Algemeen

Disney+ onverwacht al beschikbaar in Nederland en gratis!

Al moet je nu niet direct de nieuwe films en series verwachten.

door Corneel Vanfleteren om 22:30 in Algemeen
Kerstmis komt vroeg dit jaar: Disney geeft Nederland een exclusief voorsmaakje van de nieuwe streamingsdienst Disney+, en dat twee maanden gratis!

Dit hadden we niet zien aankomen: in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september lanceert Disney+ stiekem al in Nederland. Het gaat om een proefperiode, die loopt tot de eigenlijke lanceerdatum van 12 november. Disney+ is tot die tijd ook volledig gratis, dus je kunt naar hartenlust kijken naar Disneyklassiekers en Pixarfilms. Aanmelden voor die proefperiode kun je hier doen, en ook de app is al beschikbaar voor zowel IOS als Android.

Een grote 'maar'
Wel even opletten: aan deze gratis proefperiode hangt wel een grote 'maar' vast. Wie dacht nu al te kunnen kijken naar de Star Wars-reeks The Madalorian, High School Musical: The Musical of de live-actionremake Lady and the Tramp, komt bedrogen uit. Die nieuwe content, exclusief op Disney+, is nog niet te zien. Daarvoor is het wachten tot 12 november, wanneer het platform betalend wordt. Gratis is leuk, maar Disney blijft natuurlijk een bedrijf.

Na de proefperiode kost een Disney+abonnement 6,99 euro per maand, maar dan heb je ook heel wat content. De volledige lijst van wat je vanaf dan kunt bekijken, vind je hier. Voor nu geldt enkel de lijst onder het kopje 'niet originele content', en wat bij 'later' staat kun je natuurlijk ook nog niet zien. En voor Belgen die nu denken te kunnen meegenieten van dit cadeautje voor Nederland: pech gehad, want de website leidt je heel slim om naar de Belgische versie.63 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David Mills

Avatar

Zojuist aangemeld maar het aanbod is zeer karig. Ik heb zelf al veel films in bezit dus het aanbod voegt niet veel toe. Op samsung tv en Apple TV helaas nog geen app. Maar het is gratis dus niet teveel klagen.

McGraig

Avatar

Ik heb nog niet gekeken maar het lijkt me verstandig ook de voorwaarden te lezen voor je met de muis naar 'akkoord' gaat. Het zou me niet verbazen als ze iets verzonnen hebben waardoor je ineens ongewenst betalend zit te kijken.

centr1no

Avatar

De interface ziet er exact zo uit als die van Netflix.
En waar ik al bang voor was; ze geven 0,0 informatie over de kwaliteit van de stream.

Grendizer

Avatar

Nou,ik vind het aanbod prima...hoop animaties die ik voorheen via illegale bron moest kijken,omdat ze A: hier niet werden uitgezonden/uitgebracht..of Benkel in Nederlandse voice over te kijken waren,en reclame blokken tussendoor.
Bij de films ook nog eens de extra's en deleted scenes.

davedave

Avatar

Na de proefperiode wordt idd gelijk geïncasseerd Smiley face of je moet binnen de gratis proefperiode opzeggen.

Sietzet

Avatar

Genoeg om te kijken. Veel 4k aanbod, oude disney series waaronder de oude ducktales (zooooo vet!!!!!!!) en wat marvel en star wars films. Voor een gratis proefperiode van 2 maanden heeft werkelijk niemand het recht om erover te zeuren. Ook op de playstation 4 te streamen

Thiver

Avatar

Haha, al die ongeïnspireerde remakes van de laatste jaren staan onder het kopje 'hernieuwde klassiekers'. :')

Mav Damian

Avatar

En voor Belgen die nu denken te kunnen meegenieten van dit cadeautje voor Nederland: pech gehad, want de website leidt je heel slim om naar de Belgische versie
Damnit! Nee, toen ik keek wat Disney+ allemaal heeft aan te bieden loop ik er niet helemaal warm van als filmliefhebber. Het voegt weinig toe en heeft weinig variatie, maar toch veel kijkplezier voor degene die het al hebben Smiley face

Maac

Avatar

Pas.

aspers

Avatar

Aanbod zeer karig? Wat zijn we weer verwend zeg!

