Gerucht: Wachowski's schrijven nieuwe 'Matrix' trilogie

Ze zouden ons films als Speed Racer en Cloud Atlas willen doen vergeten.

Toen in 1999 The Matrix uitkwam was de film zo’n groot succes dat Lana en Andy Wachowski een enorm budget en min of meer een carte blanche kregen voor nog twee films. Die waren ook een kassucces, en dat leidde ertoe dat ze bij studio Warner Bros. gigantische budgetten kregen voor Speed Racer en Cloud Atlas, beiden films die lang niet zo goed presteerden als gehoopt.

Volgens Latino Review werken de twee nu aan een nieuwe trilogie in de Matrix-franchise, in de hoop hun eerdere successen te herhalen. Volgens de website betreft het een prequel trilogie, die het ontstaan van de Matrix moet verkennen.

Verdere details heeft de site niet, want het project verkeert in een ”erg vroeg stadium”. Ze vermelden ook nog dat Neo (Keanu Reeves) niet de eerste “ware” was, en dat er mogelijk andere verhalen worden verkend.

In hoeverre het bericht van Latino Review waarheid met zich meedraagt is moeilijk te bepalen. De Wachowski’s doen het nog altijd goed bij Warner, getuige hun komende peperdure project Jupiter Ascending. Toch lijkt het er [url=]niet[/url] op dat die film veel geld zal ophalen aan de internationale box office. Zo bezien zou het nog wel eens kunnen dat ze echt weer terugkeren naar de wereld van de Matrix. Daar komt bij dat Warner graag een eigen grote franchise wil, à la Harry Potter, Avatar of X-Men.

Zijn jullie klaar voor nog een Matrix-trilogie?



NieuwsFilm

meest populair