Richard Linklater (Boyhood) doet 20 jaar (!!) over z'n volgende film

Richard Linklater (Boyhood) doet 20 jaar (!!) over z'n volgende film

'Boyhood' (2014) kostte hem 12 jaar om te maken, maar voor 'Merrily We Roll Along' heeft Linklater schijnbaar nog acht jaar extra nodig.

Het kostte Richard Linklater twaalf jaar om de film Boyhood te maken, en met z'n volgende project wil de regisseur daar nog een schepje bovenop doen. Hij schijnt bezig te zijn met een verfilming van Merrily We Roll Along, een musical van Stephen Sondheim, en het zou misschien wel twintig jaar duren voordat het af is. Het blijft een bijzondere kerel, die Linklater.

Ben Platt en Beanie Feldstein gaan de hoofdrollen spelen in dit verhaal van een Broadway-componist, Franklin Shepard genaamd, die z'n theatercarrière en vrienden achter zich besluit te laten en films gaat produceren in Hollywood. Het begint in 1976, als Shepard op de top van z'n succes zit in Hollywood, en gaat vervolgens terug in de tijd om te laten zien wat hij allemaal heeft meegemaakt om zo ver te komen.

Het verhaal speelt zich af tussen 1957 en 1976. Dit is ongeveer een tijdsbestek van twintig jaar en Linklater wil dus ook zo lang de tijd nemen om zijn film te maken. Vanwege de omgekeerde manier van vertellen moet Linklater zijn film achterstevoren chronologisch schieten, dus beginnen met de eindscènes en gedurende de twintig jaar terug naar het begin van de film. Het tegenovergestelde van de manier waarop hij Boyhood heeft gemaakt dus.

NieuwsFilm

meest populair