toen het tijdens de belangrijke kerstperiode de lijst van bestbezochte films aanvoerde. In Engeland boekte Jackson's film ook veel succes. Samen met The Chronicles of Narnia was King Kong de bestbezochte film rond de jaarwisseling.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jon de Zwaan

Avatar

Wanneer komt hij in Nederland uit op DVD?

jeffie

Avatar

Jon de Zwaan "Wanneer komt hij in Nederland uit op DVD?"


Vanaf volgende week te koop. maar nu te huur bij videotheken

Thiver

Avatar

Ik dacht dat de bioscoopopbrengst destijds ietwat tegenviel...

merijnsa

Avatar

Thiver "Ik dacht dat de bioscoopopbrengst destijds ietwat tegenviel..."


Ja dacht ik ook. Maar dit is wel een tof DVDtje als je mooie set thuis hebt staan.

Thiver

Avatar

Hell yeah! Maar ik wacht wel op de S.E. Smiley face

Ann McDunn

Avatar

King Kong lijkt mij best goed, maar wat kan een aap wat opbrengen.

skullsplitter

Avatar

Kan hem toch niet betalen voor mei :(

ash_

Avatar

Thiver "Ik dacht dat de bioscoopopbrengst destijds ietwat tegenviel..."
De film heeft tot nu toe meer dan $500 miljoen opgebracht en daarmee is King Kong echt wel een behoorlijke hit. Probleem is alleen dat de film dik $200 miljoen gekost heeft. Universal hoopte dan ook op een LOTR achtige gross (800+).

Yloony

Avatar

Bizar, ik vond de film dus ronduit slecht. Echt te saai voor woorden. Dvd'tje laat ik dus lekker liggen, de film kijken was al zonde van m'n tijd.

Megalomaniac

Avatar

ash_ "De film heeft tot nu toe meer dan $500 miljoen opgebracht en daarmee is King Kong echt wel een behoorlijke hit. Probleem is alleen dat de film dik $200 miljoen gekost heeft. Universal hoopte dan ook op een LOTR achtige gross (800+)."
hmm, nouja, als merchandise en dvd release een beetje vlot verlopen is er vast nog wel een 100 a 200 miljoen te verdienen

BMH

Avatar

Yloony "Bizar, ik vond de film dus ronduit slecht. Echt te saai voor woorden. Dvd'tje laat ik dus lekker liggen, de film kijken was al zonde van m'n tijd."
Eens!

Ongelofelijk langdradige film met par slechte directie. Laat duidelijk zien dat Jackson een special effects director is net als Lucas.

LOTR ging goed dankzij het boek (dat eigenlijk een routebeschrijving + plattegrond is voor een film) en de controle die de filmmaatschappij op de ontwikkeling van de film losliet. (Een film van $300 miljoen laten ze heus niet over aan een relatief nieuwe regiseur)

merijnsa

Avatar

[quote=BMH]Eens!

Ongelofelijk langdradige film met par slechte directie. quote]

Gaan we weer:E

Ik had geen enkel moment het idee dat het langdradig werd. Maar om hem nou nog een keer te zien, ik denk dat dan al de spanning weg is en het er een stuk saaier begint uit te zien.

raymills84

Avatar

Om Peter Jackson af te doen als iemand die alleen maar special-effectsspektakels kan regisseren vind ik erg makkelijk. In al zijn films wordt prima geacteerd en dan met name in het meesterwerkje "Heavenly Creatures". "King Kong" zou idd wel wat korter kunnen, maar het is lovenswaardig dat de regisseur vast hield aan zijn visie op het verhaal. Ik durft te wedden dat veel mensen die de film zo afkraken ook niet erg gecharmeerd zijn van het geniale origineel uit 1933. Ach..... alle groten der aarden zijn regelmatig het slachtoffer van negatieve kritieken. Als een volslagen onbekende filmmaker met de versie uit 2005 was gekomen zou er meteen gerept zijn over "de nieuwe Spielberg". De verwachtingen waren veel te hoog. Wat had je anders verwacht van een film als deze?

NieuwsFilm

meest populair