Recensie

X-Men: Days of Future Past (2014)

Singers terugkeer naar de filmserie die hij op de kaart zette, levert niet alleen de beste X-Men-film op, maar sowieso één van de allerbeste superheldenfilms.

door Bart Snoek om 20:32 in RECENSIES
X-Men: Days of Future Past poster
Regie: Bryan Singer | Cast: Hugh Jackman (Logan/Wolverine), James McAvoy (Charles Xavier), Michael Fassbender (Erik/Magneto), Jennifer Lawrence (Raven/Mystique), Nicholas Hoult (Hank/Beast), Patrick Stewart (Professor X), Ian McKellen (Magneto), Peter Dinklage (Bolivar Trask), Evan Peters (Peter/Quicksilver) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2014

Met zijn geslaagde bewerking van X-Men gaf Bryan Singer in 2000 de stripverfilming een nieuwe boost. Vele superhelden maakten daarna de overstap naar het witte doek, maar Singer legde de lat nog hoger. Met X2 maakte hij een vervolg dat nog altijd als één van de hoogtepunten binnen het genre geldt. Na onenigheid met de studio vertrok Singer naar Warner Bros. om een andere superheld nieuw leven in te blazen. Zijn Superman Returns verscheen in hetzelfde jaar als X-Men: The Last Stand, geregisseerd door Brett Ratner. Beide films stelden flink teleur. Ook de spin-off X-Men Origins: Wolverine kon niet aan de verwachtingen voldoen. Maar met de prequel X-Men: First Class en Wolverines tweede soloavontuur leek de serie weer op het juiste spoor te zitten. Singer produceerde beide delen en stond met Days of Future Past voor het eerst in tien jaar zelf weer achter de camera van een X-Men-film. Kan hij de stijgende lijn doorzetten?

In Days of Future Past is de oorlog die Magneto al in het eerste deel voorspelde eindelijk begonnen. Sterker nog, met het aantal mutanten gedecimeerd tot een handjevol, lijkt de strijd al gestreden. Onder de weinige overlevenden zijn Professor X en Magneto. Opgejaagd door Sentinels, robots ontworpen om mutanten op te sporen en te vernietigen, bedenken zij een laatste, wanhopig plan: ze sturen Wolverine terug in de tijd om de allesvernietigende oorlog te stoppen voordat hij kan beginnen.

Singer baseerde het verhaal op de gelijknamige tweedelige strip uit 1981. Vanwege hun paradoxale aard zijn films over tijdreizen vaak moeilijk te vatten, maar Singer vermijdt deze valkuil door het verband tussen de toekomst en het verleden duidelijk te stellen. Daarentegen maakt hij wel een rommeltje van de continuïteit van de filmserie. Door het samenbrengen van twee generaties X-Men lijkt hij het gat tussen de verschillende delen te willen dichten, maar daarmee maakt hij er ook weer nieuwe bij. Met veel verwijzingen naar de voorgaande delen laat hij zien goed op de hoogte te zijn, maar hij lijkt willekeurig te kiezen wat tot de canon behoort. Desondanks is het een bijna nostalgisch plezier de bekende gezichten uit de serie terug te zien, hoe klein hun rollen ook zijn.

Het merendeel van het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig. Opnieuw vinden de X-Men zich te midden van een cruciaal moment in de wereldgeschiedenis: de nadagen van de Vietnamoorlog. Een slimme zet, want het illustreert hoe universeel de worsteling voor vrijheid is en hoe ver beide kanten kunnen gaan om deze te verdedigen. Het is een dilemma waar de personages lang mee worstelen.
Door de gebeurtenissen in First Class is de band tussen Charles en Erik gespannen en voelen ze zich door elkaar verraden. Net als in zijn voorganger is de wisselwerking tussen McAvoy en Fassbender de grote kracht van Days of Future Past. Maar waar de vreedzame Charles de toekomst met angst tegemoet ziet, is Erik vastberadener dan ooit. Het zijn volwassen thema’s, waarmee de film zich onderscheidt van het gros van superheldenfilms dat de afgelopen jaren is verschenen.

