Celebrity

Rob Zombie vond opnames 'Halloween'-films buitengewoon frustrerend

Bedankt, Harvey Weinstein.

door FilmTotaal om 09:01 in Celebrity
Voordat David Gordon Green de kans kreeg om zijn versie van seriemoordenaar Michael Myers naar het grote scherm te brengen, mocht muzikant en filmmaker Rob Zombie een poging wagen met niet één, maar twee titels. Deze Halloween en Halloween II vormen hun eigen wereld en gaan dieper in op het karakter van Myers. Het was iets waar de critici niet op zat te wachten - ondanks redelijke verdiensten werden de horrors keihard afgekraakt. Blijkbaar kampte Zombie met nog meer drama. Het maken van de films viel namelijk ook tegen.

Dat legde de 54-jarige Amerikaan aan Forbes uit terwijl hij zijn nieuwste film 3 from Hell promootte, het vervolg op House of 1000 Corpses en The Devil's Rejects. Volgens Zombie was het één en al ellende vanwege de producenten: Bob en Harvey Weinstein. Hoewel ze iemand als Quentin Tarantino de volledige vrijheid gaven tijdens het maken van films, hadden ze minimale vertrouwen in Zombie. Laatstgenoemde moest dan ook een horror-franchise nieuw leven geven. Makkelijk was het niet.

Tweede keer
"Het maken van 'Halloween' met de Weinsteins was voor mij een ellendige ervaring, daarom aarzelde ik om de tweede te doen," begint Zombie. "Dat heb ik uiteindelijk gedaan. Ik dacht toen: 'Oké, de eerste film was een ellendige ervaring, maar hij deed het goed, dus misschien zal de tweede keer makkelijker verlopen?' Het was erger. Mijn god. Ik had bij het eerste deel het gevoel dat ze mij niet vertrouwden, omdat ze er zeker van wilden zijn dat het een hit zou worden. En nu weer."

Gestoord
Zombie werd kennelijk als een idioot behandeld. "Ze lieten me scènes van 'Halloween' zien om een punt te maken. Ik dacht dan: 'Ja, ik weet het. Ik heb die film gemaakt. Waarom laat je het mij zien alsof ik het nog nooit gezien heb?' Voor de 'making of Halloween' hadden we een 'behind the scènes'-documentaire gemaakt. Op een of andere manier is die opgeborgen en zoekgeraakt. Dat toont aan hoe gestoord het allemaal was, wat er gaande was toen wij aan die films werkten."

NieuwsFilm

meest populair