Kom op, het zijn twee proefmaanden die je gratis krijgt en ik zie al allerlei leuke dingen die ik wil bekijken!

Master Of Films

Avatar

Thiver "Haha, al die ongeïnspireerde remakes van de laatste jaren staan onder het kopje 'hernieuwde klassiekers'. :')"
LOL Smiley face
Geweldige opmerking, nu al kan mijn dag niet meer kapot. Smiley face

Ang3l

Avatar

Meteen maar aangemeld.
Leuk dat alle oude X-Men 90's cartoons er op staan!

MovieGamer

Avatar

Ik heb mij vanochtend gelijk aangemeld voor de GRATIS proefperiode.

Disney Classics hoef ik sowieso niet te zien, want heb deze op Blu-ray.
Daarnaast heb ik op Aladdin en The Lion King na ook al die live-action remakes.

Maarja, voor 6,99 euro per maand hoor je mij verder niet klagen! xD

Ang3l

Avatar

Wel typisch dat er geen enkele FOX content op staat.
Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geographic.

Dus bv wel de X-Men cartoons, maar niet de films.
Zou dat nog niet mogen? Of zouden ze dat gewoon echt niet willen?

Hyenas

Avatar

Alleen al voor de oude fox kids cartoons haal ik disney+. Hele leuke surprise! Wel bizar dat The Simpsons er niet bij staan... Die zouden er toch ook op komen? Hetzelfde voor Avatar...

@Ang3l; ze hebben het wel aangekondigd dus dit is heel raar (mbt minderjarige content). Misschien pas vanaf 12 november? Geen idee

Goku32

Avatar

Jezus echt alles wat ze laten zien in de trailer heb ik in me kast staan op blu ray en 4K, maar ik ga heb me wel aangemeld ook omdst het Disney is en ik ben benieuwd wat we allemala nog meer gaan krijgen.

eltorro

Avatar

Slimme actie van Disney, als je zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk wil binnen halen, is dit de manier.

@aspers: Dit is voor hun gewoon een manier om je nu al 'hooked' te krijgen en over 2 maanden halen ze maar al te graag het maand bedrag van je rekening. Dus dan mag je best verwachten dat er aardig wat content op te vinden is. Vooral als je bijvoorbeeld Netflix gewend bent. Bij hun proef abonnement krijg je minimaal 10 keer zoveel content.

Molemanski

Avatar

Zijn mensen Anno 2019 nog steeds bang dat er geld van hun rekening gehaald wordt? Je kan binnen een minuut na het aanmelden direct je abonnement (Of proefperiode) afzeggen.

EDIT: Zojuist de mijne alvast geannuleerd, kreeg een melding dat mijn abonnement stopt per 13 november. Kortom: gratis 1 dag met nieuwe content?

Renegade

Avatar

Ik vind hem top. En ik heb hier tiener kinderen die het geweldig gaan vinden. Twee maanden gratis met deze content...top toch. En de rest? Dat komt later. Laat maar komen. Videoland is al de deur uit. Deze blijft naast Netflix.

GreenHornet

Avatar

Disney+ is geen concurrent het is meer een toevoeging op Netflix

Movieman86

Avatar

Ook geïnstalleerd op mijn telefoon, maar heb alles tot mijn beschikking. Star wars en alle Marvel films enzo. Zelfs de extras kan ik allemaal bekijken. Wellicht is de tv app beperkter.

Blopa

Avatar

Werkt nu al niet meer.
Wil weer inloggen maar krijg na invoeren e-mal adres dat ze een 6 cijferige code mailen.
Maar natuurlijk geen code ook niet na 8x resent code.

Sparrow_LW

Avatar

Aangemeld en geïnstalleerd op de telefoon.... vanavond maar ff op de TV installeren dan....

Ik heb twee tienerjongens thuis die op de whatsapp al ontploffen van blijdschap.... hahaha

Novarellum

Avatar

Eerst wachten op een app voor m'n LG (uit 2018).. Zou er al moeten zijn, maar nog niet kunnen vinden.

