Celebrity

'The Dutch Giant' over zijn rol in Marvels 'Black Widow'

Olivier Richters gaat aan de slag aan de acteerwereld.

door FilmTotaal om 15:02 in Celebrity
De Nederlandse gigant Olivier Richters heeft een rol gescoord in Marvels Black Widow. De afgelopen drie weken stond hij op de set naast Scarlett Johansson. Gisterenavond was hij te gast bij Eva Jinek en daar vertelde hij over zijn bijzondere ervaringen.

Olivier Richters is een bodybuilder van 2 meter 18 met een acteerdroom. Eerder speelde hij al in enkele reclamespotjes en had hij kleine rolletjes in wat Nederlandse producties, maar volgend jaar is hij te zien in de blockbuster Black Widow.

Uiterst beveiligd
Gisterenavond was hij te gast bij Jinek, maar veel mocht hij nog niet kwijt. "Het is zo streng bij Marvel", vertelt Richters over zijn ervaring. "Je moet je mobiel inleveren en wordt goed toegesproken", legt hij uit. Er zijn ook teams achter de schermen die het internet in de gaten houden. "Als ze iets vinden, word je ontslagen en kom je op een zwarte lijst, die gedeeld wordt met alle studio's in de wereld".

Richters is ook op de foto geweest met Johansson, maar mag deze beelden nog niet delen. "De ontmoeting was natuurlijk al leuk vanwege ons lengteverschil [Johansson is 1 meter 60, red.]. Dat breekt het ijs al een beetje", vertelt de spierbundel. Zo'n enorme lengte is niet altijd even praktisch. Zo moest één van de sets worden aangepast omdat deze niet hoog genoeg gebouwd was.

Vliegende start
Zijn internationale acteercarrière heeft hij mede te danken aan een andere lange acteur. Bij de Dutch Comic Con in Utrecht ontmoette hij Spencer Wilding (Darth Vader). Na een goed gesprek besloot Wilding de Nederlander te helpen. Hij stuurde zijn portfolio rond en zo is het balletje gaan rollen.

Regisseuse Cate Shortland was positief over zijn werk. Richters was oorspronkelijk maar ingehuurd voor één week, maar op de set besloot Marvel zijn rol uit te breiden. Uiteindelijk stond hij drie weken lang op de miljoenenset. Vanaf mei volgend jaar is het eindresultaat in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm