Hoe keren Neo en Trinity terug in 'Matrix 4'?

We speculeren er even op los!

Gisteren hoorden we dat Warner Bros. Keanu Reeves, Carrie Anne Moss en Lana Wachowski terugbrengt voor een vierde Matrix-film. Helaas keert Morpheus niet terug en dat lijkt een reden te hebben. Naar het schijnt wordt er gezocht naar een jongere acteur voor de rol. Dat en meer over deze nieuwe film!

Lange tijd hoorden we het gerucht dat er gewerkt werd aan een nieuwe film in de franchise. Maar daarin zou Keanu Reeves niet terugkeren. In plaats daarvan zou Michael B. Jordan de rol van Neo spelen. Dat klopt niet, Reeves keert gewoon terug. Maar er zijn mogelijkheden voor Jordan om alsnog een rol op zich te nemen. Wat te denken van een jongere Morpheus?

Vierde Matrix-film
Afgezien daarvan is het de vraag hoe het er straks uit zal zien als we weer een nieuwe Matrix-film voorgeschoteld krijgen. Aan het eind van The Matrix Revolutions zien we dat Neo om het leven komt door de wonden die Agent Smith hem toegebracht heeft. De machines dragen hem weg. Eerder in de film is Trinity nog om het leven gekomen in een crash van hun hovercraft.

Daarmee leek het verhaal van de twee gedaan. Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Daar kregen we al een hint naar. Helemaal aan het einde van de film vertelt de Oracle namelijk dat we waarschijnlijk niet het laatste van Neo gezien hebben. Een goede optie ligt in het feit dat er voor hem ontelbaar eerdere uitverkorenen waren.

De kans lijkt groot dat we dus een andere versie van Neo gaan zien. Mogelijk zien we een nieuwe cyclus van de Matrix, die in de franchise aan zijn zesde versie toe was. Een andere optie is dat alleen het lichaam van Neo stierf en dat zijn geest nog leeft in de films. Die zou dan door de machines gered zijn. Dan rest enkel de vraag hoe Trinity terugkeert, wat mogelijk te maken heeft met haar band met Neo. Of er is ook gewoon een kopie van haar geest gemaakt.

Hoe denken jullie dat het tweetal terugkeert?

NieuwsFilm

meest populair