Civilian Supreme

Avatar

Haha, doen ze slim, de muis kunnen ze beter vervangen door een rat. Na die proefperiode hebben ze al ⅔ van de mensen te pakken.

Moffy

Avatar

@greenhornet

Juist daarom slim toch? Niet al te duur en juist die films en series die je nu mist op Netflix

Ik ben niet ontevreden, wat hier al vermeld werd: de oude Marvel tekenfilm seriesSmiley face

Monojaxx

Avatar

Ik zie alleen legio aan films en series die mijn interesse wekken. En het is nog gratis ook! Niet zeuren mensen, dit is toch top!

eltorro

Avatar

@Molemanski: Zeker, maar dat doen mensen niet omdat ze dat vergeten of omdat ze lui zijn. Daarom zijn abonnement diensten voor bedrijven juist ook zo interessant. Het lijkt niet veel geld omdat je per maand betaalt en op de lange termijn levert het veel geld op.

Dale Cooper

Avatar

En alle 90's marvel animatieserie's staan erop????

Luizelgespuizel

Avatar

Precies wat ik verwachtte, 75% is bagger en weinig diversiteit kwa content. Wel tof dat we 2 maanden gratis soort van beta hebben.

En mensen die Fox content willen zien., Disney is groot aandeelhouder van Hulu dus verwacht de Fargo’s (wanneer de Netflix deal voor Europa afloopt), Always Sunny in Philly en andere series meer gericht op volwassenen daarop. Kan Disney lekker 2 keet cashen. Wel apart dat Marvel Runaways er op staat wat in Amerika een hulu serie is. Had altijd verwacht dat die op Videoland zou verschijnen gezien andere Hulu series zoals Handmaids Tale daar ook op zijn.

Maikjax

Avatar

Zojuist aangemeld. Ziet er netjes uit en ik vind het wel een aanvulling buiten Netflix om. Leuke Disney films van vroeger en de films die mijn kinderen leuk vinden. Zeker als het gratis is heb ik hier niks over te klagen.

Thiver

Avatar

Ang3l "Wel typisch dat er geen enkele FOX content op staat."

Ik heb Willow gespot.

Scheerzeep

Avatar

De ondertiteling staat bij mij midden op het scherm..

STYD

Avatar

HAhaha, sommige mensen zijn grappig. Karig, meeste films heb ik al?? Wat dacht je dan, allemaal splinternieuw content? Allemaal nieuwe superherofilms enz? Het is gewoon een videotheek maar dan op je telefoon, net zoals Netflix.

Voor 70 euro per jaar hoor je mij niet klagen. Ik wil het graag aanschaffen maar het casten van telefoon naar Tv gaat niet soepel. Totaal niet zoals Netflix, Disney + blijft vaak hangen. Hoop dat ze daar wat aan doen

Maac

Avatar

STYD "HAhaha, sommige mensen zijn grappig. Karig, meeste films heb ik al?? Wat dacht je dan, allemaal splinternieuw content? Allemaal nieuwe superherofilms enz? Het is gewoon een videotheek maar dan op je telefoon, net zoals Netflix.

Voor 70 euro per jaar hoor je mij niet klagen."
Waarom zou je €70 per jaar betalen voor content die je al bezit of hebt gezien? Anderen uitlachen omdat ze niet bereid zijn te betalen voor wat ze al hebben is wel heel erg flauw.

meanrat

Avatar

Wat een hoop TROEP zeg. Ja, leuk. Marvelfilms. Star Wars. Maar dat is qua genre allemaal een pot nat. Het begint er op te lijken dat Disney content alleen niet toereikend is voor een eigen streamingdienst.

Civilian Supreme

Avatar

Waar zijn de Alien films?
Molemanski, bedankt voor de tip, geinstalleerd en gelijk weer opgezegd. Zie tegen die tijd wel of het de moeite waard is, met wat ik nu zie zeker niet.

Thiver

Avatar

STUD "Voor 70 euro per jaar hoor je mij niet klagen."

Mogelijk is het je ontgaan, maar we hebben tegenwoordig twaalf maanden in een jaar.

meanrat "Het begint er op te lijken dat Disney content alleen niet toereikend is voor een eigen streamingdienst."

