Verjongingstechniek 'The Irishman' goedgekeurd dankzij 'Goodfellas'

Verjongingstechniek 'The Irishman' goedgekeurd dankzij 'Goodfellas'

Een risicovol middagje bij de regisseur thuis had zomaar anders kunnen aflopen...

Het aankomende gangsterdrama The Irishman van de succesvolle Martin Scorsese heeft (voor Netflix begrippen) een enorm budget meegekregen van maar liefst $159 miljoen. Een groot deel daarvan is toegepast op de nieuwe de-aging effecten waarbij de hoofdrolspelers digitaal verjongd zijn, met name Robert De Niro.

Het verhaal eist dat de acteur, die vakbondsman Frank Sheeran speelt, breed in leeftijd varieert van 24 tot 80 jaar oud. Zelf is De Niro onlangs 76 geworden en nu onthult EMPIRE een geinig detail waarbij de makers wilden testen of de computertechnieken zouden werken.

Dit betreft een scène uit Scorcese's alom bejubelde meesterwerk Goodfellas (1990). Medio 2015 herhaalde De Niro een aantal teksten van zijn personage Jimmy 'The Gent' Conway in zoveel mogelijk dezelfde kleding en decors waarna Industrial Light & Magic met zijn uiterlijk aan de slag ging. Naderhand vergeleek men het eindresultaat.

Scorsese verklaart: Na het werk van Pablo [Helman, red] keken we de bewerkte versie back-to-back met de originele versie. Dat was het moment waarop iedereen overtuigd raakte dat dit ging werken. Toch is het voor mij slechts een hulpmiddel bij het vertellen van het verhaal.

Verder met Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Bobby Cannavale en Anna Paquin beleeft The Irishman eind deze maand zijn wereldpremière op het New York Film Festival voordat hij 27 november op Netflix komt.



NieuwsFilm

meest populair