Gruwelijk lot voor Doctor Strange in 'Avengers: Infinity War'

Gruwelijk lot voor Doctor Strange in 'Avengers: Infinity War'

Hij maakte zijn eigen dood miljoenen keren mee.

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) zocht in Avengers: Infinity War naar een toekomst waarin de Avengers erin zouden slagen om te winnen van superschurk Thanos (). Van de 14.000.605 mogelijke uitkomsten die hij zag, was er maar één waarin dat gebeurde. Nu blijkt dat Doctor Strange een gruwelijke tijd moet hebben doorgemaakt bij het bekijken van al die toekomstmogelijkheden.

Het blijkt namelijk dat Doctor Strange nu duizenden jaren, misschien wel miljoenen, jaren oud is. En daarnaast ging het personage 14 miljoen keer dood bij zijn zoektocht naar een uitkomst waarbij er gewonnen werd van slechterik Thanos. Dat vertelde regisseur [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/56515]Joe Russo tijdens een Q&A met Wired.

Heel vaak dood
Strange bekeek de toekomst in Infinity War en dat kostte hem nogal wat. "Hij moest fysiek elk van die toekomstmogelijkheden doorleven en in elk daarvan doodgaan," legde Joe Russo uit. "Voordat hij sterft, moet hij de toekomst resetten, zoals hij dat ook aan het eind van Doctor Strange deed, en het allemaal opnieuw doorstaan."

Dat is opvallend, en laat zien waarom het personage zo geschokt was op het moment dat hij weer in het heden belandde. Het betekent namelijk ook meteen dat het personage vele jaren heeft doorstaan om uit te vogelen hoe het schrikbewind van Thanos tegengehouden kon worden.

NieuwsFilm

meest populair