Voor zover ik heb begrepen is dat exact de reden waarom Disney Fox heeft overgenomen.

JMRG

Avatar

En ja hoor Agents of shield is erop kan het eindelijk weer volgen!

kokosnoot

Avatar

Voor dit bedrag neem je het natuurlijk naast Netflix!

Disney kan deze prijs aanbieding na de nieuwe content natuurlijk niet eeuwig volhouden! Daarna zal de prijs toch een keer rap omhoog gaan. Vraag is....hoeveel mensen vertrekken er dan bij Disney of bij Netflix!

Agents of Shields lijkt me erg leuk! Oude x-men animatie series ook.

Maar als de prijs bv na 2 jaar het drie dubbele is zou ik in dat geval weer afhaken.

Malloy de Beer

Avatar

Tot nu toe erg leuke streaming dienst. Echter heb ik al wel veel in de kast staan maar de exclusieve Disney Originals zoals de Star Wars Mandalorian en Marvel series hebben mij toch wel om.

Wel heb ik mn twijfel over de beeldkwaliteit. Zet net Pirates 3 op en aangezien ik de eerste twee delen via Bluray al had gekeken van de week kreeg ik het idee dat de kwaliteit wel tegen viel, toen de Bluray van deel 3 maar eens erin gedaan en ben toch idd van mening dat de BluRay beter beeld heeft. Dat vind ik wel jammer mja ach voor de prijs van de abbo...
overigens prima toevoeging naast Netflix. Videoland allang het huis uit gestuurd.

kidcassidy

Avatar

Voor peuters en kleuters genoeg aanbod. Voor volwassenen is het aanbod wel erg karig zeg. Heb dan ook weer opgezegd per 13 november.

Stalminch

Avatar

@thiver

Het is €7 per maand óf €70 per jaar, voor het geval het je ontgaan is.

horizon

Avatar

Ah leuk. In 2 maanden tijd sowieso wat films kijken om ze gekeken te hebben (Ralph, nutcracker, Incredibles 2 en nog wat van zulks).

Deze periode wordt door Disney gewoon gebruikt om te testen of alles goed gaat op gebied van streaming, capaciteit en functionaliteit.

deregtx

Avatar

Leuk dat de oude Ducktales erop staat. De nieuwe versie is 10 keer niks..

STYD

Avatar

@Thiver: misschien is het je ontgaan maar de prijzen zijn als volgt: per maand €6,99 en per jaar €69,99. Lezen blijft ook een vak of niet ????????????

@Maac, maar er komt toch na 12 november content op die alleen op Disney+ is te zien. Kans is nu groot dat het aanbod wat ze aanbieden mensen al in hun bezit hebben. Maar als het gratis is voor twee maanden zou ik toch niet al teveel klagen.

En vorm pas een mening na 12 november.

tyler durden

Avatar

Lekker direct op de tv via webOS van lg 4k stream ziet er goed uit. Maar daar waar de info aangeeft dat het een vision + Atmos stream is geeft m'n tv + receiver dit niet aan.. weet niet of dit aan de app ligt of dat het nog niet functioneel is

Frietgezicht

Avatar

Sommigen hier zijn echt simpel...

Het is gratis dus niet klagen? Wat een onzin. Mensen geven een mening over de content, interessant, veel enz, dat het gratis is boeit geen reet want als jij een gratis maaltijd krijgt en het is niet lekker kun je dat ook zeggen.
Ja die hutspot met diarree was niet te bikken maar gratis he dus niet klagen!

Maac

Avatar

STYD "En vorm pas een mening na 12 november."
Nee, ik ben nu al bekend met de content die komen gaat. Ik vind het bagger en ik vind Disney de ondergang van cinema.

Maac

Avatar

En +1 Frietgezicht voor het toepassen van logica.

Master Of Films

Avatar

STUD "HAhaha, sommige mensen zijn grappig."
En voor sommigen is een kinderhand is al gauw gevuld Smiley face

STYD

Avatar

Nou ik zou zeggen succes met klagen. Als er mensen zijn die daar voor leven zou ik zeggen doe je ding.

