Algemeen

J.J. Abrams zei "nee" tegen Apple ondanks een mega-aanbod van 500 miljoen dollar

De deal met Warner Bros. zou zijn gesloten voor een bedrag van 250 miljoen dollar

door Niels van Arkel om 22:16 in Algemeen
Na bijna een jaar overleggen en onderhandelen is J.J. Abrams en zijn bedrijf Bad Robot er uit met WarnerMedia. Het vijfjarenplan werd donderdag compleet gemaakt.

De deal met Warner Bros. zou zijn gesloten voor een bedrag van 250 miljoen dollar. Apple deed eerder dit jaar al een bod dat nog dubbel zo groot was: 500 miljoen. Dit werd echter door Abrams en zijn vrouw afgeslagen.

Exclusiviteit
Een van de redenen hiervoor was het exclusiviteitscontract dat Apple in gedachten had. Abrams mocht, als hij onder contract zou staan bij Apple, niet meer werken voor bijvoorbeeld Disney (Star Wars) of Paramount (Star Trek). Ook zouden zijn tv series daar exclusief voor Apple zijn en niet doorverkocht worden (dus bijvoorbeeld voor dvd-verkoop).

Te weinig IP
Ook maakte Abrams zich zorgen over de Intellectual Properties (franchises of intellectuele eigendommen) die Apple in handen heeft, namelijk geen. Het is geen geheim dat Abrams graag met IP's werkt (ook als je kijkt naar de Star Wars en Star Trek reboots).Abrams gaat in ieder geval een tv-serie maken voor AppleTV+ genaamd Alias, dat een reboot is van de door hem bedachte serie die tussen 2001 en 2006 liep.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Goed gedaan J.J, je moet Apple niet teveel macht geven. Maak liever series / films voor Netflix en Disney+.

Master Of Films

Avatar

Movieman2018 "IP'S?"

Intellectual properties oftewel intellectuele eigendommen.
Eenvoudige voorbeelden. Disney heeft Star Wars, Marvel & Pixar. Warner heeft DC. Paramount heeft Star Trek. MGM heeft James Bond. Sony heeft Spider-man. enz.....

ThysRomani

Avatar

Ik vroeg het me ook al af wat IP's waren, thanks Master Of Films! Tenzij je het natuurlijk fout hebt en het "Interactive Porn" betekent. Ik snap dat J.J. zich daar zorgen om zou kunnen maken.

@Filmtotaal: "labels", "franchises" en zelfs "intellectuele eigendommen" waren geen overbodige luxe, voor de leken onder onsSmiley face

Master Of Films

Avatar

@ThysRomani
Haha IP = Interactive Porn. Smiley face Daar had ik zelfs nog niet aangedacht, maar het is nog vroeg in de morgen. Eerst nog mijn fles Jagermeister als ontbijt wegwerken Smiley face

SplashySleet20

Avatar

Ik geef hem groot gelijk. Gewoon doen wat je leuk vind. Zonder dat je er contractueel verplicht voor bent!!

tyler durden

Avatar

Warner media is HBO max, paramount is Viacom die heeft weer star trek en mission impossible en het was toch Viacom dat bezig was met de overname van fox en town dat niet doorging nam Disney het over.. Er wordt nogal met geld gesmeten.. dit kan nooit een houdbare situatie zijn.

Sunspot

Avatar

Logisch, hij wilt het gewoon niet onder de gestelde voorwaarden en kom op, 250 miljoen en wat Abraham al aan vermogen heeft.

Dan is het helemaal makkelijk om die 500 miljoen af te slaan

Master Of Films

Avatar

tyler durden "Warner media is HBO max"

Nee, dat is andersom. Smiley face

tyler durden "en het was toch Viacom dat bezig was met de overname van fox en town dat niet doorging nam Disney het over."
Nee. Viacom deed helemaal niets met Fox. Het was Comcast, moederbedrijf van NBC Universal die bepaalde Fox assets wou gaan overnemen en Disney dwars lag. Voornamelijk voor het Fox aandeel in de Britse TV bedrijf Sky Limited was Comcast erg geïnteresseerd. Uiteindelijk heeft Comcast dat kunnen overnemen. Disney heeft tenslotte vele andere Fox assets in zijn bezit kunnen krijgen.

Malloy de Beer

Avatar

Ik wordt al misselijk als ik dat appel logo'tje zie. Arrogant walgelijke dictator bedrijf.

NieuwsFilm

meest populair