Kristen Stewart: "Mijn biseksualiteit moest ik geheim houden voor grotere filmrollen"

Kristen Stewart: "Mijn biseksualiteit moest ik geheim houden voor grotere filmrollen"

Niet iedereen denkt er gelukkig zo over.

Twilight-actrice Kristen Stewart wil iedereen laten weten dat ze geen problemen heeft met haar seksuele geaardheid. De 29-jarige Amerikaanse, die in 2017 onthulde dat ze biseksueel is, heeft aan het Engelse Harper's Bazaar verteld dat er in Hollywood mensen zijn die daar nog steeds problemen mee hebben. Kennelijk zijn er figuren die het wel kunnen accepteren, maar graag hebben dat Stewart haar relaties met vrouwen geheimhoudt.

De ster uit het aankomende Underwater: "Er is me verteld dat als ik mijzelf een plezier wil doen, en de hand van mijn vriendin niet beethoudt in het openbaar, dat ik dan misschien een Marvel-film kan doen. Met zulk soort mensen wil ik helemaal niet werken. Wat, mag je nu niet meer naar buiten met de persoon waarmee je bent? Mag je er niet meer over praten in een interview?"

Ouderwets
Volgens de actrice wordt ze herhaaldelijk aan een ouderwetse mentaliteit herinnerd. Namelijk dat als je, je carrière en succes wil behouden, dan moet je rekening houden met mensen die naar je privéleven kijken. "Er zijn mensen in de wereld die jou niet mogen, die het niet leuk vinden dat je met meisjes datet," gaat Stewart verder. "Ze mogen je niet omdat je, je niet als een 'lesbienne' of een 'heteroseksueel' identificeert. Mensen willen graag dingen weten: 'Wat ben je nou, verdomme?'"

Banks' Engel
Stewart onthulde twee jaar geleden haar seksuele geaardheid zodat ze meer van haar leven kon genieten. Ze vond vrijheid belangrijker dan continue haar privéleven te moeten beschermen. Dat schaadde namelijk haar leven. Gelukkig zijn er ook mensen in de filmwereld die Stewart wel omarmen. Waaronder Charlie's Angels-regisseuse Elizabeth Banks. "Ik heb die film gedaan omdat ik een groot fan van haar ben," legt Stewart uit. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat zij mij steunde. Dat ze niet denkt dat ik een gedrocht ben."

NieuwsFilm

meest populair