Hans43

Avatar

Ik heb de app ook draaiende. Voor nu vind ik de ondertitels met de zwarte balk erg vervelend en het geluid is nog niet echt super. Ik geloof best dat hier nog aan gesleuteld gaat worden.
Ik vind de prijs niet verkeerd, want je kunt het abonnement weer delen en er zijn nog geen verschillende prijzen voor bv 4K of HD aangekondigd. Dus voor een paar euro per maand heb ik straks Disney+. Ik denk niet dat ik Netflix voor die paar euro extra zal weg doen. Er is al aangegeven dat er een PG13 merk op Disney gaat komen en dan hoef je dus geen horror of trillers hier te verwachten. Een nieuwe blu-ray film kost je al snel 15 euro en voor 10 euro samen met een kennis heb ik straks 2 stream diensten voor een hele maand, dus ik vind het prima zo.

Maac

Avatar

STYD "Nou ik zou zeggen succes met klagen. Als er mensen zijn die daar voor leven zou ik zeggen doe je ding."
Dus wanneer iemand zich negatief uitlaat over iets leeft diegene automatisch om te klagen?
Ik ben bang dat jij, wanneer het iets betreft dat in jouw straatje past, elke vorm van kritiek persoonlijk opvat. Moet je niet doen.

Frietgezicht

Avatar

^ Dat dus. Als je zijn reacties leest dan zit er genoeg kritiek bij. Op anderen, over clickbait, over de Sony/Marvel breakup enz.
Het is klagen zodra die zelf ergens niet negatief instaat.

akketa

Avatar

Ik ben het een beetje met STYD eens. Ik lees hier een aantal reacties over het huidige content. Het lijkt bij een paar of ze denken dat ze nu al betalen voor het huidige content of dat dit het totale content is. Als je daarom afhaakt, dan heb je vooral jezelf ermee. Een beetje begrijpen dat de komende 2 maanden een soort Beta-versie is waar je gratis toegang tot krijgt is echt niks mis mee. Slimme zet van Disney.
Of de content na de officiële start iets is of zal zijn, zien we dan wel. De huidige start is een goed begin met niet onaardig content. Technisch nog best belabberd via de webbrowsers, maar daar zal best aan gewerkt worden. Chrome laat zelfs Windows crashen. De niet
Vooral het toevoegen van Extra's is iets wat ik bij Netflix mis.
Nu hopen dat Disney wel aan Director's Cuts en dergelijke, waar mogelijk, zal aanbieden. Die Theatrical's bij Netflix is daar toch een minpunt.

Decepticon

Avatar

Yes, kan ik ook eindelijk Agents of Shield verder kijken. En The Runaways, ik had deze series niet verwacht.
Voor mij staat er genoeg op wat ik wel wel zien, ook die cartoons. Of orde animatiefilms, ik heb een grote kast vol blu-ray's en dvd's, maar had nooit de drang om al die Disney (animatie) films te kopen, toch leuk dat ik ze met een klik op de knop kan kijken.

Is mijn vraag, kun je de ondertiteling ook uitschakelen? Ik lees al geen ondertiteling, maar die zwarte balken die ik op youtubefilmpjes hiervan zie zijn hoogst irritant.

Mr-Monkey

Avatar

Ik vind het juist top dat wij als eerste dit mogen aanschouwen, oké het zijn dan wel de films die we zelf al hebben.
Maar toch..
je kan altijd terug naar Netflix

Mr-Monkey

Avatar

Ik vind het juist top dat wij als eerste dit mogen aanschouwen, oké het zijn dan wel de films die we zelf al hebben.
Maar toch..
je kan altijd terug naar Netflix

Goku32

Avatar

Enige wat wel bet is X men en spiderman old cartoons. Helemaal kapot gekeken vroeger, de rest is een beetje zwak vind ik allemaal. Maar is natuurlijk een proef periode

Gandolfini

Avatar

Mensen, dit is gewoon een bèta test. Neem het gewoon, agendeer even dat je een dag van te voren moet op zeggen, en klaar (misschien kun je nu al opzeggen).
Ja het aanbod is karig, en wat middelmatig, maar wat verwacht je precies van Disney dan?

NieuwsFilm

meest populair