Bezorgde ouders dienen klacht in: Pennywise-poster 'It Chapter Two' bezorgt de kinderen nachtmerries

Op de posters is de bloederige grijns van Pennywise in vol ornaat te zien.

Hoe eng Pennywise in de nieuwe It-films ook is, de meeste volwassen mensen weten wel dat het gewoon een acteur (Bill Skarsgård) is met een dikke laag make-up. Er is helemaal geen echte horrorclown die kinderen eet, maar hoe leg je dat uit aan een kind? Ouders in Australië vragen zich dat momenteel af aangezien hun kroost in de buitenwereld wordt blootgesteld aan promotiemateriaal van de aankomende sequel It Chapter Two, waaronder huiveringwekkende Pennywise-posters!


Bekijk de afbeelding

Op de posters is de bloederige grijns van Pennywise in vol ornaat te zien en dit heeft een hoop kinderen in de Australische stad Brisbane schijnbaar de stuipen op het lijf gejaagd. Nu heeft een groep ouders een klacht ingediend bij Ad Standards, de Australische variant van Stichting Reclame Code, in de hoop dat de posters langs de weg weer worden weggehaald.

De ouders krijgen overigens niet hun zin. De mensen van Ad Standards hebben aangegeven dat zij zich niet mogen bemoeien met de locatie van de advertenties. Daarbij staat er niets op de poster dat in strijd is met hun standaarden.

It Chapter Two draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair