Algemeen

John Carpenter terug voor beide aankomende 'Halloween'-vervolgen

De maker van het origineel zal ook op de twee nieuwste films zijn stempel drukken.

door Steven van der Vegt om 07:58 in Algemeen
In 1978 was Halloween ondanks zijn minuscule budget een gigantische hit. Dit was voor een groot deel te danken aan John Carpenter, de toen nog relatief onbekende regisseur die tevens (mede)verantwoordelijk was voor de muziek en het scenario. Na het origineel werd zijn betrokkenheid minder. Hij schreef wel nog mee aan het eerste vervolg en werkte wederom aan de muziek en ook bij het derde deel was hij nog betrokken. Hierna trok hij zijn handen van de franchise af, die tot vorig jaar maarliefst tien delen telde.

Vorig jaar verscheen het elfde deel in de reeks, de tweede film sinds het origineel die enkel de titel Halloween droeg. Dit deel negeerde alle vervolgen behalve het origineel. Voor het eerst in decennia was de oervader van de reeks ook weer betrokken bij de franchise die hij de wereld in hielp. Officieel werd hij ingehuurd als componist voor de film, maar de makers van het nieuwe deel gaven toe dat de veteraan hen ook van het nodige advies voorzag.

Muziek
Carpenter is al ruim negen jaar niet meer bezig met het maken van films, nadat zijn laatste film [film=]The Ward[/film] financieel flopte en geen positieve kritieken kreeg. In meerdere interviews gaf hij sindsdien te kennen geen trek noch energie meer te hebben voor het maken van films. De laatste jaren is hij dan ook voornamelijk actief als muzikant. Voor het merendeel van zijn films was hij zelf verantwoordelijk voor de filmmuziek en veel van deze muziekstukken zijn erg bekend bij de liefhebber. De laatste jaren was hij op tour met een band om deze muziek live te brengen, maar nam hij ook enkele albums op.

Voor de twee vervolgen op het vorig jaar verschenen deel zal hij nu ook weer de muziek verzorgen. Afgelopen maand werd aangekondigd dat in 2020 Halloween Kills en in 2021 Halloween Ends zullen verschijnen, wederom door de makers van de vorige film. Nu is dus ook Carpenter weer van de partij. "Het componeren van de muziek voor de vorige film was geweldig, ik heb er veel plezier aan beleefd. Dus ik ga ook weer de muziek voor de volgende twee films verzorgen, ik heb er erg veel zin in!", zo liet John Carpenter optekenen. Of hij daarnaast wederom een adviserende rol zal spelen, is nog niet bekend.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kevin1994

Avatar

Muziek doet me altijd denken aan Bassie & Adriaan. Maar goed nieuws dit.

Gigan72

Avatar

@kevin 1994
De muziek waar bij je aan Bassie en Adriaan denk is van The Exorcist niet van Halloween.

Rick_ao

Avatar

Gigan72

De halloween soundtrack zit ook in bassie en adriaan.

NieuwsFilm