Disney maakt een nieuwe film die zich afspeelt in de middeleeuwen: 'Knights'!

Tijd voor ridders en zwaardgevechten!

Disney werkt van tijd tot tijd aan nieuwe live-actionfilms. Tegenwoordig zijn dat vooral remakes van hun eigen animatiefilms. Maar nu zijn ze bezig met een originele film: Knights.

Knights wordt een film over een eigenzinnige jonge vrouw die een ridder gaat helpen in zijn queeste om een artefact te vernietigen dat de wereld bedreigt, voor het in verkeerde handen valt. Meer details zijn er op dit moment niet, maar het is wel de bedoeling om er een bioscoopfilm van te maken, en dus geen film voor het nieuwe Disney+.

Alweer middeleeuwen
Knights wordt dus een onvervalste ridderfilm, al is dat niet de enige live-actionfilm waarmee Disney bezig is die zich in de middeleeuwen afspeelt. Ridley Scott maakt al The Merlin Saga en er staat een remake van de animatieklassieker The Sword in the Stone op het programma. Misschien dat Knights het dan maar beter zonder tovenaars kan stellen?

Verder weten we dat Matt Orton de film gaat schrijven. De enige al verschenen film van hem is Operation Finale, een film over geheim agenten die een Nazi-officier willen ombrengen. Producenten van onder meer de live-actionversies van Mulan, The Little Mermaid en Lady and the Tramp moeten de boel in goede banen leiden. Een releasedatum voor deze Knights is er nog niet, maar aangezien de film net is aangekondigd, hoeven we hem vermoedelijk niet voor 2021 te verwachten.

NieuwsFilm

meest populair