The Matrix Revolutions (2003)

The IMAX Revolution

Je zou bijna willen dat Neo in het eerste deel de blauwe pil had genomen, en niet de rode.
play

6,0 details

  • 129 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Australië
  • Verenigde Staten
129 Min Australië

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

Regie
Lilly Wachowski
Lana Wachowski
Cast
Monica Bellucci, Laurence Fishburne, Essie Davis, Kate Beahan, Nona Gaye, Mary Alice, Collin Chou, Helmut Bakaitis, Francine Bell, Tanveer K. Atwal, Ian Bliss, David Bowers, Rachel Blackman, Zeke Castelli, Henry Blasingame.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 424.988.211
Release
26.10.2003

Filmtotaal Recensie

Revolutions gaat verder waar Reloaded ophield. Neo, in coma aan boord van de Mjolnir, zit in werkelijkheid gevangen in een wereld tussen the Matrix en de echte wereld in – een wereld waarin Merovingian de regels bepaalt. Trinity en Morpheus spoeden zich naar de decadente fransman om deze met veel slo-mo kung fu en wapengekletter te ‘overtuigen’ Neo te laten gaan. De tijd dringt echter. De stad Zion wordt namelijk bedreigd door het leger van de machines.

Terwijl Neo en Trinity naar de ‘hoofdstad’ van de machines vliegen, bereidt Zion zich voor op de onvermijdelijke veldslag. Mannen hijsen zich in grote mechanische pakken, lijkend op Sigourney Weavers robot uit Aliens, en wachten gespannen af. Een oorverdovend lawaai; een gigantische machine boort zich door de muren van de stad. De machines zijn gearriveerd. Als een enorme school dodelijk glinsterende vissen, zwermen de Sentinels de stad binnen. De spectaculaire scène die volgt is het hoogtepunt van de film. In een orgie van metaal, vuur en bloed zien we machines en mensen verwikkeld in de finale strijd om het voortbestaan. Neo en Trinity hebben ondertussen, na een vlucht over oneindige velden met geteelde mensen, de bron van de machines bereikt. Daar volgt een confrontatie met het op hol geslagen computerprogramma Agent Smith.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Matrix Revolutions Nieuwsberichten

Laatste reacties

nick84

"...Deel 3 vind ik persoonlijk wel de miste, maar goed ik weet het je moet de 3 films als een 1 zien. Ge......"

nick84

"...Damn, hoe lang heb je hier over gedaan om dit op te schrijven :?..."

JamesBond

"...De trilogie begon bizar en eindigt bizar.. De film was minder dan de vorige 2 maar je beleeft er toc......"

The Matrix Revolutions

acties