Jennifer Lopez over het mislopen van filmrollen en bijna afslaan 'Hustlers'

Jennifer Lopez over het mislopen van filmrollen en bijna afslaan 'Hustlers'

Toen ze jonger was kwam ze ook slecht aan de bak.

Jennifer Lopez is sinds de jaren 90 dikwijls in films te zien, maar de meeste mensen kennen haar natuurlijk als een zeer succesvolle zangeres. Binnenkort kunnen we haar nieuwste onderneming verwelkomen, het komische drama Hustlers, maar als het aan de 50-jarige Amerikaanse lag zagen we haar bijna niet in één van de hoofdrollen. In een interview met Variety legde ze dat uit, evenals andere tegenslagen waar ze tijdens haar filmcarrière mee in aanraking kwam.

Het bijna afslaan van Hustlers had eigenlijk een begrijpelijke reden: liefde. Lopez is sinds maart verloofd met honkbalspeler Alex Rodriguez. Omdat de twee altijd bezig zijn wilde ze eigenlijk vrij nemen voor hem en haar kinderen. "Dit is de eerste keer in mijn leven dat er een fantastische overeenstemming is tussen mijn carrière en persoonlijke leven. Ik denk dat Alex daar verantwoordelijk voor is. Ik hou ervan. We hebben een mooi leven."

En wat betreft de aankomende film: "We hoorden er eigenlijk de afgelopen zomer aan te beginnen, maar ik had toentertijd zoveel gewerkt. Ik dacht bij mezelf: 'Ik moet thuisblijven met mijn kinderen en Alex.'" Uiteindelijk was het regisseuse en scenarioschrijfster Lorene Scafaria die Lopez wist over te halen om in Hustlers op te treden als een geniepige stripper.

Idool
Meerdere malen schoof Lopez bij American Idol aan als jurylid. Er waren mensen die dachten dat deze beslissing haar filmcarrière de das om zou doen. Maar Lopez beweert: "Het was een belangrijk keerpunt in mijn carrière. Iedereen zei: 'Doe het niet. Je carrière zal voorbij zijn. Ze zullen je geen filmrollen meer aanbieden. Ze zullen denken dat je een grap als artieste bent.' Maar de waarheid is dat ik niet bepaald veel films kreeg aangeboden. Dus wat zouden ze mij niet aanbieden?"

Hokje
De etniciteit van Lopez leek ook niet door iedereen geaccepteerd te worden in de filmwereld. Vertegenwoordigers dachten niet dat er dertig jaar geleden veel rollen voor haar waren. De zingende actrice: "Ik hoorde veel: 'O, jij bent dat Latijnse meisje. Je zult Spaanse rollen doen, dienstmeisjes spelen. Je zult enkel in dit hokje passen.' Het draait allemaal om mensen in het bedrijfsleven te krijgen - de vertegenwoordigers, managers, de Tommy Mottola's van de wereld. Zij moeten anderen inzien dat dit meisje meer kan doen. Maar je moet ook jezelf bewijzen."

NieuwsFilm

meest populair