Gemengde reacties Taika Waititi's 'Jojo Rabbit'

Gemengde reacties Taika Waititi's 'Jojo Rabbit'

Een "glazuurzoete film" met veel humor, maar met een bijsmaakje.

Voor sommige filmliefhebbers is Jojo Rabbit misschien wel de film waar het meest naar wordt uitgekeken. De nieuwste film van regisseur Taika Waititi is misschien wel het meest creatieve project van 2019, maar er hangt wel heel wat controverse omheen.

Dat is ook te merken aan de eerste reacties van de film, die op het filmfestival in Toronto in première ging. Volgens de verzamelsite Rotten Tomatoes hebben momenteel 22 critici de film gezien met een gemiddeld resultaat van 64%.

Grappig, op papier
Onder hen de recensent van de Los Angeles Times, die niet zo tevreden is met het eindresultaat: "Op papier is een gevatte en stuntelende Hitler een goed idee, maar het komt er niet zo goed uit op het witte doek. Waititi is zeker geen Charlie Chaplin."

Ook bij The Guardian waren ze niet per se positief over de film: "Scarlett Johansson en haar moeder-issues is het enige dat de film overeind houdt".

Precies wat het moet doen
De Canadese krant Globe and Mail is veel positiever: "Taika Waititi blinkt uit in alles wat deze film zou moeten doen: een goede balans creëren tussen humor en horror, tragiek en absurditeit."



Ga de film natuurlijk vooral zelf zien. Dat kan vanaf 9 januari 2020 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair