Celebrity

Brad Pitt voert vanuit NASA gesprek met astronaut in de ruimte (video)

De acteur had twintig minuten de tijd om alles over de ruimte te leren.

door FilmTotaal om 11:13 in Celebrity
Deze week zullen filmliefhebbers ontdekken of James Gray's nieuwste Ad Astra daadwerkelijk zo goed is als velen beweren. Het sciencefictionavontuur met Brad Pitt verschijnt ook in Nederland over een paar dagen in de bioscoop. Om reclame te maken voor het spektakel (en vermoedelijk ook gewoon voor de lol) besloot de 55-jarige Pitt een astronaut te interviewen.

De gelukkige was Nick Hague, een Amerikaanse ruimtevaarder die sinds maart in het Internationaal ruimtestation ISS zit. Hoewel Pitt op het grote scherm veel meer actie meemaakt, vroeg hij zich af of Ad Astra in de buurt van een realistische ruimtefilm komt. Hague en zijn collega's kregen voorheen de kans om dat met eigen ogen te zien. Volgens de ruimtereiziger komt de film redelijk in de buurt, al wist hij dat Pitt zijn scènes met draden en computereffecten moest voltooien.


Geestelijke toestand
Zie het volledige interview hierboven. De heren praten over wat Hague dagelijks doet, hoe het is om buiten het schip een blokje om te gaan en de hoeveelheid rust die je aan boord krijgt. Pitt wilde bijvoorbeeld weten of Hague's mentale conditie aangetast wordt, maar dat lijkt geen probleem te zijn. "Eén van de voordelen van het werken in een lage baan om de aarde is de hoeveelheid verbinding die wij hebben," legde de ruimtevaarder uit en onthulde met gemak zijn familie te kunnen bereiken.

Clooney
Sinds ze samen in de Ocean's-films hebben geacteerd, heerst er een vriendelijke rivaliteit tussen Pitt en George Clooney. Laatstgenoemde is ook niet onbekend met de ruimte, zo zat hij in Solaris en Gravity. Tijdens het interview met Hague vroeg Pitt de belangrijkste vraag: "Wie was het geloofwaardigst: Clooney of Pitt?" In een hoekje gedreven kon de astronaut enkel lachend beantwoorden: "Jij, absoluut."

NieuwsFilm

meest populair