Kevin Feige reageert op openlijk homoseksueel personage in 'Eternals'

Kevin Feige reageert op openlijk homoseksueel personage in 'Eternals'

Meer diversiteit in het MCU!

Er waren heel wat Marvel-aankondigingen op D23 dit weekend, en het MCU blijft uitbreiden. Daardoor komt er steeds meer diversiteit, en die diversiteit zet zich ook door in Eternals. Marvel-producer Kevin Feige bevestigt dat een van de personages openlijk homoseksueel is.

Feige deed deze aankondiging in de marge van D23, in een interview met Good Morning America. Veel wil hij er nog niet over kwijt, maar hij bevestigt dat het homoseksueel personage op een natuurlijke wijze in de film zal passen. "Hij is getrouwd, hij heeft een gezin, en dat maakt gewoon deel uit van wie hij is", heeft Feige erover te zeggen. Het interview met Kevin Feige bekijken kan hieronder, het start op 1:55.



Wie o wie?
Cruciaal in dit alles: welk personage van de aangekondigde cast is nu homoseksueel? Daar wil Feige, zoals te verwachten was, niets over zeggen. Maar Marvel-fans zouden geen Marvel-fans zijn als er al druk gespeculeerd werd over de identiteit van de man in kwestie. Enkelen van hen vermoeden dat Ikaris (Richard Madden) dat wel eens zou kunnen zijn, al is er op dit moment weinig bewijs dat die theorie bevestigt.

Hoe het familieleven van dit personage er uit ziet, is evenmin geweten. Is het een Eternal met een menselijke man, of zit de vork toch anders in de steel? Andere mogelijkheden zouden dan bijvoorbeeld Dane Whitman (Kit Harington) of Kingo (Kumail Nanjiani) kunnen zijn. Feige spreekt duidelijk over een 'hij', dus Thena (Angelina Jolie), Sersi (Gemma Chan) of Ajak (Salma Hayek) zijn uitgesloten. Wie het ook is, we zullen het gaan zien vanaf 6 november, want dan komt Eternals in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair