Algemeen

Waarom de cameo van [spoiler] in 'It Chapter Two' niet doorging

Zo vader, zo zoon.

door Jeffrey Kouters om 18:55 in Algemeen

Let op: Dit artikel bevat spoilers!In It Chapter Two heeft Stephen King, op wiens griezelroman de film gebaseerd is, een klein rolletje als eigenaar van een tweedehandswinkel. Oorspronkelijk zou ook zijn zoon Joe Hill een cameo in de film hebben, maar deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Regisseur Andy Muschietti vertelt waarom.

In It Chapter Two bezoekt Bill Denbrough (James McAvoy) een kringloopwinkel om zijn oude fiets 'Silver', die hij in de etalage zag staan, terug te kopen. Daar blijkt niemand minder dan Stephen King achter de toonbank te staan. In een eerdere versie van het script was die scène langer, zo onthult filmmaker Andy Muschietti.

"Bill zou oorspronkelijk een flashback hebben bij het binnenlopen van de winkel, omdat hij als kind dezelfde plek al eens had bezocht met Beverly", vertelt Muschietti. "Ze hadden een romantisch momentje, dat verstoord zou worden door dezelfde winkeleigenaar, maar dan jonger".

Het was de bedoeling dat Joe Hill, de zoon van King, die jongere versie zou spelen. Uiteindelijk ging zijn cameo niet door omdat het script al overvol was. "Het was simpelweg onmogelijk", aldus Muschietti. Deze cameo is dan ook niet opgenomen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pepej

Avatar

K dacht al hè geen cameo van Stephen King? Maar toch wel dus..
Dat was in de afgelopen drie, vier decennia al bijna altijd al net zo de vaste prik als dat in de laatste decennia was van stan lee in Marvel films

Pepej

Avatar

Ook Tarantino heeft er wel een handje van om zich in zn eigen creaties een rol toe te bedelen.
Sowieso een meester natuurlijk in het plaatsen van treffende cameos,
Ik vraag me af of hij ook de hand had in de casting van zijn script true romance.. dat is eigenlijk een sublieme rondedans van de ene geweldige cameo na de andere rondom de hoofdpersonages..
Dennis Hopper, Christopher Walken, ( legendarische scene natuurlijk tussen die twee ) Gary Oldman ( misschien wel een van zn sterkste rollen), Brad Pitt, Val Kilmer, Samuel L Jackson, James Gandolfini...

NieuwsFilm

meest populair