J.J. Abrams zei "nee" tegen Apple ondanks een mega-aanbod van 500 miljoen dollar

De deal met Warner Bros. zou zijn gesloten voor een bedrag van 250 miljoen dollar

Na bijna een jaar overleggen en onderhandelen is J.J. Abrams en zijn bedrijf Bad Robot er uit met WarnerMedia. Het vijfjarenplan werd donderdag compleet gemaakt.

De deal met Warner Bros. zou zijn gesloten voor een bedrag van 250 miljoen dollar. Apple deed eerder dit jaar al een bod dat nog dubbel zo groot was: 500 miljoen. Dit werd echter door Abrams en zijn vrouw afgeslagen.

Exclusiviteit
Een van de redenen hiervoor was het exclusiviteitscontract dat Apple in gedachten had. Abrams mocht, als hij onder contract zou staan bij Apple, niet meer werken voor bijvoorbeeld Disney (Star Wars) of Paramount (Star Trek). Ook zouden zijn tv series daar exclusief voor Apple zijn en niet doorverkocht worden (dus bijvoorbeeld voor dvd-verkoop).

Te weinig IP
Ook maakte Abrams zich zorgen over de Intellectual Properties (franchises of intellectuele eigendommen) die Apple in handen heeft, namelijk geen. Het is geen geheim dat Abrams graag met IP's werkt (ook als je kijkt naar de Star Wars en Star Trek reboots).



Abrams gaat in ieder geval een tv-serie maken voor AppleTV+ genaamd Alias, dat een reboot is van de door hem bedachte serie die tussen 2001 en 2006 liep.

NieuwsFilm

meest populair