Algemeen

Komen er 'It'-spin-offs en prequels?

Het oeroude kwaad is al miljoenen jaren op Aarde, dus waarom niet?

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Binnenkort draait It: Chapter Two in de bioscoop en is het verhaal van de strijd tussen de Losers Club en de kwaadaardige clown Pennywise al afgerond. Althans, dat zou je denken, want het is volgens regisseur Andy Muschietti absoluut mogelijk dat er meer films komen.

Het oeroude kwaad dat bekend staat als Pennywise terroriseert het stadje Derry al langer dan de 27 jaar die wij volgen. Dat geeft creatieve filmmakers heel wat ruimte om het verleden te verkennen. Maar Muscietti zal dat vermoedelijk niet doen. Dat blijkt uit een interview met zijn echtgenote Barbara en hemzelf van de site io9.

Grote mythologie
"Er ligt een heel mythologie ten grondslag aan het boek," vertelde Muschietti. "Mythologie is iets dat altijd veel kansen geeft om te verkennen. It is al miljoenen jaren op aarde. Hij heeft al honderden jaren contact gehad met mensen, en dat elke 27 jaar weer. Dus je kan je voorstellen dat er heel veel materiaal is."

Zo suggereerde scenarioschrijver Zack Stentz al eens dat het een idee zou zijn om een Pennywise-film in het verre verleden te maken. Die draait dan om pre-koloniale Amerikanen die het tegen een protovariant van de gruwel opnemen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ninsh

Avatar

Nee gewoon nee....

worship Mothra

Avatar

Lijkt me ook geen goed idee. Pre-koloniale Amerikanen zijn trouwens Indianen, ik denk dat hier kolonisten worden bedoeld. Maar wat Ninsh zegt nee.

Fargo

Avatar

Lekker uitmelken!!!!!! Als ze maar geld verdienen. Als er nog meer over te vertellen was geweest had King nog wel meer boeken over IT geschreven

Zembo

Avatar

Niemand het boek gelezen? The Bradley Gang, Claude Heroux, KKK en the BlackSpot. 18e eeuw settlers waarvan 91 plots verdwenen. Kort om, genoeg materiaal voor een mini serie.

bestmovieman86

Avatar

Precies zembo, er is zelfs een stuk geschreven over hoe IT op aarde terechtkwam

NieuwsFilm

meest populair