Waar een oorlog broeit ontbreekt het niet aan actie. De openingsscène zet keihard de toon en laat een dreigend toekomstbeeld zien dat als een schaduw over het verhaal hangt. In de actiescènes vallen vooral de nieuwkomers op. Zo is er Blink, een mutant die wormgaten kan creëren, wat een aantal inventief bedachte actiescènes oplevert. Maar het is Quicksilver die de show steelt. De razendsnelle puber mag dan een kleine rol hebben, met Peters’ grappige optreden heeft hij al een flinke voorsprong op zijn evenbeeld uit het volgend jaar te verschijnen The Avengers: Age of Ultron. Dit alles maakt van Days of Future Past niet alleen de beste uit zijn reeks, maar zelfs één van de betere superheldenfilms. Blijf ook nog even zitten tot na de aftiteling, waarin het vervolg al wordt geïntroduceerd. Deze X-Men: Apocalypse moet in 2016 verschijnen en dat kan niet snel genoeg komen.

59 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Mooi dat 'ie zo'n positieve recensie krijgt!!

Ik heb er zin in :Y

Brein8998

Avatar

Echt fijn dat de film zo goed ontvangen wordt.
Ik ga er lekker vrijdag heen!! T+) T+) T+)

ChadFeldheimer

Avatar

Yes!!! Een film die de verwachtingen waar maakt! Eindelijk weer is een goede blockbuster! ik ben heel benieuwd!

PS. de trailer onder is in het Turks?

Frietgezicht

Avatar

Gelukkig een goede recensie(zonder spoiler) maar helaas niks over de 3D...

benjamin

Avatar

Mooi dit te lezen en met ook voorlopig nog een score boven de 90% op RT lijkt dit goed te komen. Heb er zeer veel zin in..

jaime91

Avatar

Oooooh man, ik hoor vooralsnog alleen maar positieve berichten, dat zorgt ervoor dat ik nog meer zin krijg in de film! Ga er hopelijk 2x naartoe, volgende week de eerste keer!

Kijk er zo naar uit! :E

Ereptile

Avatar

Als ik dit zo lees krijg ik echt zin in deze film!!! :D

Carnage

Avatar

Oh yea goed om dit te weten :$

over een paar uur 00:10 zit ik in de bios en neem ik zelf waar deze mooie spektakel :$

Olrik

Avatar

Mooi dat de film zo'n positieve recensie heeft gekregen.
Ga er zeker heen en ben uiterst benieuwd hoe hij is!

Brein8998

Avatar

ChadFeldheimer "Yes!!! Een film die de verwachtingen waar maakt! Eindelijk weer is een goede blockbuster! ik ben heel benieuwd!

PS. de trailer onder is in het Turks?"

Japans volgens mij

tjad1992

Avatar

Ik ben benieuwd of iemand mij dit kan uitleggen?
In de trailer kan Xavier weer lopen, maar op het einde van first class raakt hij verlamt. Speelt dit zich af voor first class?

Zo ja, toen kenden Charles en Erik elkaar toch nog niet?

YOLO

Avatar

Goeie recensie. Vooral omdat je waarschuwt over de eind credits scene (X-Men: Apocalypse) en Quicksilver

tjad1992 "Ik ben benieuwd of iemand mij dit kan uitleggen?"

X-Men: Days of Future Past speelt zich af na X-Men: First Class.

Angelater

Avatar

Ik heb het 'geluk' gehad om mijzelf op de wikipedia pagina van 'X-Men: Days Of Futur Past' te belanden, en ra ra... Correct! De gehele film is al neer gekrabbeld. Dus uitkijken voor zij die spoilers vrezen. Morgen erheen; ben benieuwd. De eerste track op de soundtrack (van John Ottman) duid al aan dat ze terug naar de stijl van 'X-Men 2' gaan. Wat gaaf is, uiteraard.

horizon

Avatar

Lol, de eerste recensies op moviemeter maken gehakt van de film of zijn maar redelijk.

Benieuwd, ben zelf meest fan van de eerste X-Men en First Class.

YOLO

Avatar

horizon "lol, de eerste recensies op moviemeter maken gehakt van de film of zijn maar redelijk."
Tja Moviemeter. Een film kan niet iedereen tevreden houden ;)
Maar zo iemand die schrijft...
Ratner & Vaughn zorgde inderdaad voor de beste films in de reeks
kan ik niet serieus nemen....Ratner...Really :P

DrGrant

Avatar

Mhmhm… misschien toch maar gaan kijken.

