Algemeen

Hoe keren Neo en Trinity terug in 'Matrix 4'?

We speculeren er even op los!

door Jim Pedd om 09:18 in Algemeen
Gisteren hoorden we dat Warner Bros. Keanu Reeves, Carrie Anne Moss en Lana Wachowski terugbrengt voor een vierde Matrix-film. Helaas keert Morpheus niet terug en dat lijkt een reden te hebben. Naar het schijnt wordt er gezocht naar een jongere acteur voor de rol. Dat en meer over deze nieuwe film!

Lange tijd hoorden we het gerucht dat er gewerkt werd aan een nieuwe film in de franchise. Maar daarin zou Keanu Reeves niet terugkeren. In plaats daarvan zou Michael B. Jordan de rol van Neo spelen. Dat klopt niet, Reeves keert gewoon terug. Maar er zijn mogelijkheden voor Jordan om alsnog een rol op zich te nemen. Wat te denken van een jongere Morpheus?

Vierde Matrix-film
Afgezien daarvan is het de vraag hoe het er straks uit zal zien als we weer een nieuwe Matrix-film voorgeschoteld krijgen. Aan het eind van The Matrix Revolutions zien we dat Neo om het leven komt door de wonden die Agent Smith hem toegebracht heeft. De machines dragen hem weg. Eerder in de film is Trinity nog om het leven gekomen in een crash van hun hovercraft.

Daarmee leek het verhaal van de twee gedaan. Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Daar kregen we al een hint naar. Helemaal aan het einde van de film vertelt de Oracle namelijk dat we waarschijnlijk niet het laatste van Neo gezien hebben. Een goede optie ligt in het feit dat er voor hem ontelbaar eerdere uitverkorenen waren.

De kans lijkt groot dat we dus een andere versie van Neo gaan zien. Mogelijk zien we een nieuwe cyclus van de Matrix, die in de franchise aan zijn zesde versie toe was. Een andere optie is dat alleen het lichaam van Neo stierf en dat zijn geest nog leeft in de films. Die zou dan door de machines gered zijn. Dan rest enkel de vraag hoe Trinity terugkeert, wat mogelijk te maken heeft met haar band met Neo. Of er is ook gewoon een kopie van haar geest gemaakt.

Hoe denken jullie dat het tweetal terugkeert?

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Een soort verkapt tijdreisverhaal is niet ondenkbaar. Het gaat immers om computersystemen, dus er is best een plot denkbaar waarbij er (al dan niet door nieuwe personages) moet worden ingebroken in het systeem oid om in de geschiedenis van The Matrix te kunnen duiken/eerdere versies te onderzoeken omdat daar de sleutel naar de overwinning in een nieuwe strijd ligt. Als jij windows hebt geupdate kun je hem ook terugzetten naar vorige versies.

Robbepost

Avatar

Een jongere Morpheus zou duiden op een prequel.
Dan geeft Neo nog geen pilletje gekozen........ toch?

Master Of Films

Avatar

Hoe denken jullie dat het tweetal terugkeert?

Heel simpel. Ik zet The Matrix weer eens op, maar dan in glorious 4K. Hoppa. Het tweetal is weer teruggekeerd op mijn scherm. Smiley face

Devenace

Avatar

Michael B. Jordan speelt gewoon WEER de zoon van, Morpheus had een kind remember. :’D
Ik denk zelf niet dat je deze trilogie moet aanraken met live action films,
maar beter kan aanvullen met manga’s korte en langere verhalen en verschillende verhalen en situaties.
The Animatrix had dat ook, niet allemaal even best, maar kan me er 1 herinneren die dat wel was.
De film zal geen stap terug zijn en een herhaling van een eerdere poging om the Matrix te stoppen, denk ik.
Ik gok erop dat Neo nu in the Matrix zit of een deel ervan kan manipuleren zoals met deuren en voorspellen van bepaalde situaties, houd zichzelf in leven in de Matrix samen met Trinity waar hij nog rouwt etc. en terug kijkt naar zijn liefde.
Uiteindelijk zullen de mensen wat overwinnen en de film zal eindigen en zo een kick off worden voor meerdere delen die niet gedaan worden via de Warchowski’s
Matrix expanded universe confirmed.
Maar kan het mis hebben, maar fan service? Niet in deze tijd.

007

Avatar

maakt mij niks uit vond alleen de eerste goed

Maac

Avatar

Genoeg redenen om sceptisch te zijn.
Aan de andere kant krijgen we twintig jaar na de eerste film de kans om dit geweldige universum weer te bezoeken met de originele cast, maar deze keer met mogelijkheden van deze tijd. Dit kan natuurlijk keihard falen, maar ik vind het geen onaardig experiment om te denken in kansen in plaats van problemen. Vergeet niet dat George Miller recent zijn originele Mad Max-trilogie heeft aangevuld met een prachtige film.
Wie weet!

chefry1983

Avatar

Ook al hadden deel 2 en 3 hun tekortkomingen het einde van deel 3 vond ik goed gedaan met het open einde. Helaas is er geen inspiratie voor nieuwe films dus blijft men maar remaken of vervolgen maken

Ang3l

Avatar

Ah joh. Bewustzijn is gebackupped, gewoon downloaden in een andere sleeve ;)

O wacht, dat is Altered Carbon!

Maac

Avatar

^Ook zeer van genoten.

Artificialis

Avatar

Neo en Trinity kunnen in The Matrix gewoon digitale kopieën van hun fysieke vormen zijn. Dood in de echte wereld, maar nog in leven als computerprogramma's. Als liefhebber van de complete trilogie kan ik niet wachten op de nieuwe film en ben ik zeer blij met Laurence/Lana's terugkeer. Hij/zij was toch het creatieve brein van de twee broers/zussen.

Daanminator

Avatar

Kan de subwoofer weer tekeer gaan als dat gezicht uit deel 3 terug keert.

NieuwsFilm