Algemeen

J.K. Rowling hint via Twitter nu ook naar komst nieuwe 'Harry Potter'-films

Toch een The Cursed Child-film dan maar?

door Jim Pedd om 16:55 in Algemeen
Vorige week werd er al gespeculeerd dat het theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child omgevormd zou worden tot een nieuwe film. En nu hint ook schrijfster J.K. Rowling ernaar dat er meer films in de franchise komen.

Voor het eerst in zes weken ging Rowling weer naar Twitter, waar ze het volgende plaatste: Sometimes, darkness comes from unexpected places. Met de hashtags Harry Potter en Cursed Child. De afbeelding die ze erbij zetten is een mengeling van de schedel van een Death Eater en de slang van Slytherin.

Nieuwe film?
Fans speculeerden daarop volop dat er nog een nieuwe film zou komen met de oorspronkelijke cast van de acht films die rond Harry Potter gemaakt werden. Die speculatie begon toen de Broadway-show in New York opende en kaarten enorm veel verkocht werden. Tegelijk werd het logo van het toneelstuk opnieuw ontworpen, wat leidde tot de speculatie dat Warner Bros. daarmee voorsorteerde op de komst van een film. Dat ook omdat Warner de rechten op het toneelstuk gekocht zou hebben en de deur daarmee daadwerkelijk open staat voor een verfilming.

Het toneelstuk speelt zich negentien jaar na de laatste film af en volgt de kinderen van Harry, Ron en Hermione, die proberen de moord op Cedric ongedaan te maken en daardoor per ongeluk voor grote chaos zorgen.


3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Stijnosso

Avatar

Tegen een nieuwe Harry Potter film zeg ik ja, laatst ze alle acht nog gezien en het blijven stuk voor stuk heel erg vermakelijke en goed gemaakte films. Maar een verfilming van The Cursed Child maakt me als fan een beetje misselijk. Heb het 'boek' gelezen en ik had constant het idee dat ik slechte fan fictie zat te lezen... Dus alsjeblieft niet zeg.

Darthmar

Avatar

Het was geen boek maar een toneelstuk dus dat leest sowieso anders.

Guyon2002

Avatar

@Darthmar het lag niet aan de manier waarop het was geschreven. Het verhaal zelf was gewoon extreem slecht en gaat compleet tegen de personages en verhalen van de originele boeken in

NieuwsFilm

meest populair