Kung Fu Panda (2008)

Summertime is Pandatime.

Voorspelbare, maar prima te genieten geanimeerde kungfufilm met dieren in de hoofdrol.
play

7,2 details

  • 92 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Po is groot, een beetje onhandig en een heel enthousiast type, en een grote fan van een bijzondere vechtsport, het geheimzinnige kungfu. Daar droomt hij van tijdens zijn werk in de bamiwinkel van zijn ouders. Dan gebeurt er iets totaal onverwachts: Po wordt door een onbegrijpelijk toeval verkozen tot leerling bij de vermaarde kungfuleraar meester Shifu. Opeens werkt Po zich in het zweet naast zijn idolen Kraanvogel, Tijger, Mantis, Aap en Adder. Meester Shifu, de belangrijkste trainer in de wereld van het kungfu, geeft de onelegante Po gelukkig wat extra aandacht.Dan komen de leden van het kungfugezelschap er achter dat de verraderlijke sneeuwluipaard Tai Lung naar hen op weg is. Dat voorspelt niet veel goeds! De enige die het gezelschap kan redden van die gevaarlijke Tai Lung is de vriendelijke reuzenpanda Po. Kan Po zijn droom, kungfumeester worden, nu verwezenlijken? Po gaat er met hart en ziel tegenaan, en met zijn volle gewicht.

Regie
Mark Osborne
John Stevenson
Cast
Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Seth Rogen, Jack Black, Ian McShane, Lucy Liu, Michael Clarke Duncan, David Cross, Dan Fogler, James Hong, Wayne Knight, Randall Duk Kim, Kyle Gass, JR Reed.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 631.744.560
Release
05.06.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Osborne & John Stevenson | Cast (stemmen): Jack Black (Po), Dustin Hoffman (Shifu), Ian McShane (Tai Lung), Angelina Jolie (Tigress), Jackie Chan (Monkey) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2008

Kungfufilms moeten vooral aan één criterium voldoen: goede martial arts. Of dat nou in ongewapende duels, zwaardgevechten of trainingen naar voren komt. De rest, zoals een goed verhaal, interessante karakters of sterke dialogen, zijn mooi meegenomen, maar wegen minder zwaar dan in andere genres. Zulke factoren maken, hoe minimaal ook ingezet, toch het verschil tussen een onderhoudende kungfufilm en een slechte. Zonder een noemenswaardig verhaal of boeiende personages moeten de gevechten wel héél imposant zijn wil het voor de kijker de moeite waard zijn de rest van de film te doorstaan. Kung Fu Panda, de geanimeerde ode aan oude kungfufilms uit de jaren zeventig biedt gelukkig genoeg allround entertainment om anderhalf uur flink te onderhouden.

Het verhaal is typerend voor dergelijke films, maar tegelijk ook vrij modern en westers. Po, een panda die in het noedelrestaurant van zijn vader werkt, droomt ervan een kungfuheld te zijn. Net als de door hem geadoreerde legendarische Furious Five, die onder meester Shifu bovenop de berg trainen. Dan voorspelt meester Oogway, de meester van Shifu, dat hun oude en gevreesde vijand Tai Lung, een sneeuwluipaard, terug zal keren om wraak te nemen. Oogway kiest Po uit als de Dragon Warrior die het dorp in de vallei en de tempel op de berg moet beschermen tegen de gevaarlijk goed in kungfu bedreven sneeuwluipaard. De rest laat zich raden. Origineel is het allerminst, maar bevredigend wel.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Kung Fu Panda Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hansbeer

"...Leuke animatiefilm om één keer te zien, paar leuke grappen zitten er in, wel wat kinderachtig. Het......"

dust

"...Prince Caspian draait vanavond ook om 20:30 op SBS6 :? Is denk ik dus een foutje......"

Oboema

"...Als je geen bezwaar hebt tegen een film voor het hele gezin, dan is dit een aanrader. Prima animatie......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kung Fu Panda

acties