Algemeen

'Resident Evil' film op komst met andere regisseur

Terug naar de 'roots' en super eng!

door Wouter Drummen om 14:25 in Algemeen
Er komt weer een Resident Evil film aan. Het nieuwe deel zal deze keer worden geregisseerd door Johannes Roberts, o.a. bekend van 47 Meters Down en het vervolg hierop, 47 Meters Down: Uncaged. Het laatste deel uit de bekende franchise, Resident Evil: The Final Chapter, kwam uit in januari 2017.

Het is algemeen bekend dat populaire video-games lang niet altijd kunnen worden omgetoverd tot goede films, maar er zijn al heel wat Resident Evil films geweest. Deze werden wel niet altijd even goed onthaald, maar brachten keer op keer toch genoeg op voor een vervolg. Paul W.S. Anderson werkte 15 jaar aan de franchise en maakte 6 films maar vond dat het toen wel welletjes. Hij is op dit moment bezig met de RPG serie Monster Hunter. Ook zal Milla Jovovich, de hoofdrolspeelster in alle 6 de films, niet meer terugkeren.

Terug naar de roots
Anderson's opvolger, Roberts, liet zich uit over het project: ''Op het moment zijn we er druk mee bezig. Ik kwam met een idee voor de film en iedereen reageerde meteen enthousiast. De voorbereidingen om ermee van start te kunnen gaan zijn inmiddels al in volle gang. Het wordt een enge film, en daarmee bedoel ik dan ook echt super eng. We gaan terug naar de oorsprong van het verhaal. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen''.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rainking

Avatar

Het wordt een enge film, en daarmee bedoel ik dan ook echt super eng. We gaan terug naar de oorsprong van het verhaal.

Jill: Oh, Barry!
Barry: That was too close, you were almost a Jill Sandwich.
Jill: You're right. Barry, thanks for saving my life.

Oh, ik kijk er nu al naar uit.

Gigan72

Avatar

De eerste RE is een prima zombie film.
De rest er na dat is niet veel soeps.

Afwachten wat dit wordt

Frietgezicht

Avatar

Als ik zo zijn cv bekijk heb ik weinig hoop. Wat een bagger.

Jammer dat ze niet Christophe Gans erop zetten. Die heeft met o.a. Silent Hill en Brotherhood of the Wolf wel laten zien goede films met een creepy sfeer te kunnen maken.

Xenolicker

Avatar

Ik wacht het af, misschien wordt het wel wat. Ik vind het in ieder geval nu al eng dat er een regisseur van 2D-films mee aan de slag gaat...

Devenace

Avatar

Maakt het nog uit? Die magie is toch volledig weg, 6 bagger films in 15 jaar tijd.
Destijds was het spannend en interessant, nu zijn er zoveel franchises kapot gemaakt door dit soort producers als Anderson.
Who gives a fuck.

Moviemagic

Avatar

Dit had een mooie project voor James Wan kunnen zijn.

Ook zal Milla Jovovich, de hoofdrolspeelster in alle 6 de films, niet meer terugkeren.


Het zou in mijn optiek raar zijn als dit wel zou gebeuren.

Decepticon

Avatar

Ik vind de eerste drie films goede films, daarna ging het voor mij downhill. Ik vind ze wel vermakeliJk om ze te zien, maar The Final Chapter is echt helemaal kapot gemaakt door al die jumpcuts in de actiescènes, dat was echt verschrikkelijk.

Ik ben benieuwd wat dit wordt, de enigste reden waarom deze film nu gemaakt wordt is door het financiële succes van de vorige films.
Ik wacht de eerste trailer wel af.

Civilian Supreme

Avatar

Deel 1 en 3 waren goed vermaak, de rest is bagger. En idd Christophe Gans zou de perfecte keus zijn, helaas.

Appie Asbak

Avatar

Geweldig nieuws! Eindelijk!

NieuwsFilm