Algemeen

Gemengde reacties Taika Waititi's 'Jojo Rabbit'

Een "glazuurzoete film" met veel humor, maar met een bijsmaakje.

door Niels van Arkel om 18:29 in Algemeen
Voor sommige filmliefhebbers is Jojo Rabbit misschien wel de film waar het meest naar wordt uitgekeken. De nieuwste film van regisseur Taika Waititi is misschien wel het meest creatieve project van 2019, maar er hangt wel heel wat controverse omheen.

Dat is ook te merken aan de eerste reacties van de film, die op het filmfestival in Toronto in première ging. Volgens de verzamelsite Rotten Tomatoes hebben momenteel 22 critici de film gezien met een gemiddeld resultaat van 64%.

Grappig, op papier
Onder hen de recensent van de Los Angeles Times, die niet zo tevreden is met het eindresultaat: "Op papier is een gevatte en stuntelende Hitler een goed idee, maar het komt er niet zo goed uit op het witte doek. Waititi is zeker geen Charlie Chaplin."

Ook bij The Guardian waren ze niet per se positief over de film: "Scarlett Johansson en haar moeder-issues is het enige dat de film overeind houdt".

Precies wat het moet doen
De Canadese krant Globe and Mail is veel positiever: "Taika Waititi blinkt uit in alles wat deze film zou moeten doen: een goede balans creëren tussen humor en horror, tragiek en absurditeit."Ga de film natuurlijk vooral zelf zien. Dat kan vanaf 9 januari 2020 in de bioscoop.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

De critici die 'Er ist wieder da' hebben gezien hadden daar ook weinig lof voor, terwijl dat wat mij betreft een satirisch meesterwerk is. Blijkbaar is een Hitler die niet kwaadaardig wordt afgebeeld moeilijk te verteren voor de Amerikanen.

Maac

Avatar

^Misschien is het hele idee dat we kunnen lachen met Hitler en om de Tweede Wereldoorlog nu niet meer zo speciaal en controversieel als dat het ooit was. Dit wordt door de schrijver van het artikel bestempeld als één van de meest creatieve projecten van 2019, maar volgens mij kan je de meeste filmkijkers niet echt meer verrassen met een ‘gevatte en stuntelende Hitler’.
Voor mij persoonlijk is dit onderwerp inmiddels zó uitgemolken dat er nauwelijks meer sprake is van taboe en dat maakt het een stuk minder interessant. Niets ten nadele van Waititi, maar hopelijk zijn we verder.

Blablazer

Avatar

Ik vind de film er eigenlijk wel leuk uitzien.

Grendizer

Avatar

Herr flick z'n broer en zijn bende zijn dus ook in de film te zien

https://youtu.be/tL4McUzXfFI?t=39

NieuwsFilm

meest populair