'The Last Jedi' ontspoorde 'Star Wars' en 'The Rise of Skywalker' niet

'The Last Jedi' ontspoorde 'Star Wars' en 'The Rise of Skywalker' niet

J.J. Abrams is luid en duidelijk.

Na het verschijnen van Star Wars: The Last Jedi eind 2017 kreeg de film van regisseur Rian Johnson (terecht of onterecht) een enorme lading stront over zich heen. Aan de film zou van alles schorten. Toch past de film prima in de lijn van de Star Wars-vervolgtrilogie.

Dit heeft Star Wars: The Force Awakens-regisseur J.J. Abrams gezegd tegenover Associated Press. "Het verhaal dat we vertellen, het verhaal dat we met The Force Awakens begonnen te vertellen, mocht doorgaan. Episode VIII heeft niet iets van waar we mee bezig waren laten ontsporen," aldus Abrams.

Grootste kritiekpunten
Veel fans vielen over het feit dat Supreme Leader Snoke (Andy Serkis) zomaar werd gedood, terwijl onbekend is wie Snoke is en velen hem zagen als de grote slechterik in de vervolgfilms. Nu is er mogelijk enige hoop onder de teleurgestelde fans dat er een verklaring komt nu Emperor Palpatine weer in beeld is.

Hoe het ook uitpakt, menigeen zal ik december in de bioscoop zitten om de Skywalker Saga te zien eindigen met Abrams Star Wars: The Rise of Skywalker.

NieuwsFilm

meest populair