Algemeen

Eerste foto 'Stardust' onthult Johnny Flynn als David Bowie

Nieuwe film over Bowie's eerste trip naar de States, die zou leiden tot het ontstaan van zijn iconische alter ego Ziggy Stardust.

door Jan-Peter Rook om 13:25 in Algemeen
In het nieuwe drama Stardust volgen we een jonge David Bowie, die in het jaar 1971 voor het eerst naar de Verenigde Staten afreist. Deze trip bleek vervolgens een inspiratiebron voor zijn iconische alter ego Ziggy Stardust. Bowie wordt in de film gespeeld door de Britse acteur Johnny Flynn, bekend uit de film Kruistocht in spijkerbroek (2006). De eerste foto van Flynn als de legendarische muzikant is nu te bekijken.
Naast Flynn zijn er ook rollen voor Jena Malone en Marc Maron. Eerstgenoemde speelt Bowie's vrouw Angie, terwijl Maron de rol van journalist Rob Oberman voor zijn rekening neemt. Stardust is een film van regisseur Gabriel Range en het scenario staat op naam van Christopher Bell.

De producenten van Stardust claimen dat het geen biopic is, maar een 'moment in de tijd'-film, vergelijkbaar met Control (2007) en Nowhere Boy (2009). Er worden enkel nummers uit de betreffende periode gebruikt die door Bowie zijn gecoverd. Er zullen geen originele Bowie-liedjes te horen zijn.

Bowie's zoon, regisseur Duncan Jones (Moon, Warcraft: The Beginning), heeft overigens aangegeven dat er geen muziekrechten zijn verleend en dat Stardust geen zegen van de familie heeft gekregen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Zonder muziek van het muzikale genie is er weinig aan.

NieuwsFilm

meest populair