Humor

Verjongingstechniek 'The Irishman' goedgekeurd dankzij 'Goodfellas'

Een risicovol middagje bij de regisseur thuis had zomaar anders kunnen aflopen...

door Arjen Rooseboom om 13:07 in Humor
Het aankomende gangsterdrama The Irishman van de succesvolle Martin Scorsese heeft (voor Netflix begrippen) een enorm budget meegekregen van maar liefst $159 miljoen. Een groot deel daarvan is toegepast op de nieuwe de-aging effecten waarbij de hoofdrolspelers digitaal verjongd zijn, met name Robert De Niro.

Het verhaal eist dat de acteur, die vakbondsman Frank Sheeran speelt, breed in leeftijd varieert van 24 tot 80 jaar oud. Zelf is De Niro onlangs 76 geworden en nu onthult EMPIRE een geinig detail waarbij de makers wilden testen of de computertechnieken zouden werken.

Dit betreft een scène uit Scorcese's alom bejubelde meesterwerk Goodfellas (1990). Medio 2015 herhaalde De Niro een aantal teksten van zijn personage Jimmy 'The Gent' Conway in zoveel mogelijk dezelfde kleding en decors waarna Industrial Light & Magic met zijn uiterlijk aan de slag ging. Naderhand vergeleek men het eindresultaat.

Scorsese verklaart: Na het werk van Pablo [Helman, red] keken we de bewerkte versie back-to-back met de originele versie. Dat was het moment waarop iedereen overtuigd raakte dat dit ging werken. Toch is het voor mij slechts een hulpmiddel bij het vertellen van het verhaal.

Verder met Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Bobby Cannavale en Anna Paquin beleeft The Irishman eind deze maand zijn wereldpremière op het New York Film Festival voordat hij 27 november op Netflix komt.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Hopelijk is het beter dan die Rook1 verjongeringsgedrochten die zich in the uncanny valley bevonden. In 4K is het niet om aan te zien. Dat was een blamage voor Industrial Light & Magic.

Gelukkig heeft ILM wel goeie concurrentie van Lola Visual Effects. Zij verzorgde al wat jaartjes voor de de-aging voor Marvel Studios.
Het beste topwerk is te zien mbt Samuel Jackson in Captain Marvel.

Een voordeel van Netflix. Ik heb geen 4K abbo. Smiley face

23VDV23

Avatar

^Een belangrijk verschil was denk ik dat je in Rogue One strikt genomen niet van verjonging sprak. Bij zowel Tarkin als Leia werden volledig digitale versies van die personages op het gezicht van een andere peformer geplakt. Bij verjonging wordt de performance van de acteur ter plaatse geregistreerd en wordt van diezelfde persoon het gelaat verjongd. De sleutel zit 'm vaak in de ogen. Bij uncanny valley krijg je zo'n doodse blik.

Frietgezicht

Avatar

^ Hoe jij het zegt is het doodzonde dat ze dan Robert Patrick niet in Terminator Dark Fate gebruikt hebben met zo’n verjongingskuur.
Een doodse blik zou uberhaubt niet uitmaken bij een ‘robot’

Sunspot

Avatar

Hoop dat de film in de buurt komt van Goodfellas, dat sfeertje heeft, spanning, dialoge, alles.

23VDV23

Avatar

@Friet: eens. Maar wie zegt trouwens dat hij er stiekem niet toch in zit? We weten in ieder geval dat er body doubles zijn geweest voor een jonge John Connor en Arnie om iets uit de T2-tijd na te spelen, dus who knows.

Ontopic: ik vind dit overigens wel een hele toffe manier om techniek te testen. Volgens mij hebben ze iets soortgelijks gedaan met Blade Runner 2049 (al ging het daar dus ook niet strikt genomen over de-aging). Hopelijk krijgen we dit ooit op een blu-ray disk of zo te zien.

Sunspot

Avatar

^

Zou kunnen, maar dan zal het meer fan service zijn, even in beeld, zou wel vet cool zijn Smiley face

NieuwsFilm

meest populair