Waarom de cameo van [spoiler] in 'It Chapter Two' niet doorging

Waarom de cameo van [spoiler] in 'It Chapter Two' niet doorging

Zo vader, zo zoon.


Let op: Dit artikel bevat spoilers!


Bekijk de afbeelding
In It Chapter Two heeft Stephen King, op wiens griezelroman de film gebaseerd is, een klein rolletje als eigenaar van een tweedehandswinkel. Oorspronkelijk zou ook zijn zoon Joe Hill een cameo in de film hebben, maar deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Regisseur Andy Muschietti vertelt waarom.

In It Chapter Two bezoekt Bill Denbrough (James McAvoy) een kringloopwinkel om zijn oude fiets 'Silver', die hij in de etalage zag staan, terug te kopen. Daar blijkt niemand minder dan Stephen King achter de toonbank te staan. In een eerdere versie van het script was die scène langer, zo onthult filmmaker Andy Muschietti.

"Bill zou oorspronkelijk een flashback hebben bij het binnenlopen van de winkel, omdat hij als kind dezelfde plek al eens had bezocht met Beverly", vertelt Muschietti. "Ze hadden een romantisch momentje, dat verstoord zou worden door dezelfde winkeleigenaar, maar dan jonger".

Het was de bedoeling dat Joe Hill, de zoon van King, die jongere versie zou spelen. Uiteindelijk ging zijn cameo niet door omdat het script al overvol was. "Het was simpelweg onmogelijk", aldus Muschietti. Deze cameo is dan ook niet opgenomen.

NieuwsFilm

meest populair