Algemeen

Red Guardian wordt een complexe Russische Captain America in 'Black Widow'

Opvallende slechterik uit de Marvel strips.

door Bram de Groot om 13:00 in Algemeen
Het zal waarschijnlijk nooit verdwijnen; de eeuwige tegenpolen Rusland en Amerika. In Marvels Black Widow duiken we ook weer de geschiedenis in en krijgen we te zien hoe Rusland omgaat met zijn inwoners met bovennatuurlijke krachten. Eén daarvan is Red Guardian!

De rol van Red Guardian, met alter ego Alexei Shostakov, wordt gespeeld door David Harbour (Stranger Things, Hellboy). In gesprek met Variety liet Harbour weten hoe de Red Guardian worstelt met zijn gevoelens.


"In de Koude Oorlog ontwikkelden de Amerikanen kernwapens, maar ook de Russen ontwikkelden kernwapens. En toen ontwikkelden de Amerikanen Captain America en in reactie daarop ontwikkelden de Sovjets de Rode Garde. Dus op die manier is hij een evenknie. Hij heeft hier zeer gecompliceerde gevoelens over. Maar de Sovjet-Unie ging ten onder. Veel dingen verdwenen, ook voor hem. Nu bevindt hij zich op een andere moment in zijn leven."

Russische Captain America
Het complexe figuur wordt dus gezien als de evenknie van Captain America en dat maakt het verhaal uiteraard al interessant. "Het is een zeer interessant personage, en er wordt veel van getoond," voegde Harbor toe. "Ik wil niet teveel weggeven, maar ik was verrast over de vele dingen die in dit personage naar boven komen. [..] Hij is best uniek en opmerkelijk. Het verhaal is buitengewoon."

Uiteraard is ook Scarlett Johanssons Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow van de partij en krijgen we ook te maken met de slechterik Taskmaster. De Marvel-film van Cate Shortland draait vanaf begin mei 2020 in de Nederlandse bioscoop!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair