Algemeen

Aanrader: Interview met Quentin Tarantino over zijn grote invloed als filmmaker

Van 'Kung Fu Panda' tot 'Shrek'!

door Jeffrey Kouters om 14:13 in Algemeen
Once Upon a Time in Hollywood is Quentin Tarantino's liefdesbrief aan het oude Hollywood. Omgekeerd valt de invloed van Tarantino op de hedendaagse popcultuur niet te ontkennen. De regisseur bespreekt zijn culturele relevantie in een interessant interview met het Britse BBC Radio 1.

De invloed van Tarantino op de hedendaagse cultuur is groter dan je misschien denkt. Wat dacht je van de Australische band Yolanda Be Cool die zijn naam heeft ontleend aan een zin die Samuel L. Jackson schreeuwt naar een vrouwelijke overvaller in Pulp Fiction (1994)? Of de bekende meme van een verbaasd kijkende John Travolta uit diezelfde film?

Ali Plumb van BBC Radio 1 vroeg Tarantino wat de vreemdste verwijzing naar zijn werk is die hij is tegengekomen. "Zelfs zoiets als Kung Fu Panda is een overduidelijke parodie van Kill Bill", antwoordt de regisseur. Hij doelt onder meer op de scène met eetstokjes.

Tarantino staat ook stil bij de topcast die hij heeft weten te verzamelen voor Once Upon a Time in Hollywood. Zo hebben onder meer Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie een rol in de film. "Mensen vragen vaak of ik de film heb geschreven met deze acteurs in gedachten en dat is misschien ook zo, maar dat is geen garantie dat ze ook daadwerkelijk beschikbaar zijn", vertelt hij. "Ze houden gelukkig van mijn werk en zijn bereid om mijn script te lezen".

Het volledige interview kun je hieronder bekijken!3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MosquitoEliminator

Avatar

Die Ali Plumb van BBC Radio 1 heeft wel meerdere sterke interviews. Stelt wel vaker vragen over dingen uit een heel ver verleden van de geïnterviewde en daarbij ook de vorm van z'n interviews. Hij komt veel verder dan een gemiddelde interviewer bij een press junket

Bobby Peru

Avatar

Heeft iemand het boek Reisgids voor moeilijke landen van Jelle Brand Corstius? Ook daar zit een overduidelijk op Kill Bill geinspireerd figuurtje in.

NieuwsFilm

meest populair