Celebrity

Frances McDormand wil Oscar stelende dief niet vervolgen omdat ze zich schaamt

Zo kan je dus ook ergens ongestraft mee weg komen...

door FilmTotaal om 11:37 in Celebrity
Voor haar optreden in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri sleepte hoofdrolspeelster Frances McDormand een gouden beeldje binnen tijdens de 90ste editie van de Oscars. Omdat er op dat moment nog geen naam op stond, liet ze dit nadien graveren in een andere ruimte. Toen de 62-jarige actrice haar prijs had achtergelaten en de tijd nam om met de media te praten, benutte ene Terry Bryant zijn kans: hij nam het beeldje mee en deed alsof hij hem had gewonnen. Hij maakte video's en schepte veel op. Gek genoeg is hij ermee weg gekomen. En nu zelfs voor de tweede keer, want de openbare aanklager heeft geen zaak. En dat komt door McDormand.

Naar verluidt schaamt de actrice zich voor haar nalatigheid. Toen Bryant (47 jaar) diezelfde avond nog aangehouden werd, gaf ze toestemming om hem te laten gaan. Maar de Academy of Motion Pictures nam daar geen genoegen mee. Omdat zij officieel het beeldje bezitten, dienden ze een aanklacht in met het beeldje als het slachtoffer, en niet McDormand. Omdat de actrice echter een getuige is heeft de openbare aanklager haar verklaring nodig. En die wil ze niet geven.

Samenwerking
McDormand wilde vanaf dag één al de politie niet helpen. Na de aanklacht van de Academy werd Bryant in hechtenis genomen, maar kwam later vrij na het betalen van een borgtocht van 20.000 dollar. Omdat er nu geen actie tegen Bryant genomen kan worden, heeft een rechter uit Los Angeles besloten om de zaak te seponeren. Daar komt Bryant mooi mee weg, die al vaker met de heren in blauw in contact is geweest. Zie de video hieronder.NieuwsFilm

meest populair