X-Men: Days of Future Past (2014)

His past. Our future.

Singers terugkeer naar de filmserie die hij op de kaart zette, levert niet alleen de beste X-Men-film op, maar sowieso één van de allerbeste superheldenfilms.
play

7,6 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
132 Min Verenigde Staten

In X-Men: Days of Future Past vechten de X-Men voor het overleven van hun ras, in maar liefst twee verschillende tijdsperioden. De personages van de oorspronkelijke X-Men-trilogie vechten samen met hun jongere ik uit First Class om hun toekomst te redden.

Alt titel
X-Men: First Class 2
Regie
Bryan Singer
Cast
Jennifer Lawrence, Halle Berry, Hugh Jackman, Omar Sy, Michael Fassbender, James McAvoy, Ellen Page, Nicholas Hoult, Peter Dinklage, Anna Paquin, Evan Peters, Bingbing Fan, Josh Helman, Shawn Ashmore, Daniel Cudmore.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 746.000.000
Release
23.05.2014
Release NL
22.05.2014
Release DVD
14.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Singer | Cast: Hugh Jackman (Logan/Wolverine), James McAvoy (Charles Xavier), Michael Fassbender (Erik/Magneto), Jennifer Lawrence (Raven/Mystique), Nicholas Hoult (Hank/Beast), Patrick Stewart (Professor X), Ian McKellen (Magneto), Peter Dinklage (Bolivar Trask), Evan Peters (Peter/Quicksilver) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2014

Met zijn geslaagde bewerking van X-Men gaf Bryan Singer in 2000 de stripverfilming een nieuwe boost. Vele superhelden maakten daarna de overstap naar het witte doek, maar Singer legde de lat nog hoger. Met X2 maakte hij een vervolg dat nog altijd als één van de hoogtepunten binnen het genre geldt. Na onenigheid met de studio vertrok Singer naar Warner Bros. om een andere superheld nieuw leven in te blazen. Zijn Superman Returns verscheen in hetzelfde jaar als X-Men: The Last Stand, geregisseerd door Brett Ratner. Beide films stelden flink teleur. Ook de spin-off X-Men Origins: Wolverine kon niet aan de verwachtingen voldoen. Maar met de prequel X-Men: First Class en Wolverines tweede soloavontuur leek de serie weer op het juiste spoor te zitten. Singer produceerde beide delen en stond met Days of Future Past voor het eerst in tien jaar zelf weer achter de camera van een X-Men-film. Kan hij de stijgende lijn doorzetten?

In Days of Future Past is de oorlog die Magneto al in het eerste deel voorspelde eindelijk begonnen. Sterker nog, met het aantal mutanten gedecimeerd tot een handjevol, lijkt de strijd al gestreden. Onder de weinige overlevenden zijn Professor X en Magneto. Opgejaagd door Sentinels, robots ontworpen om mutanten op te sporen en te vernietigen, bedenken zij een laatste, wanhopig plan: ze sturen Wolverine terug in de tijd om de allesvernietigende oorlog te stoppen voordat hij kan beginnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (151)

X-Men: Days of Future Past Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=benjamin]En ook gewoon passend bij een franchise als de X-Men met z'n pleidooien voor verdraa......"

benjamin

"...[quote=jaime91] Maar wel mooi om te zien, dat er in deze film niet gepraat wordt over zijn lengte. D......"

B@chelor

"...Ik heb de film gisteren mogen bewonderen in 3D (bleh...) en hij was wel aardig. Quicksilver steelt i......"

X-Men: Days of Future Past

acties