Orlando Bloom voelde enorm veel druk na grote films als 'Lord of the Rings' en 'Pirates'

Orlando Bloom voelde enorm veel druk na grote films als 'Lord of the Rings' en 'Pirates'

"Op nog zeer jonge leeftijd bevond ik mij onder een gigantisch vergrootglas."

De laatste tijd zien we hem niet meer in veel films, maar dat betekent niet dat Orlando Bloom stilzit. De 42-jarige Engelsman zal eind deze maand in fantasieserie Carnival Row te zien zijn naast Cara Delevingne. Voor de nieuwste onderneming sprak hij met de Radio Times. Zij wilden uiteraard weten hoe het o.a. met hem en zijn liefje, zangeres Katy Perry, ging. Volgens Bloom zit hij als veertiger veel beter in zijn vel dan als twintiger. Het maken van grote films leverde een hoop druk op.

We hebben het natuurlijk over Bloom's rollen in The Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean. Beide series deden het ontzettend goed op kritisch en financieel gebied. Wat volgde was veel publiciteit. Bloom: "Door die grote films kan je, je soms als een tandwiel voelen. Een onderdeel van een groot wiel. Op nog zeer jonge leeftijd bevond ik mij onder een gigantisch vergrootglas. Drie films lang was ik Legolas en drie films lang Will Turner. En hoewel ik ook andere dingen heb gedaan, vonden die plaats tussen die grote films."

Perry
Volgens de acteur, die ook in twee Hobbit-films zit, is hij nooit in een hokje gestopt door de filmwereld. Hij zat nooit vast aan het spelen van een type rol, maar de eergenoemde franchises bleven hem wel achtervolgen. Nu, jaren later, voelt hij zich kalmer en meer op zijn gemak. Zelfs een relatie op afstand kan geen roet in het eten gooien. Bloom over Perry: "Je moet samen aan de basis werken, een gevoel van vertrouwen en veiligheid creëren zodat je tijd zonder elkaar kan doorbrengen. Je moet alles doen dat nodig is om je aan die persoon verbonden te voelen, zodat je samen op reis kan gaan."

NieuwsFilm

meest populair