Ayby17

Avatar

Volgens mij de beste X-Men film en misschien zelfs de beste Marvel-comics film. Dik verhaal, dikke regie, dikke cast en fijntjes gebracht!
Zeker kijken!

jantje123

Avatar

tjad1992 "Ik ben benieuwd of iemand mij dit kan uitleggen?
In de trailer kan Xavier weer lopen, maar op het einde van first class raakt hij verlamt. Speelt dit zich af voor first class?

Zo ja, toen kenden Charles en Erik elkaar toch nog niet? "


dit word uitgelegd in de film, dont worry Smiley face

Carnage

Avatar

Heheheh iemand heeft voorpremiere gezien.

inderdaad er worden dingen uitgelegd in de film.

het was een mooi groot awesomeness

Swoopp

Avatar

Kijk er al lang naar uit.
Eindelijk volgende week donderdag (eerder gaat niet Smiley face ) kijken.

Ed Crane

Avatar

Vraagje aan de kenners over First Class - is het concept dat een nazi-mutant een nieuwe wereld wil scheppen met daarin enkel mutanten, door een nucleaire oorlog uit te lokken tussen de VS en de USSR (cubacrisis) nu eigenlijk nieuw voor de film zelf bedacht, of is dit gebaseerd op een strip?

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Vraagje aan de kenners over First Class - is het concept dat een nazi-mutant een nieuwe wereld wil scheppen met daarin enkel mutanten, door een nucleaire oorlog uit te lokken tussen de VS en de USSR (cubacrisis) nu eigenlijk nieuw voor de film zelf bedacht, of is dit gebaseerd op een strip?"


Bedacht voor de film(tenzij ik het helemaal vergeten ben)
Wat bedoel jij met Nazi-mutant? Magneto's familie is van oorsprong Joods.
In de strips ontsnapt Magneto uit Auschwitz,in de films is onduidelijk hoe hij eruit komt.

Dat Magneto een nieuwe wereld wil scheppen met alleen mutanten klopt natuurlijk en hij heeft verschillende plannen zoals Asteroid M(Elysium-idee) maar zoals jij beschrijft uit de film is volgens mij een eigen verhaal.

Ed Crane

Avatar

In First Class wil eerst niet Magneto, maar een nazi-mutant dat doen (Kevin Bacon), het is het plan van die nazi. Hij wordt zeg maar Magneto's leermeester (wat vreemd is aangezien Magneto inderdaad joods is).

YOLO

Avatar

Sebastian Shaw van The Hellfire Club was oorspronklijk (in de comics) geen Nazi mutant.
Tevens was First Class niet gebaseerd op een bestaande X-Men comic. Dat was wel in het geval van X2, X-Men The Last Stand, The Wolverine. En uiteraard Days of Future Past.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "In First Class wil eerst niet Magneto, maar een nazi-mutant dat doen (Kevin Bacon), het is het plan van die nazi. Hij wordt zeg maar Magneto's leermeester (wat vreemd is aangezien Magneto inderdaad joods is)."


Oh fuck,dacht ff dat het Magneto's plan was(snap ook niet waarom :P )
Zijn leermeester? Hmmm we zien dat toch niet echt in de film? Niet duidelijk wanneer de 'jonge' Magneto contact verliest met Shaw en hem later gaat opjagen.

Frietgezicht

Avatar

Ben benieuwd waar die Sentinels waren tijdens X-Men 1,2 en 3 als ze al begonnen te jagen op mutanten in de jaren 70. Vanavond om 21:30 zit ik klaar. Hoop dat mijn diarree dan voorbij is.

Totalmovie

Avatar

Frietgezicht "Hoop dat mijn diarree dan voorbij is."
Als je twijfelt moet je het niet doen.

mooffie

Avatar

Als ze Wolverine nou terug naar de jaren '30 stuurden dan zou hij WOII kunnen voorkomen. (en zou Magneto nooit zo recalcitrant zijn geworden)

Roeltje

Avatar

Frietgezicht "Hoop dat mijn diarree dan voorbij is."


Gezondheid

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Oh fuck,dacht ff dat het Magneto's plan was(snap ook niet waarom :P )
Zijn leermeester? Hmmm we zien dat toch niet echt in de film? Niet duidelijk wanneer de 'jonge' Magneto contact verliest met Shaw en hem later gaat opjagen."


Wees gewaarschuwd voor First Class SPOILERS!!!

Ja hij was wel een soort van leermeester. Shaw en Erik hadden blijkbaar dezelfde ideeën over de mensen en mutanten maar de reden dat die 2 aartsvijanden waren was natuurlijk omdat Shaw Erik's moeder vermoord had.

Al vergeleek Erik zichzelf in First Class wel met het monster van Frankenstein en Shaw met Dokter Frankenstein toen hij zei dat hij op zoek was naar zijn maker. Net nadat hij die 3 Nazi's in die bar vermoorde weet je wel.

Dus Shaw heeft Magneto toch wel gevormd zoals hij later werd. Maar ook de gruwelijkheden die Magneto als kind gezien heeft zijn natuurlijk ook verantwoordelijk voor Magneto's beeld richting de mensen.

En blijkbaar had Magneto dus wel gelijk, en was Charles visie niet meer dan een mooie droom.

En het wordt trouwens zeker duidelijk wanneer die 2 contact verliezen en wanneer ze elkaar weer tegenkomen. Erik ontmoet Shaw dus 1x als kind en net voordat Erik en Charles elkaar ontmoeten ontmoet Erik Shaw opnieuw. Dit keer omdat Erik Shaw wil omleggen.

Roeltje

Avatar

De score van deze recensie heeft me toch wel heel erg verrast!
Ik dacht dat dat de 9 op IMDB overdreven was. Heb er nu toch wel erg zin in!

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Wees gewaarschuwd voor First Class SPOILERS!!!
En het wordt trouwens zeker duidelijk wanneer die 2 contact verliezen en wanneer ze elkaar weer tegenkomen. Erik ontmoet Shaw dus 1x als kind en net voordat Erik en Charles elkaar ontmoeten ontmoet Erik Shaw opnieuw. Dit keer omdat Erik Shaw wil omleggen."


Nee,niet duidelijk. Dus Shaw ontmoet zo'n machtig kind en zegt dan 'de groeten' ? Wat er gebeurd na die scene in het kantoortje doelde ik op. Shaw zal toch een kind met zulke krachten niet teruggooien in het kamp en niet naar omkijken?

Robintje

Avatar

Kun je deze film ook zien / begrijpen zonder voorgaande delen te hebben gezien, op X-Men: First Class na !?

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Nee,niet duidelijk. Dus Shaw ontmoet zo'n machtig kind en zegt dan 'de groeten' ? Wat er gebeurd na die scene in het kantoortje doelde ik op. Shaw zal toch een kind met zulke krachten niet teruggooien in het kamp en niet naar omkijken?"

Aaaah zo bedoel je. Dat wordt inderdaad niet verteld, daar heb je een punt.

David1

Avatar

Ik kom net letterlijk uit de zaal. Hij is awesome!

Thyplosion

Avatar

Werkelijk waar een film die de hype waard is. Ik heb zo genoten hiervan, een een veel menselijker, eerlijker soort film dan de Marvel-Avenger overdose de laatste jaren. Op hetzelfde niveau als The Dark Knight dit.
Een prachtig, gevoelig spektakelstuk met goede aanloop.

Wat een perfomances zeg. Prachtig om de oude generatie terug te zien.
Vooral onder de indruk van Patrick Steward en Ian McKellen. Vreemd genoeg vormden zij het hart van de film vond ik. Hele menselijke, warme en
badass Magneto die de Jet richting de Sentinels werpt momenten hadden die twee.
Een absolute aanrader, en fijn om te weten dat filmtotaal dit erkent !

YOLO

Avatar

Net terug uit de bioszaal. OMFG! Wat een film. Evan Peters doet het uitstekend als Quicksilver. Ondanks zijn rare looks, is hij wel degelijk een show steler. De Quicksilver scene waar iedereen het over heeft, is heel erg mooi gemaakt. Ben erg benieuwd hoe Quicksilver het gaat doen in Avengers. Leuk dat er ook nog wordt gehint wie de vader is van Quicksilver.

Overigens iedereen had het over dat het weer een Wolverine show zou gaan worden. Maar hij is niet eens de ster van deze film. X-Men: Days of Future Past is veel meer een Mystique show geworden. Het verhaal draait om haar en zij heeft de meeste vecht actie scenes.

