Jupiter Ascending (2015)

Expand your universe.

De Wachowski's zijn terug met een grootschalig scifisprookje. Het resultaat is een visueel indrukwekkende warboel van jewelste.
play

4,5 details

  • 127 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
127 Min Verenigde Staten

In Jupiter Ascending wordt Jupiter Jones, gespeeld door Kunis, geboren onder een sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voorbestemd is voor grootse dingen. Als ze volwassen is, droomt Jupiter van de sterren, maar doet ze niet veel anders dan in de harde realiteit toiletten schoonmaken. De genetisch gemanipuleerde ex-militaire jager Caine (Tatum), blijkt echter naar de Aarde te zijn afgereisd om Jupiter op te sporen. Ze vangt een glimp op van het lot dat al die tijd op haar wachtte – haar genetische handtekening zorgt ervoor dat ze de eerste in lijn is voor een buitengewone erfenis die de balans van de kosmos kan veranderen.

Regie
Lilly Wachowski
Lana Wachowski
Cast
Channing Tatum, Mila Kunis, Eddie Redmayne, Sean Bean, Douglas Booth, Maria Doyle Kennedy, Tuppence Middleton, Christina Cole, David Ajala, Du-na Bae, Nikki Amuka-Bird, Ariyon Bakare, Ramon Tikaram, Frog Stone, Nicholas A. Newman.
Budget
$ 176.000.003
Opbrengst
$ 181.887.723
Release
20.03.2015
Release NL
05.02.2015
Release DVD
16.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Wachowski, Lana Wachowski | Cast: Mila Kunis (Jupiter Jones), Channing Tatum (Caine Wise), Sean Bean (Stinger Apini), Eddie Redmayne (Balem Abrasax), Douglas Booth (Titus Abrasax), Tuppence Middleton (Kalique Abrasax) e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2014

Het is weer februari. De dagen zijn grauw, het treinverkeer ontregeld en de straten gedrapeerd in een troosteloze drab natte sneeuw. Bij uitstek de juiste omstandigheden om een middagje de bioscoop in te duiken en alle mistroostigheid te ontvluchten, ware het niet dat het aanbod rond deze tijd van het jaar doorgaans net zo karig is. De vreemde eend in de bijt is een grootschalige blockbuster die al in juli uit had moeten komen, maar plotseling verschoven werd naar deze maand met weinig concurrentie. Dat stemt weinig hoopvol. Het is aannemelijk dat het vertrouwen van Warner Bros. in het nieuwste scifispektakel van de Wachowski's op het laatste moment toch iets minder groot was dan de studio aanvankelijk voor ogen had. Helaas blijkt die angst niet volledig ongegrond: het bombastische Jupiter Ascending balanceert ergens tussen een chaotische ruimteopera en een zoetsappig intergalactisch sprookje.

Welk meisje droomt er nu niet van om een prinses te worden? Als er iemand reden heeft om te hunkeren naar een bestaan vol luxe, galajurken en romantiek is het Jupiter wel. De beeldschone Russische immigrantendochter leeft met haar grote familie in een piepklein stulpje en brengt haar dagen door met het schrobben van wc’s om de kost te verdienen. De analogie met Assepoester ligt er natuurlijk dik bovenop, maar in plaats van een ontmoeting met een toverfee blijkt Jupiter in feite een reïncarnatie te zijn van de koningin van het gehele universum. Weer eens wat anders dan zo’n suf glazen muiltje.

videotrailers & clips

alle artikelen (22)

Jupiter Ascending Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...De film kijkt wel vlot weg omdat er zoveel actie is en ook door de mooie beelden en speciale effecte......"

nick84

"...Geen slecht film zoals veel mensen wel zeggen. Film is wel een beetje te cliché mist ook wat spannin......"

Roeltje

"...Haha ik heb dit berichtje teruggevonden: [quote="Frietgezicht"]Godver,had 100 euro gewed dat Sean......"

Jupiter Ascending

acties