Algemeen

Bezorgde ouders dienen klacht in: Pennywise-poster 'It Chapter Two' bezorgt de kinderen nachtmerries

Op de posters is de bloederige grijns van Pennywise in vol ornaat te zien.

door Jan-Peter Rook om 07:21 in Algemeen
Hoe eng Pennywise in de nieuwe It-films ook is, de meeste volwassen mensen weten wel dat het gewoon een acteur (Bill Skarsgård) is met een dikke laag make-up. Er is helemaal geen echte horrorclown die kinderen eet, maar hoe leg je dat uit aan een kind? Ouders in Australië vragen zich dat momenteel af aangezien hun kroost in de buitenwereld wordt blootgesteld aan promotiemateriaal van de aankomende sequel It Chapter Two, waaronder huiveringwekkende Pennywise-posters!
Op de posters is de bloederige grijns van Pennywise in vol ornaat te zien en dit heeft een hoop kinderen in de Australische stad Brisbane schijnbaar de stuipen op het lijf gejaagd. Nu heeft een groep ouders een klacht ingediend bij Ad Standards, de Australische variant van Stichting Reclame Code, in de hoop dat de posters langs de weg weer worden weggehaald.

De ouders krijgen overigens niet hun zin. De mensen van Ad Standards hebben aangegeven dat zij zich niet mogen bemoeien met de locatie van de advertenties. Daarbij staat er niets op de poster dat in strijd is met hun standaarden.

It Chapter Two draait nu in de Nederlandse bioscopen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Grendizer

Avatar

Clowns geven kinderen nachtmerries....daar is geen poster voor nodig.

Nog groter gevaar zijn zeurouders,die kun kinderen onder een glazen stolp laten opgroeien,ver van de realiteit.

McKelly

Avatar

Ik vind dat deze ouders zeker een punt hebben. Er zit niet voor niks een leeftijdsgrens aan horrorfilms, omdat deze niet voor alle leeftijden geschikt zijn. Maar nu wordt het wel openbaar geplaatst. Natuurlijk niet de hele film, maar kinderen hebben nou eenmaal een grote fantasie en een afbeelding kan al genoeg zijn.. Ik moet zeggen dat ik hier als ouder ook wel mee van doen heb. Laatst was mijn dochtertje van 4 kinderliedjes op Youtube aan het kijken, kwam er dus serieus een ad(trailer) van It 2 voorbij. Gelukkig herkende ik het meteen en kon meteen de Ipad uitdrukken, maar ik wil echt niet dat mijn kind hieraan wordt blootgesteld. @Grendizer waar ligt dan de grens tussen zeurouder zijn en je kind willen behoeden voor angst (iets wat pedagisch zeer verantwoord is, aangezien angst een kind emotioneel kan beschadigen) ?

Moviemagic

Avatar

Zijn dit ook de mensen die hun kinderen afgooien bij het kinderdagverblijf om te gaan werken om dat kinderdagverblijf te kunnen betalen? Dan worden de kinderen niet meer (zoals vroeger) zelf opgevoed maar door vreemde. Dan na het ophalen is mamma en pappa te moe en dus gaan die lionking-bluray maar in de speler. Het geweld hierin is wel toelaatbaar. Zoals de 3 biggen waarbij de eerste 2 opgegeten worden door de wolf. Een heks in de oven duwen bij Hans en Grietje...maar een enge clown op een poster?

Boer

Avatar

Bla bla, laat kinderen lekker bang worden, hoort bij de leeftijd. Ik ken een meisje die als kind voor alles werd beschermd door haar ouders en die kon niet eens de eerste scene van 12 Years A Slave kijken. Krulde huilend in een balletje..

Tim78

Avatar

Met Halloween vinden we het allemaal prachtig en mogen kinderen de stuipen op het lijf worden gejaagd, en nu een poster valt iedereen van achterover

Klagen.. de favoriete bezigheid van deze tijd

tyler durden

Avatar

Als je kind van een filmposter al emotioneel beschadigd raakt ben je als ouder idd tekort geschoten. Liever proppen ze een 4jarige een iPad in de handen ipv zelf iets te doen. Een generatie van weerloze sneeuwvlokken is aanstaande.

NieuwsFilm

meest populair