2 klein minpuntjes. De rol van Rogue is een cameorol geworden.
Scenes uit de trailer waarvan je Rogue komen helaas niet in de film voor. Misschien als deleted scenes of nog beter een extended director's cut. Ik hoop op het laatste, want 130 minuten is wel erg kort (mijn 2e minpuntje).

afbeelding

afbeelding

Robintje "Kun je deze film ook zien / begrijpen zonder voorgaande delen te hebben gezien, op X-Men: First Class na !?"
Ik denk ongeveer 90%.
Het is idd meer een First Class sequel. In feite zit er wel iets in van alle delen, maar dat zijn kleine dingentjes. B.v. de relatie tussen Kitty Pride & Bobby Iceman, je ziet de jongere Toad uit X-men 1, Natuurlijk van Wolverine die William Stryker kent. En ook ontmoet Wolverine 2 X-men personen waarvan niet je niet zou verwachten dat ze ooit nog in een X-Men film zouden gaan opdagen. Maar dankzij X-Men: Days of Future Past is dat wel mogelijk. Er zijn ook van die Wolverine inside jokes. Zoals Wolverine die door een metaaldetector poortje loopt in 1973.

Frietgezicht

Avatar

@ Yolo,die hint wie Quiksilvers vader is heb ik gemist. Kun je het ff zeggen? (Magneto neem ik aan maar wat was de hint?)

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert!

Goede film maar toch ook beetje een tegenvaller.

Qua verhaal,acteerprestaties en humor heb ik weinig op de film aan te merken.
Vooral Lawrence steelt de show waardoor ik het eigenlijk jammer vind dat het duidelijk wordt dat het in 2000 en de jaren erna nooit de bedoeling was een sequel te maken met een Mystique die de show steelt want de Mystique uit de oudere films staat wel flink in de schaduw van deze Mystique. Dat is wel jammer dat het karakter uiteindelijk een slaafje van Magneto geworden is.

Ook Fassbender is top als Magneto.
De film richt zich meer op emoties en dat lukt prima maar de actie valt voor mij erg tegen.
Mutanten tegen mutanten-knokpartijen ontbreken bijvoorbeeld. Logisch voor het verhaal maar jammer. Het gevecht tussen Beast en Azazel uit First Class en Wolvie en Lady D uit X-Men 2 zijn mooie gevechten die hier ontbreken. En zo vaak zie je in films geen mutanten tegen elkaar vechten,dat kan alleen in X-Men(de knokpartij tussen Wolvie en Beast en Beast en Magneto stelde niks voor)

Ook de Sentinels vielen mij tegen. In het verleden doen ze zelfs niks. 1 sentinel heeeeeel kort tegen Beast en Wolvie. That's it. Ook aan het einde vallen ze in het heden de oldies aan maar dat vond ik niet zo boeiend omdat ik toch wel wist dat die slachtoffers uiteindelijk gewoon zouden overleven.
Dus eigenlijk was alleen het begin met Sentinels leuk en toen leefde iedereen na 2 minuten weer. De Sentinels waren dus een tegenvaller.

Zeker een goede film maar hoop in Apocalypse op meer spectaculaire actie dat meer indruk maakt.

De zaal was bij mij al half leeg toen de aftercredit scene kwam. Het uiterlijk van Apo is zwaar verpest! Klote Singer!


7

YOLO

Avatar

Frietgezicht "@ Yolo,die hint wie Quiksilvers vader is heb ik gemist. Kun je het ff zeggen? (Magneto neem ik aan maar wat was de hint?)"

Quiksilver gaf een opmerking aan Magneto. Hij zei dat zijn moeder iemand kende die ook metalen kon beheersen.

Frietgezicht

Avatar

YOLO "Quiksilver gaf een opmerking aan Magneto. Hij zei dat zijn moeder iemand kende die ook metalen kon beheersen."


Oh lache,die opmerking is dan helemaal langs mij heen gegaan

Vraag mij trouwens wel af hoe het nou zit met de after credit scene van The Wolverine.
Dacht dat dat een scene was in overleg met Singer zodat de film zou aansluiten op DoFP. Maar hoeveel tijd zit er dan tussen The Wolverine en deze film als Wolvie zijn metalen klauwen weer heeft en de hele wereld naar de klote is wat totaal niet het geval was aan het einde van The Wolverine. Beetje vreemd..

ironboy

Avatar

Kan ik hem kijken en snappen zonder andere delen te hebben gezien?

Roeltje

Avatar

ironboy "Kan ik hem kijken en snappen zonder andere delen te hebben gezien?"


Het is wel duidelijk dat je First Class gezien moet hebben.

Ereptile

Avatar

Superfilm!!! :D Ik vond de actie in de film geweldig. En inderdaad, Quicksilver steelt de show met een mooie scene. (Iets wat ik, ondanks dat andere mensen het zeiden, niet zo snel geloofde.)

Het acteerwerk tussen McAvoy en Fassbender blijft geweldig Smiley face En ook de rest van de cast is ijzersterk in sommige scenes. Al miste ik soms wel de lading in de film, die First Class met zich meebracht.

Ze houden wel de continuiteit aan van de vorige films (grotendeels). Iets wat ik wel kon waarderen Smiley face

Vooral ook het einde Waarin iedereen die stierf in X-3 weer leeft vind ik wel leuk Smiley face

Pedrobear

Avatar

Niets op aan te merken aan deze film. Geweldige film en eerste keer dit jaar dat ik een film heel erg spannend vond. Maak ik niet zo vaak mee.

Spoiler alert voor de film Apocalypse..
Ik ben opgegroeid met de tekenfilmserie en naar mijn weten was Apocalypse de leider van de Sentinels. Nou ging ik dus op zoek naar de origin van Apocalypse en het had niets met de Sentinels te maken. Ik dacht al die tijd dat hij de grootste en sterkste Sentinel was. Kan iemand mij uitleggen wat ik hier mis? Hij ziet er namelijk uit als een Sentinel. En Sabah Nur betekent trouwens Goede Morgen, en niet de allereerste.

WeaponX

Avatar

Voor de mensen die de film hebben gezien. Ik heb een vraag... Dus op het einde word Wolverine uit het water gered door Mystique die zich voordoet als Stryker. Ze zei dat ze nog wel plannen met hem had. Maar ik zie haar toch echt niet proeven (Het Weapon X progamma) doen op Wolverine aangezien ze hartstikke tegen het proeven van mutanten is in de eerdere films. Dus ik kan niks met dat einde. Is Wolverine dus nu gewoon bot of is hij nog steeds in het lichaam als voor hij in de tijd terug ging? Het kan ook dat ze hem heeft laten gaan en is op de éen of andere manier toch in aanraking gekomen met het hele WeaponX gebeuren. Na het einde voelt het inderdaad als een schone lei, maar toch zit mij dit dwars. :|

Totalmovie

Avatar

Pedrobear "Niets op aan te merken aan deze film. Geweldige film en eerste keer dit jaar dat ik een film heel erg spannend vond. Maak ik niet zo vaak mee.

Spoiler alert voor de film Apocalypse..
Ik ben opgegroeid met de tekenfilmserie en naar mijn weten was Apocalypse de leider van de Sentinels. Nou ging ik dus op zoek naar de origin van Apocalypse en het had niets met de Sentinels te maken. Ik dacht al die tijd dat hij de grootste en sterkste Sentinel was. Kan iemand mij uitleggen wat ik hier mis? Hij ziet er namelijk uit als een Sentinel. En Sabah Nur betekent trouwens Goede Morgen, en niet de allereerste."


Gebruik spoilertags alstublieft.

Frietgezicht

Avatar

WeaponX "Voor de mensen die de film hebben gezien. Ik heb een vraag... Dus op het einde word Wolverine uit het water gered door Mystique die zich voordoet als Stryker. Ze zei dat ze nog wel plannen met hem had. Maar ik zie haar toch echt niet proeven (Het Weapon X progamma) doen op Wolverine aangezien ze hartstikke tegen het proeven van mutanten is in de eerdere films. Dus ik kan niks met dat einde. Is Wolverine dus nu gewoon bot of is hij nog steeds in het lichaam als voor hij in de tijd terug ging? Het kan ook dat ze hem heeft laten gaan en is op de éen of andere manier toch in aanraking gekomen met het hele WeaponX gebeuren. Na het einde voelt het inderdaad als een schone lei, maar toch zit mij dit dwars. :|"


is de echte Stryker dood dan? Maybe neemt die alsnog ooit Wolverine onder handen,iets om zelf te bedenken. Ik kan mij niet herinneren dat Stryker doodging

Frietgezicht

Avatar

Pedrobear "Niets op aan te merken aan deze film. Geweldige film en eerste keer dit jaar dat ik een film heel erg spannend vond. Maak ik niet zo vaak mee.

Spoiler alert voor de film Apocalypse..
Ik ben opgegroeid met de tekenfilmserie en naar mijn weten was Apocalypse de leider van de Sentinels. Nou ging ik dus op zoek naar de origin van Apocalypse en het had niets met de Sentinels te maken. Ik dacht al die tijd dat hij de grootste en sterkste Sentinel was. Kan iemand mij uitleggen wat ik hier mis? Hij ziet er namelijk uit als een Sentinel. En Sabah Nur betekent trouwens Goede Morgen, en niet de allereerste."


Geen spoilers in je post hoor. Iemand mag toch ook vragen stellen over de geschiedenis van Thanos.
Met de film heeft het niks te maken want geen idee wat Singer overneemt.

Apocalypse heeft niks met Sentinels te maken. In de cartoons ook niet. Denk dat je in de war bent met een grote Sentinel die binnen in een gebouw zat.
Apocalypse is gewoon een mutant,leek toen die jong was gewoon op een mens zoals in de aftercredit scene alleen met andere huid enz.

Ereptile

Avatar

Pedrobear "Niets op aan te merken aan deze film. Geweldige film en eerste keer dit jaar dat ik een film heel erg spannend vond. Maak ik niet zo vaak mee.

Spoiler alert voor de film Apocalypse..
Ik ben opgegroeid met de tekenfilmserie en naar mijn weten was Apocalypse de leider van de Sentinels. Nou ging ik dus op zoek naar de origin van Apocalypse en het had niets met de Sentinels te maken. Ik dacht al die tijd dat hij de grootste en sterkste Sentinel was. Kan iemand mij uitleggen wat ik hier mis? Hij ziet er namelijk uit als een Sentinel. En Sabah Nur betekent trouwens Goede Morgen, en niet de allereerste."


Je bent denk ik in de war met Mastermold. Dat was een Sentinel die Trask had gemaakt en was (zover ik het me kan herrinneren) de leider van de Sentinels.

WeaponX

Avatar

Frietgezicht "is de echte Stryker dood dan? Maybe neemt die alsnog ooit Wolverine onder handen,iets om zelf te bedenken. Ik kan mij niet herinneren dat Stryker doodging "


Nee hij ging niet dood. Daarom vind ik het ook zo raar dat Mystique hem ergens voor nodig had.

Arteron

Avatar

WeaponX " Nee hij ging niet dood. Daarom vind ik het ook zo raar dat Mystique hem ergens voor nodig had. "


Misschien om er toch voor te zorgen dat hij zijn Adamantium klauwen krijgt... Want deel van de geschiedenis is nu ook veranderd...

Pedrobear

Avatar

Lol, ik was idd in de war met de leider van de Sentinels dus. Dat komt doordat Apocalypse op een Sentinel leek en doordat hij ook de gave had om veel groter te worden

Totalmovie

Avatar

Apocalypse heeft technokrachten, dus lijkt inderdaad op een Sentinel.

martin82

Avatar

Days of future past was zoals vewacht weer een tegenvaller. Bryan Singer moet hier gewoon mee ophouden.

Alejandro

Avatar

Ik heb net DOFP gezien en vond hem echt machtig!
Het volledige verhaal, de humor, de actie, alles zat goed!
En dat het deze keer een 'Mystique' film was, maakte het allemaal nog beter T+)
Enkel de after credit scene verstond ik niet zo goed, is dit nu echt een tip naar de volgende film toe?

Sunspot

Avatar

Beste film in het genre wat mij betreft. Ben er mee opgegroeid en alleen al het feit dat de oude cast gedeeltelijk zou terugkomen was gewoon zo vet voor mij :D.

Ook niet zo kinderachtig, meer menselijke helden en thema's, prachtige beelden die zich afspelen in de jaren '70, kan wel doorgaan.

Gewoon een awesome film.

Jammer dat Apocalypse totaal niet in de buurt komt van DOFP

X-Men: Days of Future Past

acties